Euroleague

«Σικάτη» Αρμάνι και στην Πόλη

Με μπροστάρη τον Μάικ Τζέιμς (21π.) και… «βροχή» από τρίποντα (18), η Αρμάνι Μιλάνο επικράτησε 98-92 της Νταρουσάφακα στην Κωνσταντινούπολη και επέστρεψε στις νίκες στη Euroleague.

Την πέμπτη νίκη της σε επτά αγώνες στη Euroleague πέτυχε η Αρμάνι Μιλάνο. Η ιταλική ομάδα, αν και αγχώθηκε στο τέλος, εντούτοις επικράτησε με 98-92 της Νταρουσάφακα στην «Volkswagen Arena» της Κωνσταντινούπολης και επέστρεψε στις επιτυχίες, μετά την ήττα της περασμένης εβδομάδας από την ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Η Αρμάνι, που έχει πλέον ρεκόρ 5-2, ήταν καταιγιστική έξω από τα 6.75μ., σημειώνοντας 18 τρίποντα (δεύτερη καλύτερη επίδοση στην ιστορία της διοργάνωσης). Η τουρκική ομάδα, μετά και από αυτή την ήττα, είναι στο 1-6.

Η ομάδα του Σιμόνε Πιανιτζιάνι είχε τον έλεγχο στο μεγαλύτερο διάστημα, ωστόσο, έδωσε… δικαιώματα στην τρίτη περίοδο και στο τελευταίο πεντάλεπτο, επιτρέποντας στους Τούρκους όχι μόνο να μειώσουν τη διαφορά που είχε διψήφια τιμή, αλλά και να διεκδικούν επί ίσοις όροις τη νίκη. Τελικά, δεν τα κατάφεραν, μένοντας με την γεύση της ημιτελούς προσπάθειας.

Κορυφαίοι των νικητών ήταν ο Μάικ Τζέιμς, ο οποίος είχε 21 πόντους, 5 ασίστ, 3 κλεψίματα, 2 ριμπάουντ, αλλά και 3 λάθη, αλλά και ο Βλάντιμιρ Μίτσοφ, που τελείωσε τον αγώνα με 20 πόντους, 3 ριμπάουντ, 3 ασίστ, 2 κλεψίματα και ένα λάθος. Επίσης, άλλοι τρεις παίκτες (Νέντοβιτς, Μπέρτανς, Γκουντάιτις) είχαν διψήφιο αριθμό πόντων.

Από πλευράς ηττημένων, κορυφαίος ήταν ο Μάικλ Έρικ με 16 πόντους και 5 ριμπάουντ, ενώ άλλοι τέσσερις παίκτες (ΜακΚάλουμ, Κιντ, Πέινερς, Ντίμπλερ) είχαν διψήφιο αριθμό πόντων.

Το ματς:

Η Αρμάνι μπήκε δυνατά και προηγήθηκε 8-2 και 17-8. Η ιταλική ομάδα, έχοντας πολυφωνία στην επίθεση και εξαιρετικά ποσοστά, κατάφερε να ελέγξει τον ρυθμό, αναγκάζοντας τη Νταρουσάφακα σε… εξεζητημένα σουτ και αρκετά λάθη. Οι γηπεδούχοι αντέδρασαν και μείωσαν σε 19-23, με το πρώτο δεκάλεπτο να ολοκληρώνεται στο +7 (19-26) για τους Ιταλούς, που είχαν πρώτο σκόρερ τον Μάικ Τζέιμς (8 πόντοι, 2 ασίστ και 2 κλεψίματα).

Με τρία συνεχόμενα τρίποντα του Νέντοβιτς, ο οποίος είχε πλέον 4/4, η Αρμάνι, η οποία σε εκείνο το σημείο μετρούσε 9/11 έξω από τη γραμμή των 6.75μ., εκτόξευσε τη διαφορά για πρώτη φορά σε διψήφιο νούμερο (25-35) στο 12’. Οι Ιταλοί είχαν τον απόλυτο έλεγχο και μάλιστα έφτασαν και στο +12 (27-39) στο 14’. Η Νταρουσάφακα δεν μπορούσε να ακολουθήσει τον ρυθμό, ωστόσο, όταν το έκανε στο τελευταίο τρίλεπτο, κατάφερε να «μαζέψει» τη διαφορά στους τρεις πόντους (47-50), με το ημίχρονο να κλείνει με σκορ 49-54.

Η Νταρουσάφακα μπήκε με την ίδια φόρα και κατάφερνε να κρατιέται κοντά στο σκορ και με τρίποντο του Ντίμπλερ, μείωσε τη διαφορά στην ελάχιστη τιμή της (61-62) στο 26’. Οι Τούρκοι βελτίωσαν τα ποσοστά τους, σε αντίθεση με την Αρμάνι, η οποία έκανε αρκετά λάθη, ενώ κάποιες επιθέσεις ήταν βεβιασμένες και όχι βγαλμένες από το πινακάκι του Πιανιτζιάνι. Οι Ιταλοί ήταν… βραχυκυκλωμένοι, κάτι που εκμεταλλεύτηκαν οι γηπεδούχοι, οι οποίοι με δύο βολές του Ντεμίρ προηγήθηκαν για πρώτη φορά με 69-68 στο τέλος της τρίτης περιόδου.

Στο ξεκίνημα της τελευταίας περιόδου… εμφανίστηκε στο παρκέ η Αρμάνι του πρώτου ημιχρόνου και με σερί 15-2, μετέτρεψε το σε βάρος της 69-68 σε 71-83, μέσα σε τριάμισι λεπτά. Οι Ιταλοί ήλεγξαν και πάλι τον ρυθμό και διατηρούσαν σχετικά εύκολα την υπέρ τους διαφορά, αλλά όχι μέχρι το τέλος. Η Νταρουσάφακα δεν παράτησε το ματς και με δικό της σερί μετέτρεψε το 76-86 σε 87-88 μέσα σε δύο λεπτά. Το τελευταίο δίλεπτο ήταν αγωνιώδες, ωστόσο, η Αρμάνι ήταν όσο προσεκτική έπρεπε, προκειμένου να φτάσει στη νίκη, με τελικό σκορ 92-98.

Τα δεκάλεπτα: 19-26, 49-54, 69-68, 92-98

inner

inner

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x