Για την ιδιαίτερη σχέση του με τον Παύλο Γιαννακόπουλο μίλησε ο Ντράγκαν Σάκοτα στην επίσημη σελίδα της ΚΑΕ Παναθηναϊκός.

Οι ακαδημίες της ΑΕΚ θα συμμετάσχουν στο τουρνουά αθλητών γεννημένων το 2006, που διοργανώνουν οι πράσινοι, στη μνήμη του ιστορικού διοικητικού τους ηγέτη, που θα γίνει ως... πρόγευμα του κυρίως τουρνουά της «πράσινης» ΚΑΕ.

Ο τεχνικός διευθυντής των «κιτρινόμαυρων» αναφέρθηκε στους αγώνες που θα διεξαχθούν το διήμερο 22-23 Σεπτεμβρίου, λέγοντας:

«Αρχικά θα ήθελα να πω ότι χαιρετίζω κάθε προσπάθεια που δίνει τη δυνατότητα σε μικρά παιδιά να αθλούνται και να διασκεδάζουν μέσα από το παιχνίδι. Να μαθαίνουν από νεαρή ηλικία να αγαπούν το μπάσκετ και να σέβονται συμπαίκτες και αντιπάλους. Έτσι μεγάλωσα και αυτό προσπαθώ να μεταλαμπαδεύσω στα παιδιά».

Όσο γιια τη σχέση του με τον Παύλο Γιαννακόπουλο και την προσφορά του στο ελληνικό μπάσκετ, ανέφερε: «Το τουρνουά στο οποίο θα συμμετάσχουν και οι Ακαδημίες της AEK B.C. γίνεται για έναν ακόμη ιδιαίτερο λόγο, εις μνήμην του Παύλου Γιαννακόπουλου. Ενός πραγματικού κυρίου, ενός σπουδαίου ανθρώπου με ανεκτίμητη προσφορά στην ελληνική κοινωνία και στον αθλητισμό. Το όνομά του ήταν γνωστό από την πρώτη μέρα που πάτησα το πόδι μου στην Ελλάδα, το 1990. Ασχολείτο με τον Παναθηναϊκό, όταν η ομάδα αγωνιζόταν στον “Τάφο του Ινδού”, το οποίο έχει πλέον πάρει το όνομά του. Τότε δεν φαινόταν ότι τα επόμενα χρόνια ο Παναθηναϊκός θα έφτανε τόσο ψηλά. Θα έφτανε δηλαδή να κατακτήσει έξι ευρωπαϊκά τρόπαια και να έχει τόσες πολλές επιτυχίες εντός Ελλάδας. Είμαι μάρτυρας όλης αυτής της ιστορίας που έγραψε ο Παύλος Γιαννακόπουλος στον Παναθηναϊκό.

Ο Ντούσαν, ο γιος μου, ήταν για χρόνια στον Παναθηναϊκό και πάντοτε ο Παύλος αλλά και όλη η οικογένεια Γιαννακόπουλου ήταν φιλικοί προς την δική μας οικογένεια. Ήταν πάντοτε δίπλα σε όποιον είχε ανάγκη και αυτό είναι κάτι που δεν ξεχνιέται.

Η εκτίμησή μου προς το πρόσωπό του για τον χαρακτήρα του και το έργο του στον αθλητισμό είναι απεριόριστη. Πρόκειται για έναν παράγοντα ο οποίος έχει αφήσει το στίγμα του όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και σε ολόκληρο τον κόσμο. Στην Σερβία γνωρίζω πολύ καλά πως υπάρχει τεράστιος σεβασμός για τον Παύλο Γιαννακόπουλο, ενώ το ίδιο ισχύει και στις υπόλοιπες χώρες.

Παραδοσιακά υπάρχει αντιπαλότητα ανάμεσα στην ΑΕΚ και στον Παναθηναϊκό, ωστόσο δεν μπορεί να μην αναγνωρίσουμε άπαντες την προσπάθεια και το όραμα ανθρώπων όπως ο Παύλος Γιαννακόπουλος.

Η συμμετοχή μας σε αυτό το τουρνουά αποτελεί έναν τρόπο για να τιμήσουμε τη μνήμη του και να τον ευχαριστήσουμε για ό,τι προσέφερε στο μπάσκετ και συνολικά στον αθλητισμό
».

Αποδοχή Cookies
Το site sport-fm.gr χρησιμοποιεί cookies. Προχωρώντας στο περιεχόμενο, συναινείτε με την αποδοχή τους. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