Ελλάδα

Πώς μπορεί να προκριθεί η Εθνική από το Παγκόσμιο της Κίνας στους Ολυμπιακούς Αγώνες

Δείτε πώς έχουν τα δεδομένα για την Εθνική.

Η Εθνική έχει από το Σεπτέμβριο εξασφαλίσει την πρόκρισή της στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Κίνας. Η συγκεκριμένη διοργάνωση θα αποτελέσει και… προκριματικό για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2020, που θα γίνουν στο Τόκιο.

Στο ολυμπιακό τουρνουά μπάσκετ θα λάβουν μέρος 12 ομάδες και εξασφαλισμένη συμμετοχή έχει η οικοδέσποινα Ιαπωνία.

Από εκεί και πέρα, θα δοθούν άλλα επτά εισιτήρια βάσει κατάταξης. Οι δύο ομάδες που θα καταταγούν υψηλότερα από τη ζώνη της Αμερικής και της Ευρώπης και η μία που θα κάνει κάτι αντίστοιχο από τις ζώνες της Αφρικής, της Ασίας και της Ωκεανίας θα προκριθούν απευθείας στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Τα τέσσερα εναπομείναντα εισιτήρια για το ολυμπιακό τουρνουά (24 Ιουλίου ως 9 Αυγούστου 2020) θα προκύψουν από τέσσερα προολυμπιακά τουρνουά, που θα γίνουν τον Ιούνιο του 2020. Οι 16 ομάδες με το καλύτερο πλασάρισμα στο Παγκόσμιο Κύπελλο (εξαιρουμένων όσων έχουν προκριθεί απευθείας στους Ολυμπιακούς Αγώνες), συν δύο επιπλέον ομάδες ανά ζώνη, δηλαδή σύνολο 24 ομάδες, θα παλέψουν για τις τελευταίες τέσσερις θέσεις. Σε κάθε προολυμπιακό τουρνουά θα συμμετέχουν έξι ομάδες αλλά μόνο η πρώτη του καθενός θα προκρίνεται στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

inner

Μιας, λοιπόν, και η κατάταξη των ομάδων θα παίξει καθοριστικό ρόλο, στο Παγκόσμιο Κύπελλο θα υπάρχουν αγώνες κατάταξης σε όλες τις φάσεις, ακόμη και για τις θέσεις 17-32. Υπενθυμίζεται πως θα δημιουργηθούν οκτώ όμιλοι των τεσσάρων ομάδων με τις δύο πρώτες κάθε γκρουπ να περνούν σε δεύτερη φάση ομίλων, όπου και πάλι θα προκρίνονται οι δύο πρώτοι.

Υπόψη, προκριματικά υπάρχουν πλέον και για το Ευρωμπάσκετ του 2021. Με «παράθυρα» ξανά, αλλά λίγο διαφορετικά από αυτά του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Συνολικά 32 ομάδες θα χωριστούν σε τέσσερα γκρουπ των τεσσάρων, με τις τρεις πρώτες κάθε ομίλου να προκρίνονται απευθείας στα τελικά. Οι προκριματικοί αγώνες θα διεξαχθούν σε τέσσερα «παράθυρα», το πρώτο 25 Νοεμβρίου ως 3 Δεκεμβρίου 2019, το δεύτερο από 17 ως 25 Φεβρουαρίου 2020, το τρίτο από 23 Νοεμβρίου μέχρι 1 Δεκεμβρίου 2020 και το τελευταίο από 15 ως 23 Φεβρουαρίου του 2021.

Επιμέλεια: Χρήστος Ρομπόλης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x