Ελλάδα

Σάκοτα στο sportfm.gr: «Η ΑΕΚ κι εγώ δεν σταματάμε εδώ!»

Ο Ντούσαν Σάκοτα μοιάζει πιο ορεξάτος από ποτέ μετά την κατάκτηση του Κυπέλλου με την ΑΕΚ.

Ποια… αίσθηση ολοκλήρωσης; Μπορεί ο Ντούσαν Σάκοτα να βιώνει την καλύτερη σεζόν στην καριέρα του, με την κατάκτηση του Κυπέλλου με την ΑΕΚ και την κλήση στην Εθνική, ωστόσο δεν σταματά εδώ και βάζει ακόμη μεγαλύτερους στόχους, ομαδικούς και προσωπικούς.

Μιλώντας στο sportfm.gr ο αρχηγός της «Ένωσης» αναφέρθηκε στην ώθηση που πρέπει να δώσει στην ομάδα του ο τίτλος αυτός για να μην είναι το highlight αλλά η απαρχή για ακόμη καλύτερα πράγματα. Αναφέρθηκε στα σημάδια για αυτό το θρίαμβο, αλλά φυσικά και στην αποστολή που έχει μπροστά του ως μέλος της επίσημης αγαπημένης επιστρέφοντας στον τόπο του… Κυπέλλου, τα «Δύο Αοράκια».

Αναλυτικά η συνέντευξη του Ντούσαν Σάκοτα στον Χρήστο Ρομπόλη:

-Βλέπω πως ακόμη χαμογελάς από το βράδυ του Σαββάτου…
«Είναι πολύ όμορφο το τάιμινγκ, όλα έτσι όπως συμβαίνουν, πρώτα με την πρόκριση στο Basketball Champions League, μετά με την κατάκτηση του Κυπέλλου και τώρα με την παρουσία στην Εθνική. Είμαι πολύ χαρούμενος, αλλά ξέρω πως υπάρχει και συνέχεια».

-Δύο θεωρητικά βατά αλλά με παγίδες παιχνίδια με Εσθονία και Μεγάλη Βρετανία, έτσι δεν είναι;
«Έχουμε μια σοβαρή δουλειά μπροστά μας. Έχουμε να αντιμετωπίσουμε δύο καλές ομάδες και πρέπει να κάνουμε το 4/4 για να είμαστε πιο σίγουροι και να κουβαλήσουμε στη δεύτερη φάση όσες περισσότερες νίκες μπορούμε. Φάνηκε στο πρώτο παράθυρο ότι έχουμε καλούς παίκτες και καλή ομάδα. Τώρα μπορεί να μην έχουμε παίκτες Ευρωλίγκας σε κανένα από τα δύο ματς, αλλά θα έχουμε και στο δεύτερο τον Γιάννη (σ.σ. Μπουρούση) που είναι πολύ σημαντικός παίκτης για μας. Το πιο σημαντικό είναι να έχουμε συνέπεια και να φανούμε και πάλι άξιοι να φοράμε τη φανέλα αυτή».

-Πλέον έχετε και τα περισσότερα παιδιά την εμπειρία του Νοεμβρίου…
«Πράγματι, έφυγε το άγχος της πρώτης φοράς για πολλά παιδιά. Το Νοέμβριο για πολλά παιδιά ήταν είτε η πρώτη τους φορά ή έστω από τις πρώτες παρουσίες στην Εθνική. Ήταν λογικό να υπάρχει άγχος. Τώρα έχουμε την εμπειρία του Νοεμβρίου και παίζουμε δύο ματς στην έδρα μας, κάτι που μας δίνει πλεονέκτημα. Όμως αυτό δεν σημαίνει τίποτα, θα πρέπει να αποδείξουμε ότι είμαστε δυνατοί στο γήπεδο».

inner

-Το άγνωστο, ειδικά για το παιχνίδι της Παρασκευής, είναι κάτι που προβληματίζει;
«Όντως, η Εσθονία είναι σχετικά άγνωστος αντίπαλος, αλλά προσωπικά τυχαίνει να γνωρίζω πολύ καλά τους δύο βετεράνους τους. Ο Γιάναρ Ταλτς ήταν συμπαίκτης μου στη Βαρέζε και είναι φίλος μου, ενώ ο Κρίστιαν Κάνγκουρ ήταν πολλές φορές αντίπαλός μου στη Σιένα. Ομαδικά είναι ερωτηματικό, αλλά θα κάνουμε το απαραίτητο σκάουτινγκ και είμαι βέβαιος πως με τη βοήθεια του τεχνικού τιμ θα παρουσιαστούμε έτοιμοι».

