Ελλάδα

Σάκοτα: «Θα θυμόμαστε τη φετινή σεζόν για το υπόλοιπο της ζωής μας»

Ως μία σεζόν που θα μείνει αξέχαστη στους παίκτες της ΑΕΚ χαρακτήρισε τη φετινή χρονιά ο αρχηγός της Ένωσης, Ντούσαν Σάκοτα.

Έναν απολογισμό της φετινής σεζόν για την ΑΕΚ πραγματοποίησε ο Ντούσαν Σάκοτα.

Ο αρχηγός της Ένωσης με δηλώσεις του στην «glassrpske» χαρακτήρισε ονειρική τη φετινή χρονιά η οποία συνδυάστηκε με την κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδος και του Champions League, προσθέτοντας πως θα μείνει αξέχαστη σε όλους τους παίκτες της ομάδας.

Παράλληλα, μιλώντας για την προσωπική του απόδοση υποστήριξε η σεζόν αυτή ήταν η καλύτερη της καριέρας του, καθώς πλέον έχει ωριμάσει ως παίκτης και μπορεί να χρησιμοποιεί τις εμπειρίες του και να βελτιώνεται.

Αναλυτικά τα όσα είπε:

-για την κατάσταση στην ομάδα μετά την κατάκτηση του Τσάμπιονς Λιγκ:
"Γρήγορα επιστρέψαμε στην πραγματικότητα και στο πρόγραμμά μας και έτσι δεν είχαμε πολύ χρόνο για να το γιορτάσουμε. Τερματίσαμε πέμπτη στη βαθμολογία στη κανονική διάρκεια και δυστυχώς αποκλειστήκαμε από τον ΠΑΟΚ στα προημιτελικά των Play off. Παρόλα αυτά θα θυμόμαστε αυτή τη σεζόν για την υπόλοιπη της ζωής μας".

-για τα συναισθήματα που είχε μετά την κατάκτηση του Ευρωπαϊκού:
"Η αλήθεια είναι πως το Τσάμπιονς Λιγκ δεν είναι το πρώτο τρόπαιο στην καριέρα μου αλλά είναι μακράν το πιο αγαπημένο μου γιατί το κατέκτησα σαν αρχηγός και μαζί με αυτό του Κυπέλλου που κατακτήσαμε πιο πριν ήταν γεμάτο συναισθήματα. Ήταν μία ιδιαίτερη χαρά γιατί κατακτήσαμε το τρόπαιο μπροστά στους οπαδού μας"

-για την ... κυριαρχία της ΑΕΚ με τις κούπες σε ποδόσφαιρο και μπάσκετ:
"Μπορούμε να πούμε φέτος ήταν η χρονιά της ΑΕΚ. Οι οπαδοί ήταν τρελαμένοι μετά τις επιτυχίες μας σε ποδόσφαιρο και μπάσκετ, ήταν μία ονειρική σεζόν. Ήταν κρίμα που χάσαμε το Κύπελλο στο ποδόσφαιρο γιατί θα είχαμε τέσσερις τίτλους και θα ήταν απίστετο επίτευγμα"

-για την χρονιά που έκανε ο ίδιος:
"Ήταν σίγουρα η καλύτερη σεζόν της καριέρας μου και πιο παραγωγική. Συνέβαλα και γω στη κατάκτηση του Τσάμπιονς Λιγκ και είμαι χαρούμενος γι αυτό και σίγουρα ήταν η καλύτερή μου σεζόν. Πρέπει να έχω ωριμάσει ως παίκτης. Τα προβλήματα της υγείας μου και οι εμπειρίες ζωής που έχω περάσει με βοήθησαν. Κάθε παίκτης ξέρει πως να χρησιμοποιεί τις εμπειρίες και να γίνεται καλύτερος".

-για το ότι είχε για προπονητή τον πατέρα του, Ντράγκαν:
"Δεν είναι εύκολο γιατί πρέπει να αφήσεις στην άκρη πολλά πράγματα. Ήταν η δεύτερη φορά που δουλέψαμε μαζί και είναι όμορφο που είναι συνδυασμένο με την κατάκτηση του Τσάμπιονς Λιγκ. Ο πατέρας μου ήρθε στην ομάδα στις αρχές Δεκεμβρίου. Έκανε πολύ καλή δουλειά γιατί η ομάδα ήταν στα πρόθυρα διάλυσης. Βοήθησε ώστε η ομάδα να κατακτήσει το τρόπαιο στην έδρα της. Ήταν πολύ δύσκολο να το πετύχει γιατί δεν είμασταν η ισχυρότερη ομάδα στη διοργάνωση. Έκανε και τις κατάλληλες προσθήκες και φτάσαμε στην μεγάλη γιορτή".

-για την κλήση του στην Εθνική Ελλάδος:
Τα προκριματικά δεν έχουν κάποιο νόημα. Αλλά αν πρέπει να παραμείνουν θα πρέπει να αλλάξει η δομή τους. Θα πρέπει να δίνεται στους παίκτες την ευκαιρία να ξεκουραστούν γιατί το πρόγραμμα είναι πιο βεβαρημένο σε σχέση με το παρελθόν. Δεν είναι ωραίο να παίζεις 10 μήνες για την ομάδα και ενδιάμεσα για την Εθνική. Ελπίζω να βρεθεί μία λύση".

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x