Ελλάδα

Σε θέση ισχύος για παραμονή ο Πανιώνιος

Τα εύκολα… δύσκολα έκανε στα Τρίκαλα ο Πανιώνιος, ωστόσο κατάφερε να επικρατήσει με 76-81 και παρέμεινε σε θέση ισχύος στη μάχη της παραμονής. Μόνο μαθηματικές πλέον οι ελπίδες των γηπεδούχων.

Δια πυρός και… σιδήρου κατάφερε να περάσει από την έδρα των μαχητικών Τρικάλων ο Πανιώνιος!

Ο «ιστορικός» επικράτησε με 76-81, έφτασε τις επτά νίκες (7-15) και παρέμεινε αφεντικό στη μάχη για παραμονή, καθώς υπερισχύει του Κοροίβου (που την ίδια ώρα επικράτησε του ΓΣΛ Φάρος με 73-55) στην μεταξύ τους ισοβαθμία.

Με την… αυτοκτονία φλέρταραν οι παίκτες του Βαγγέλη Ζιάγκου καθώς απώλεσαν διαφορά 16 πόντων (36-52), ωστόσο έστω και με μπόλικο άγχος κατάφεραν στο τέλος να πάρουν το ροζ φύλλο αγώνα.

Πράγματα και θαύματα έκανε ο Μπρέιζελτον ο οποίος ολοκλήρωσε το παιχνίδι με 25 πόντους, 3 ριμπάουντ και 2 ασίστ. Μαζί του και ο Κράβιτς ο οποίος σημείωσε 17 πόντους.

Πέντε παίκτες «διψήφιους» είχαν οι γηπεδούχοι με τον Ρίτσαρντσον να ξεχωρίζει με 20 πόντους, 3 ριμπάουντ και 3 ασίστ. Σε περίπτωση νίκης του Άρη στο αυριανό ματς με την Κύμη, τα Τρίκαλα αποχαιρετούν και μαθηματικά την κατηγορία.

Δεκάλεπτα: 20-22, 20-30, 20-9, 16-20

inner

inner

Το ματς



Πιο δυνατά μπήκε στην αναμέτρηση ο Πανιώνιος και με αιχμή του δόρατος τον Κράβιτς κατάφερε να προηγηθεί αρχικά με 0-4 και εν συνεχεία με 3-7 στο 8:16. Ωστόσο η απάντηση των Τρικάλων ήταν άμεση, με τον Τέγιτς να φέρνει το παιχνίδι (7-7) στα ίσια με τέσσερις προσωπικούς πόντους. Οι φιλοξενούμενοι ήταν εκείνοι που είχαν τον έλεγχο του ρυθμού και κατάφεραν να ξεφύγουν εκ νέου στο σκορ με 12-20 στο 2:12. Παρ’ όλα αυτά οι γηπεδούχοι επέστρεψαν και πάλι στο σκορ και πήγαν στο τέλος του πρώτου δεκαλέπτου στο -2 (20-22).

Το δεύτερο δεκάλεπτο άνηκε εξ ολοκλήρου στον Πανιώνιο. Το 24-24 στο 9:00 μετετράπη πολύ γρήγορα σε 26-36 με τους φιλοξενούμενους να χτίζουν ένα σημαντικό προβάδισμα νίκης. Μάλιστα η διαφορά αυξήθηκε ακόμα περισσότερο στη συνέχεια και έφτασε στο +16 (36-52) 31’’ πριν το τέλος. Τέσσερις αναπάντητοι πόντοι των γηπεδούχων διαμόρφωσαν το 40-52 με το οποίο οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν στην ανάπαυλα.

Βάσει του πρώτου μέρους όλα έδειχναν πως ο Πανιώνιος θα καταφέρει να φτάσει με ευκολία στη νίκη που τόσο ήθελε. Ωστόσο η εικόνα του ματς άλλαξε άρδην στην τρίτη περίοδο. Οι Τρικαλιώτες με τους Μόρις και Τέγιτς να σκοράρουν κατά ριπάς, όχι μόνο κατάφεραν αν επιστρέψουν στο ματς αλλά μπήκαν για τα καλά στη διεκδίκηση του ροζ φύλλου αγώνα. Έτσι με ένα 10-0 σερί,μείωσαν στους τρεις (50-53) στο 6:27 πριν το τέλος της 3ης. Κι όχι μόνο αυτό καθώς λίγο αργότερα πήραν για πρώτη φορά το προβάδισμα με 58-57 στο 2:21. Το παιχνίδι είχε γίνει για τα καλά ντέρμπι και το τέλος της τρίτης περιόδου βρήκε τους δύο αντιπάλους στον πόντο με τον Πανιώνιο να έχει βραχεία κεφαλή με 60-61.

inner

Πλέον όλα κρέμονταν από μία κλωστή και κάθε κατοχή είχε τεράστια σημασία. Οι φιλοξενούμενοι μπήκαν καλύτερα στο τελευταίο δεκάλεπτο και αποσπάστηκαν με +5 (60-65) στο 8:48. Ωστόσο ένα τρίποντο του Ρίτσαρντσον και ένα του Μόρις επέστρεψαν στα Τρίκαλα να προηγηθούν και πάλι με 66-65. Παρ’ όλα αυτά οι παίκτες του Βαγγέλη Ζιάγκου δεν έχασαν την ψυχραιμία τους και με τον Μπρέιζελτον να αναλαμβάνει δράση ξέφυγαν και πάλι με δέκα (66-76) στο 2:21 και επί της ουσίας αγκάλιασαν τη νίκη.

Στα τελευταία δύο λεπτά τα Τρίκαλα έπαιξαν τα... ρέστα τους και μείωσαν στους τρεις 76-79 στα 15’’ πριν την κόρνα της λήξης. Δύο βολές του Μπρέιζελτον διαμόρφωσαν το 76-81, το οποίο ήταν και το τελικό σκορ με τον Μόρις να αστοχεί σε προσπάθεια για τρεις στην τελευταία επίθεση του ματς.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x