Euroleague

Σαλπίζει… βαυαρική αντεπίθεση ο Ολυμπιακός

Με μοναδικό στόχο την επιστροφή στις νίκες και την ανάκαμψη της ψυχολογίας του, ο Ολυμπιακός κοντράρεται με τη Μπάγερν Μονάχου στην «Audi Dome» για την 8η αγωνιστική της Ευρωλίγκας.

Για τους γερμανούς, ο μήνας του έτους που διανύουμε έχει συνδεθεί άρρηκτα με την Νοεμβριανή Επανάσταση, όπως ονομάστηκε η εμφύλια σύγκρουση που ξέσπασε στην Αυτοκρατορία μετά το τέλος του Πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου, και είχε σαν αποτέλεσμα την αλλαγή του καθεστώτος της χώρας.

Αποστολή στο Μόναχο, Νίκος Ζέρβας

Εκατό χρόνια μετά από αυτό το σημαντικό γεγονός για την Γερμανία, ο Ολυμπιακός, σε ένα πολύ πιο ανάλαφρο κομμάτι της ζωής όπως ο αθλητισμός, θέλει απόψε (21:30 ΣπορFm 94,6, sportfm.gr και Novasports2) να αρχίσει από το βαυαρικό έδαφος τη δική του… επανάσταση ή αν θέλετε να αντιδράσει στα συνεχόμενα αρνητικά (τρεις ήττες σερί στην Ευρωλίγκα) αποτελέσματα. Απέναντι του, θα βρεθεί η Μπάγερν Μονάχου του Ντέγιαν Ράντονιτς, που μόνο κακή πορεία δεν έχει πραγματοποιήσει ως τώρα στην Ευρωλίγκα.

Με ρεκόρ 3-4 όπως και αυτό του Ολυμπιακού, φιλοδοξεί να πετύχει μία ιστορική νίκη και να συνεχίσει να πάρει ώθηση για ένα όσο το δυνατόν καλύτερο πλασάρισμα στο τέλος. Με παίκτες όπως οι Τζέντοβιτς, Γιόβιτς, Κόπονεν, Μπαρτέλ, Μπούκερ, Ντέρικ Γουίλιαμς, Λούτσιτς, Λο και Ραντόσεβιτς, η Μπάγερν αποτελεί ένα δυσκολοκατάβλητο σύνολο, ιδιαίτερα μπροστά στο κοινό του και οι «ερυθρόλευκοι» που δεδομένα δεν πατάνε καλά το τελευταίο διάστημα, θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, αν θέλουν να φύγουν νικητές από την «Audi Dome».

Οι βαυαροί, πετυχαίνουν 83 πόντους μέσο όρο και αν βρουν ρυθμό επιθετικά δύσκολα τους σταματάς, ενώ έχουν έφεση στα επιθετικά ριμπάουντ με 10,4 μέσο όρο και στα κλεψίματα με 7,4, ενώ σουτάρουν με ποσοστό 41,4% στα τρίποντα. Ο Ολυμπιακός, που ολοκλήρωσε χωρίς νεότερα προβλήματα πλην τα γνωστά με τους Τουπάν και Αγραβάνη την προετοιμασία του, θα επιχειρήσει να παίξει καλύτερη περιφερειακή, και όχι μόνο άμυνα, να τρέξει στο «ανοικτό» γήπεδο, να είναι πιο συγκεντρωμένος απ’ ότι στα τελευταία παιχνίδια, να βγάλει ενέργεια (παρότι αρκετά κουρασμένος από τις συνεχείς υποχρεώσεις) και να κυκλοφορήσει καλά τη μπάλα στην επίθεση, έχοντας πλουραλισμό στο σκοράρισμα και την δημιουργία.

