Euroleague

Γιασικεβίτσιους: «Δύσκολο να κερδίσεις Ολυμπιακό ή Παναθηναϊκό εκτός έδρας»

Χαρούμενος για τη νίκη, αλλά προσγειωμένος εν όψει των play offs στην… Ελλάδα ο «Σάρας».

Ο Σαρούνας Γιασικεβίτσιους δεν έκρυψε την ικανοποίησή του για τη νίκη της Ζαλγκίρις στο ΣΕΦ, αλλά υπενθύμισε πόσο δύσκολο είναι να επαναλάβει κάτι τέτοιο απέναντι σε Ολυμπιακό ή Παναθηναϊκό στα play offs.

«Είμαι πολύ χαρούμενος για τη νίκη, απέναντι σε μια πολύ καλή ομάδα. Η απόδοσή μας στο πρώτο ημίχρονο δεν ήταν καλή, αλλά οι παίκτες μου βρήκαν τη δύναμη να αντιδράσουν και η απόδοσή τους έδωσε στην ομάδα μας τη δυνατότητα να κερδίσει. Το πλεονέκτημα έδρας είναι σημαντικό, ειδικά για τις ομάδες που έχουν φοβερό κόσμο και ασκούν πίεση στον αντίπαλο. Για τον Ολυμπιακό είναι πολύ σημαντικό το πλεονέκτημα και πιστεύω πως θα το αξιοποιήσουν με τον καλύτερο τρόπο. Είναι πάντα πολύ δύσκολο να κερδίζεις σε έδρες όπως του Ολυμπιακού, του Παναθηναϊκού ή του Ερυθρού Αστέρα. Είναι μεγάλο πλεονέκτημα», τόνισε ο Λιθουανός τεχνικός.

Όσο για το αν τον κάνει αισιόδοξο το γεγονός ότι κέρδισε τους «αιώνιους» τρεις φορές και έχασε ένα ματς στην παράταση φέτος, είπε: «Είπα στην ομάδα που πως δεν έχω μεγάλη εμπειρία από play offs. Πέρσι απορούσα σε κάποια ματς με τους παίκτες μου, φέτος είναι πιο μαχητές. Σε πολλά ματς βρεθήκαμε σε άσχημη θέση και αντιδράσαμε. Δεν θα είναι εύκολο να το κάνουμε και στα play offs. Η ομάδα μου καταλαβαίνει πως μπορεί να κερδίσει τους πάντες και το έχει κάνει, αλλά θα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί στις λεπτομέρειες».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x