Ελλάδα

Σερέλης στον ΣΠΟΡ FM: «Θα παίξει σίγουρα σε πολύ υψηλό επίπεδο ο Μακένζι Μουρ»!

Ο… μετρ της εκπληκτικής πορείας του Λαυρίου (και) στη φετινή σεζόν, Χρήστος Σερέλης, μίλησε στον ΣΠΟΡ FM για την ιστορική νίκη επί της ΑΕΚ, ενώ έπλεξε το εγκώμιο του Μακένζι Μουρ, που εντυπωσιάζει!

Αν η επιτυχία είχε ονοματεπώνυμο για την ομάδα μπάσκετ του Λαυρίου, τότε αυτό -ασυζητητί- θα ήταν: Χρήστος Σερέλης!

Ο επί 14 συναπτά έτη(!) προπονητής του συλλόγου της Ανατολικής Αττικής, τον οποίο οδήγησε, χθες (3/12), στη μεγαλύτερη νίκη της ιστορίας του, απέναντι στην ΑΕΚ, «φιλοξενήθηκε» στον ΣΠΟΡ FM 94,6 από τους Τόλη Κοτζιά και Σταύρο Χονδροθύμιο, ξετυλίγοντας το… κουβάρι όσων έχουν πετύχει οι «μεταλλωρύχοι» την τελευταία τριετία.

Έπλεξε, δε, το εγκώμιο του Μακένζι Μουρ, ο οποίος εντυπωσιάζει, τονίζοντας πως «είναι παίκτης για πολύ υψηλό επίπεδο» και εξήγησε γιατί αυτήν τη στιγμή το Λαύριο είναι στην 4η θέση της βαθμολογίας!

Αναλυτικά, ο Χρήστος Σερέλης είπε:

- για τη μεγάλη νίκη επί της ΑΕΚ: «Σαφώς και τα μεγέθη έχουν μεγάλη διαφορά. Όλη η πορεία μας, όμως, δείχνει πως μπορούμε να είμαστε ανταγωνιστικοί. Και πέρυσι, θυμίζω, είχαμε φτάσει κοντά στη νίκη. Καλό είναι να συμβαίνουν αυτά. Αν πάντα οι ''μεγάλοι'' κέρδιζαν τους ''μικρούς'', δεν θα είχε και κανένα νόημα. Και κερδίσαμε, μάλιστα, μια ομάδα που δεν βρίσκεται σε κάμψη. Γεγονός, που δίνει μεγαλύτερο ενδιαφέρον στο πρωτάθλημα. Όπως και ο Προμηθέας ανεβάζει το ενδιαφέρον της Α1. Η ομάδα, φέτος, θέλει να τρέξει, να πάει σε τρανζίσιον παιχνίδι. Κυρίως, ωστόσο, όλοι οι παίκτες της θέλουν να ''ανέβουν'', να φανούν μέσα από το Λαύριο και για αυτό τα δίνουν όλα σε κάθε ματς. Έχουν μεγάλο κίνητρο».

- για τον Μακένζι Μουρ: «Είναι πολύ καλός παίκτης, για πολύ υψηλό επίπεδο! ''Ευθύνεται'' ο ίδιος για την πορεία του. Αν κάτσει να σκεφτεί τι μπορεί να κάνει, μπορεί να το ''βγάλει'' τελείως αβίαστα. Είναι ακόμη 25 χρονών. Θα παίξει σίγουρα σε πολύ υψηλό επίπεδο. Μπορεί να κάνει τα πάντα στο γήπεδο. Είναι 1,98, έχει μακριά χέρια, ντριμπλάρει σαν να είναι 1,80. Πρέπει να βελτιώσει, όμως, τις αποφάσεις του και την ηρεμία του στα κρίσιμα παιχνίδια. Πρέπει να είναι ηγέτης στο παιχνίδι, στην προπόνηση. Δεν έχω πρόβλημα να το πω: Αυτό δουλεύουμε μαζί του».

- για το κλίμα στην ομάδα και τους Αμερικανούς: «Υπάρχει οικογενειακό κλίμα. Νιώθουν σταρ, σε έναν μικρόκοσμο. Μην ξεχνάμε πως η Αθήνα πολύ κοντά, άλλωστε, οπότε τις βόλτες τους μπορούν να τις κάνουν».

- για το εντυπωσιακό ρεκόρ του Λαυρίου, που το φέρνει στην 4η θέση της Α1: «Είχαμε ένα πρόγραμμα, και λέγαμε πως, αν δουλέψουμε, θα μπορούσαμε να έχουμε ένα καλό ρεκόρ. Το σημαντικότερο, ωστόσο, είναι πως το ρεκόρ συνδυάζεται με καλό μπάσκετ. Οπότε ανεβαίνει λίγο και ο πήχης. Εγώ θέλω, πάντως, να ξεμπερδέψουμε γρήγορα με την ιστορία περί παραμονής, και όταν υπάρχει σταθερότητα, μπορείς να κοιτάς και πιο ψηλά».

- για τις αποδοκιμασίες των οπαδών της ΑΕΚ προς την ομάδα τους: «Εγώ καταλαβαίνω τις απαιτήσεις που υπάρχουν. Δεν ξέρω, όμως, πόσοι ασχολούνται με το άθλημα. Ποιος μπορεί να πει ότι μπορεί να κερδίσει εύκολα τον Κολοσσό, για παράδειγμα. Θέλει βήμα-βήμα. Είναι δεδομένο ότι η ΑΕΚ είναι η τρίτη δύναμη. Δεν γίναμε εμείς τρίτη δύναμη, επειδή νικήσαμε την ΑΕΚ. Πρέπει, όμως, να είσαι πολύ καλός, για να κερδίσεις. Ο Προμηθέας, επίσης, είναι μια ευχάριστη έκπληξη. Αλλά είναι καλή ομάδα. Είναι δίκαια εκεί που βρίσκεται. Ο κόουτς (σ.σ. Μάκης Γιατράς) είναι χρόνια στην ομάδα. Έζησε την Α1 χωρίς άγχος, μέσα από τα παιχνίδια. Τίποτα δεν είναι τυχαίο τελικά».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x