-Και υποθέτω πως θα ήθελες να δεις γεμάτο γήπεδο, όπως περίπου και στον τελικό του Σαββάτου…
«Μακάρι! Περιμένω μια όμορφη ατμόσφαιρα, όπως και το Νοέμβριο με το Ισραήλ ή και ακόμη καλύτερα. Ήταν ωραίο το κλίμα και στον τελικό με τον Ολυμπιακό. Μακάρι να έρθει ο κόσμος και ειδικά τα παιδιά να χαρούν, να δουν και να στηρίξουν την Εθνική. Να μας βοηθήσουν να πάρουμε δύο πολύτιμες νίκες και εμείς θα κάνουμε το καλύτερο για να τους ανταμείψουμε».

-Θυμάμαι εδώ, σε μια συνέντευξη το Σεπτέμβριο, μιλώντας μαζί και τότε είχες πει πως σου φαινόταν μακρινή η κλήση στην εθνική και ένας τίτλος με την ΑΕΚ, έστω κι αν τα ήθελες από τότε πολύ.
«Κοίτα έξι μήνες μετά τι γίνεται… Εγώ δεν σταματώ να έχω όνειρα και φιλοδοξίες. Το επόμενο σκαλοπάτι τώρα είναι να μείνω εδώ, να βοηθήσω όσο μπορώ περισσότερο την Εθνική σε αυτές τις δύσκολες εποχές να προκριθεί και να πάει στο Παγκόσμιο Κύπελλο. Με την ΑΕΚ το Κύπελλο αυτό ελπίζω να μας δώσει την ώθηση για ακόμη μεγαλύτερες διακρίσεις».

-Όπου ‘μεγαλύτερες διακρίσεις’, τι εννοείς;
«Είμαστε ικανοί για πολλά, το αποδείξαμε στους εαυτούς μας και σε όλους με την κατάκτηση του Κυπέλλου κερδίζοντας τον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό. Αυτό που πρέπει να διορθώσουμε σαν ομάδα είναι η συνέπεια. Πρέπει να έχουμε μεγαλύτερη σταθερότητα σαν ομάδα. Να χρησιμοποιήσουμε αυτό το δεκαήμερο που μας έφερε την πρόκριση στους ‘16’ του Basketball Champions League και την κατάκτηση του Κυπέλλου για να κάνουμε μια επανεκκίνηση όπως είχαμε πει και πριν τον αγώνα με την Μπαϊρόιτ. Κοιτάμε βήμα-βήμα τα δύσκολα παιχνίδια που έρχονται».

-Μου φαίνεται πως θες-δε θες θα γίνεις στο τέλος και προληπτικός. Κύπελλο με την ΑΕΚ στα 50 χρόνια από το 1968, ένας τίτλος μετά τον τελευταίο με τον πατέρα σου με τον ίδιο ξανά προπονητή και σένα αρχηγό…
«Εγώ πιστεύω στα σημάδια. Όταν πιστεύεις σε αυτά τα πράγματα γεμίζεις με θετική ενέργεια και αποδίδεις και καλύτερα. Όλα αυτά που συνέβησαν τις τελευταίες ημέρες ήταν πολύ όμορφα, για την ΑΕΚ, για μένα προσωπικά και την οικογένειά μου. Όμως σαν ΑΕΚ και προσωπικά δεν σταματάμε ποτέ, δεν είμαστε ποτέ απόλυτα ευχαριστημένοι και θέλουμε κι άλλες επιτυχίες. Γι’ αυτό παλεύουμε και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε. Ελπίζω όλα αυτά να μην ήταν το αποκορύφωμα, αλλά μόνο η αρχή».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x