NBA

«Πύργος της Βαβέλ» το ΝΒΑ με 42 διαφορετικές εθνικότητες

Το πρωτάθλημα του ΝΒΑ ξεκινάει σήμερα, με τις ομάδες να έχουν στα ρόστερ τους συνολικά 108 «διεθνείς» παίκτες από 42 διαφορετικές εθνικότητες.

Όπως ανακοινώθηκε σήμερα από τη διοργανώτρια αρχή, στα δηλωμένα ρόστερ των ομάδων του ΝΒΑ υπάρχουν αυτή τη στιγμή 108 μη Αμερικανοί παίκτες από 42 διαφορετικές εθνικότητες, με την Ελλάδα να εκπροσωπείται φυσικά από τον Γιάννη Αντετοκούνμπο και τους Κώστα Κουφό, Τάιλερ Ντόρσεϊ. Σε αυτούς προσθέστε 6 ακόμα «διεθνείς» παίκτες που έχουν συμβόλαιο two-way, μεταξύ αυτών και ο Κώστας Αντετοκούνμπο.

Το τρομερό της υπόθεσης είναι πως και στους 30 «οργανισμούς» υπάρχει τουλάχιστον ένας μη γηγενής, ενώ δεν ξεπεράστηκε το ρεκόρ των 113 «διεθνών», που βαστάει από τις δύο αμέσως προηγούμενες περιόδους.

Στην κορυφή της λίστας βρίσκεται ο Καναδάς με 11 παίκτες, ενώ ακολουθούν η Αυστραλία με 9 (για πρώτη φορά στην ιστορία της διαθέτει τόσους παίκτες στο ΝΒΑ), η Γαλλία με 9, η Ισπανία με 7 και η Γερμανία με 6 (για πρώτη φορά στην ιστορία της διαθέτει τόσους παίκτες στο ΝΒΑ). Τουρκία, Σερβία και Κροατία έχουν από 5 παίκτες η καθεμία.

Αξιοπρόσεκτο στοιχείο πως η Ευρώπη εκπροσωπείται από 65 παίκτες, αριθμός-ρεκόρ στην ιστορία της! Επίσης, τους περισσότερους μη Αμερικανούς διαθέτουν οι Μάβερικς (με 7) και ακολουθούν Τζαζ και Κλίπερς (με 6). Επίσης, 11 από τους 108 «διεθνείς» έχουν γίνει All-Star (Αντετοκούνμπο, Νοβίτσκι, Ντράγκιτς, Πάου Γκασόλ, Μαρκ Γκασόλ, Ίρβινγκ, Πορζίνγκις, Εμπίιντ, Πάρκερ, Χόρφορντ, Ντενγκ).

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x