Euroleague

Σφαιρόπουλος: «Συζητήσαμε για την άμυνα στο ημίχρονο»

Η καλή άμυνα του Ολυμπιακού στο δεύτερο ημίχρονο ήταν το «κλειδί» για τη νίκη στην έδρα της Μπασκόνια, σύμφωνα με τον Γιάννη Σφαιρόπουλο.

Ευχαριστημένος από την επίθεση, αλλά και από την άμυνα στο δεύτερο ημίχρονο, ήταν ο Γιάννης Σφαιρόπουλος μετά τη μεγάλη νίκη του Ολυμπιακού στην Μπασκόνια.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Γιάννης Σφαιρόπουλος:

«Νομίζω πως ήταν ένα από τα καλύτερα παιχνίδια της φετινής Ευρωλίγκας, μέχρι τώρα, ανάμεσα σε δύο πολύ καλές ομάδες. Για εμάς, ήταν πολύ σημαντικό να προσαρμοστούμε στην ταχύτητα της Μπασκόνια, γιατί είναι μία ομάδα υψηλού ρυθμού, ειδικά όταν παίζει στην έδρα της. Επίσης, ήταν σημαντικό που ήμασταν συγκεντρωμένοι για 40 λεπτά. Οι δύο ομάδες ήταν κοντά σκορ, αλλά νομίζω πως παίξαμε καλύτερη άμυνα στο δεύτερο μέρος. Κατά τη διάρκεια του ημιχρόνου είπαμε πως είχαμε καλή επιθετική βραδιά, όχι όμως αμυντική. Επιτρέψαμε εύκολους πόντους και έτσι η Μπασκόνια πέτυχε 52 πόντους στο πρώτο ημίχρονο. Δεν μας άρεσε αυτό και είπαμε πως εάν τους επιτρέψουμε να σκοράρουν τόσο εύκολα, τότε δεν θα είχαμε ελπίδες απόψε. Παίξαμε καλύτερη άμυνα στο δεύτερο ημίχρονο, καθώς επιτρέψαμε 38 πόντους, δηλαδή 14 λιγότερους από το πρώτο. Αυτό ήταν κλειδί στο ματς, γιατί η καλή άμυνα μάς έδωσε ρυθμό, αλλά και να διαβάσουμε καλύτερα το παιχνίδι στην επίθεση. Γενικά, η επίθεσή μας δούλεψε πολύ καλά όλο το ματς. Πετύχαμε κάποια σημαντικά καλάθια στο τέλος αυτό μας έδωσε το προβάδισμα μέχρι τη λήξη».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x