Γενικά

Σαρίτσα στο sport-fm.gr: «H Σερβία είναι το φαβορί για το Παγκόσμιο-Σκληρό ματς κόντρα στην Ελλάδα»

Τον τίτλο του μεγάλου φαβορί για το Παγκόσμιο Κύπελλο της Κίνας έδωσε στη Σερβία ο ομοσπονδιακός προπονητής της Τουρκίας, Ουφούκ Σαρίτσα, χαρακτηρίζοντας πολύ σκληρή την αναμέτρηση με την Ελλάδα.

Τη Σερβία του Σάσα Τζόρτζεβιτς έχρισε ως τη μεγάλη δύναμη του Παγκοσμίου Κυπέλλου ο Ουφούκ Σαρίτσα.

Ο ομοσπονδιακός προπονητής των Τούρκων, μίλησε στο sport-fm.gr μετά τη νίκη απέναντι στην Ιταλία (72-70) για την πορεία της ομάδας του στο «Τουρνουά Ακρόπολις» και στάθηκε στα πολύ κρίσιμα τεστ που έδωσε, χαρακτηρίζοντας πολύ σκληρή την αναμέτρηση απέναντι στην Ελλάδα, με τις δύο ομάδες να είναι πιθανό να ξανασυναντηθούν στη δεύτερη φάση του Παγκοσμίου της Κίνας.

Παράλληλα, τόνισε ότι κρατά μυστικά αρκετά ακόμα «όπλα» στη… φαρέτρα του κι ότι η Τουρκία θα παρουσιάσει διαφορετικά στοιχεία στα επίσημα παιχνίδια της.

Αναλυτικά, ο Ουφούκ Σαρίτσα μίλησε στο sport-fm.gr:

Για το φινάλε με νίκη και την πρόοδο της Τουρκίας στα τρία φιλικά του Ακρόπολις:

«Πρώτα απ’ όλα, δεν μετράει αν κερδίζεις ή χάνεις, είναι φιλικά παιχνίδια. Στην πραγματικότητα, ήταν ένα πολύ καλό τουρνουά για μας, παίξαμε τρία πολύ σκληρά παιχνίδια ενάντια στη Σερβία, την Ελλάδα και την Ιταλία. Πιστεύω ότι η Σερβία είναι μεγάλο φαβορί για το Παγκόσμιο Κύπελλο. Δεν είμαστε έτοιμοι, το ξέρουμε αυτό, αλλά δε θέλουμε να είμαστε έτοιμοι από τώρα, νομίζω είναι λάθος. Μπορούμε περισσότερα και θα συνεχίσουμε να δουλέυουμε».

Για το αν έχει κάποια μυστικά «όπλα» κι αν κρατά κλειστά κάποια χαρτιά του για το Παγκόσμιο:

«Σίγουρα, ειδικά στο αμυντικό κομμάτι, ίσως και σε επιθετικά μέρη του παιχνιδιού. Δεν μπορούμε να κάνουμε τα πάντα από τώρα αλλά σίγουρα μας βοήθησε πολύ αυτό το τουρνουά, τα τρία σερί παιχνίδια και ειδικά το τελευταίο. Τώρα κερδίσαμε, αλλά οι τελευταίες ημέρες ήταν πολύ σημαντικές ανεξαρτήτως αντιπάλου. Είμαστε καλή ομάδα. Έχουμε πολλούς καλούς παίκτες όπως και 3-4 νεαρούς παίκτες που είχαν γεμάτη σεζόν στους συλλόγους τους, διαφορετικά δε θα μπορούσαν να έχουν αρκετό χρόνο συμμετοχής. Ξέρουμε, όμως, τι κάνουμε, τι μπορούμε να κάνουμε. Πρέπει να τρέξουμε στο ανοικτό γήπεδο, να βγαίνουμε στον αιφνιδιασμό αλλά έχουμε τρία ακόμη παιχνίδια στην Κίνα που είναι πολύ σημαντικά για εμάς».

Για τον πρώτο γύρο του Παγκοσμίου και την πιθανότητα να βρεθεί η Τουρκία μαζί με την Ελλάδα στο γκρουπ της δεύτερης φάσης:

«Ο πρώτος όμιλος μας είναι πολύ δύσκολος κόντρα σε ΗΠΑ, Τσεχία και Ιαπωνία, ειδικά κόντρα στην τελευταία επειδή είναι το εναρκτήριο μας παιχνίδι. Αν κερδίσουμε, μπορούμε να παίξουμε καλύτερα και καλύτερα».

Επιμέλεια: Κωνσταντίνος Κωλαΐτης-Χρήστος Κατριμουστάκης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x