Με αυτό τον τρόπο, έχει αρκετές πιθανότητες να επιστρέψει στις νίκες, να κερδίσει ηρεμία ενόψει της συνέχειας και της επικείμενης μεταγραφικής ενίσχυσης με γκαρντ (Λόιντ, Πάντερ, Κάνινγχαμ μερικοί υποψήφιοι), αλλά να πάρει και ψυχολογία για την ακόμα πιο δύσκολη αναμέτρηση που ακολουθεί σε δύο ημέρες με την πρωταθλήτρια Ευρώπης, Ρεάλ Μαδρίτης στο ΣΕΦ.

* Την αποψινή αναμέτρηση, θα σφυρίξουν οι Χουάν Κάρλος Γκαρθία (Ισπανία), Εμίν Μόγκουλκοτς (Τουρκία) και Ζοσέφ Μπισάνγκ (Γαλλία).

Προϊστορία

Μόλις δύο φορές έχουν αναμετρηθεί στο παρελθόν σε επίπεδο Ευρωλίγκας οι δύο ομάδες. Και τις δύο, χαμογέλασαν οι «ερυθρόλευκοι». Συγκεκριμένα, συναντήθηκαν τη σεζόν 2013/14, όπου οι «ερυθρόλευκοι» με προπονητή τον Γιώργο Μπαρτζώκα, επικράτησαν για την πρώτη φάση 88-83 (Ντάνστον 19, Λοτζέσκι 17/ Ντιλέινι 20) στο ΣΕΦ στις 31 Οκτωβρίου και 105-103 στην παράταση (Περπέρογλου 25, Σπανούλης 24/ Ντιλέινι 16) στο Μόναχο στις 5 Δεκεμβρίου.

inner

Μικρά-μικρά

-Η «Audi Dome» χτίστηκε το 1970 για τις ανάγκες των Ολυμπιακών Αγώνων του 1974 και έχει χωρητικότητα 6700 θεατών. Το πραγματικό της όνομα, είναι «Ρούντι Ζέντλμαϊερ», στη μνήμη πρώην προέδρου της βαυαρικής ομοσπονδίας αθλητισμού.

-Ο Βασίλης Σπανούλης, έχει κάνει στο γήπεδο της αποψινής αναμέτρησης μία από τις καλύτερες εμφανίσεις του με 24 πόντους (8/12 σου), 7 ασίστ, 2 ριμπάουντ και μόλις ένα λάθος σε 30 λεπτά συμμετοχής, στη νίκη 105-103 στην παράταση.

-Ο τραυματίας (σ.σ. γόνατο) φόργουορντ της Μπάγερν, Μίλαν Μάτσβαν, συνεργάστηκε με τον Ντέιβιντ Μπλατ στη Μακάμπι τη σεζόν 2010/11. Ήταν επίσης συμπαίκτες του Νίκολα Μιλουτίνοφ στην Παρτιζάν πριν από τέσσερα χρόνια.

-Ο Σέρβος σέντερ του Ολυμπιακού, υπήρξε επίσης συμπαίκτης στην ομάδα του Βελιγραδίου τη σεζόν 2014/15 με τον Βλάντιμιρ Λούτσιτς.

-Ο Πέτερι Κόπονεν, είναι τρίτος πιο εύστοχος παίκτης στην ιστορία της Ευρωλίγκας στις βολές με ποσοστό 91,94%. Ο Γιάνις Στρέλνιεκς είναι πέμπτος με 91,9%.

-Ο Στέφαν Γιόβιτς, για τον οποίο ενδιαφέρθηκε το καλοκαίρι του 2017 ο Ολυμπιακός, είναι πρώτος στα κλεψίματα φέτος με 2 ανά παιχνίδι.

-Με τρία εύστοχα τρίποντα, ο Βασίλης Σπανούλης θα φτάσει 422 και θα ξεπεράσει τον Τζιανλούκα Μπαζίλε ο οποίος βρίσκεται στην τρίτη θέση όλων των εποχών.

Τα στατιστικά των δύο ομάδων:

inner

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x