Euroleague

Σφαιρόπουλος: «Καλό το πλεονέκτημα, αλλά δεν είμαστε ακόμη στο Final Four»

Μπορεί ο Ολυμπιακός να εξασφάλισε το πλεονέκτημα έδρας στα playoffs, αλλά αυτό δεν τον στέλνει απευθείας στο Final Four της Ευρωλίγκας, όπως δήλωσε ο Γιάννης Σφαιρόπουλος μετά τη νίκη επί της Εφές.

Χαρούμενος με τη νίκη επί της Αναντολού Εφές και παράλληλα την εξασφάλιση του πλεονεκτήματος έδρας στα playoffs της Ευρωλίγκας ήταν ο Γιάννης Σφαιρόπουλος.

Όμως, τόνισε πως θα είναι λάθος να θεωρεί ο κόσμος πως οι «ερυθρόλευκοι» προκρίθηκαν ήδη στο Final Four, ενώ ζήτησε την παρουσία των φιλάθλων στο ΣΕΦ, καθώς δεν θα έχει σημασία το αβαντάζ εάν δεν είναι γεμάτο το γήπεδο.

Αναλυτικά όσα είπε ο Γιάννης Σφαιρόπουλος στη συνέντευξη Τύπου:

«Συγχαρητήρια στους παίκτες για τη νίκη και για το πλεονέκτημα έδρας. Στο παιχνίδι αρχίσαμε καλά, είχαμε συγκέντρωση στο πλάνο, ήμασταν καλοί σε άμυνα και επίθεση. Στην δεύτερη περίοδο αφήσαμε εύκολους πόντους με τα έξι λάθη μας στους αντιπάλους και μάζεψαν τη διαφορά στο ημίχρονο. Στην τρίτη περίοδο ήμασταν πάλι καλοί σε άμυνα και επανακτήσαμε τη διψήφια διαφορά στο σκορ. Όπως είδατε, η Εφές έχει το ταλέντο κι επέστρεψε βάζοντας δύσκολα σουτ. Στο τέλος δείξαμε την εμπειρίας μας και κάναμε αυτό που έπρεπε για να νικήσουμε. Να ευχαριστήσω τους φιλάθλους που μας υποστήριξαν. Σήμερα ήταν το πιο σημαντικό παιχνίδι, γιατί κρινόταν το πλεονέκτημα έδρας και το πήραμε. Αν είχαμε άσχημο αποτέλεσμα, θα είχαμε προβλήματα. Δυστυχώς το γήπεδο δεν ήταν γεμάτο. Έχουμε το πλεονέκτημα και αν το γήπεδο στην πορεία είναι άδειο, δεν σημαίνει τίποτα.

Το πλεονέκτημα μπορεί να είναι κάτι αλλά και τίποτα. Αν θυμάστε και πέρυσι είχαμε το πλεονέκτημα κόντρα στην Εφές, νικήσαμε το 1ο παιχνίδι και στο 2ο χάσαμε. Μετά παίξαμε με την πλάτη στον τοίχο και φέραμε τη σειρά στο ΣΕΦ και νικήσαμε με 3-2 στην σειρά. Το λέω αυτό, γιατί βλέπω πολύ ενθουσιασμό γύρω από την ομάδα και πρέπει να είμαστε προσεκτικοί και έτοιμοι, γιατί τα playoffs δεν θα είναι εύκολα. Είναι τελείως διαφορετικά από την κανονική διάρκεια. Όλες οι ομάδες έχουν πιθανότητες για Final Four και γι' αυτό θα παλέψουμε. Πρέπει να είμαστε πολύ συγκεντρωμένοι και να δουλέψουμε σκληρά, γιατί είναι ένα βήμα από ένα Final Four. Κάποιοι από τους φιλάθλους νομίζουν ότι είμαστε στο Final Four, αυτό είναι λάθος.

Θέλω να μιλήσω και για τα επόμενα δύο παιχνίδια. Αναλύσαμε το παιχνίδι απόψε και το πως θα είναι τα playoffs, αλλά δεν θέλω κανείς να ξεχνάει πως έχουμε ακόμα δύο παιχνίδια στην κανονική διάρκεια. Αυτά θα καθορίσουν την θέση μας στην τετράδα. Γι' αυτό πρέπει να παλέψουμε σε Μάλαγα εκτός και με Ζαλγκίρις εντός. Περιμένω από όλους τους παίκτες να δουλέψουν σκληρά για τα επόμενα ματς, πριν πάμε στα playoffs
».

Για το αν τού δίνεται η ευκαιρία να κάνει λίγη ακόμη υπομονή με την κατάσταση του Παπανικολάου, μέχρι τα playoffs: «Ο Κώστας έχει ακόμα ένα πρόβλημα στο γόνατο και πονάει. Τον περιμένουμε, τον χρειαζόμαστε. Όσο περνούν οι μέρες, θα περνούν και οι πόνοι. Έχει πέσει όλο το ιατρικό τιμ πάνω του για να επανέλθει γρήγορα».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x