Γενικά

Σιμόνοβιτς στο sport-fm.gr: «Η Ελλάδα παίζει εξαιρετικά με τον Γιάννη-Όπλο μας το ύψος»

Στην απόδοση της Ελλάδας με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο στο ρόστερ της στάθηκε ο Μάρκο Σιμόνοβιτς στο sport-fm.gr, ενώ υποστήριξε ότι το ύψος αποτελεί το «υπερόπλο» της Σερβίας ενόψει Παγκοσμίου.

Το… καπέλο του έβγαλε ο Μάρκο Σιμόνοβιτς στον τρόπο με τον οποίο αγωνίζεται η εθνική Ελλάδος με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο στη σύνθεση της.

Ο φόργουορντ της Σερβίας και της Τσεντεβίτα Ολίμπια μίλησε στο sport-fm.gr και εξήρε την ελληνική ομάδα αλλά και τον «Greek Freak» ενώ στάθηκε στην υψομετρική δύναμη που παρουσιάζει η ομάδα του, χαρακτηρίζοντας την το «μεγάλο πλεονέκτημα» της Σερβίας ενόψει του Παγκοσμίου Κυπέλλου στην Κίνα.

Ακόμη, ο Σιμόνοβιτς αναφέρθηκε και στα του συλλόγου του, δηλώνοντας αισιόδοξος για μια καλή πορεία μετά τη συγχώνευση της Τσεντεβίτα με την Ολίμπια Λιουμπλιάνας.

Αναλυτικά, ο Μάρκο Σιμόνοβιτς μίλησε στο sport-fm.gr:

Για το δυνατό σημείο της ομάδας στο παιχνίδι με τους Ιταλούς:

«Το καλό στοιχείο ήταν η άμυνα, σίγουρα και η επίθεση ήταν καλή αλλά νομίζω ότι παίξαμε τρομερή άμυνα σε αυτό το παιχνίδι. Αυτό είναι το σήμα κατατεθέν μας, έτσι παίζουμε όλα αυτά τα έξι χρόνια υπό τις οδηγίες του Σάσα Τζόρτζεβιτς και πιστεύω ότι ακόμα μπορούμε να βελτιώσουμε κάποιες λεπτομέρειες σε άμυνα και επίθεση. Δεν έχουμε αρκετό χρόνο αλλά ελπίζω ότι θα τα καταφέρουμε βήμα-βήμα».

Για τη χρησιμοποίηση υψηλών σχημάτων από τον κόουτς Τζόρτζεβιτς κι αν αυτό πρόκειται να αποτελέσει μεγάλο «όπλο» κόντρα στις υπόλοιπες χώρες:

«Σίγουρα, σίγουρα. Έχουμε πολύ ταλέντο, είμαστε μια ομάδα με μεγάλο μέγεθος και νομίζω ότι μπορούμε να παίξουμε όπως δείξαμε στα προηγούμενα δύο παιχνίδια. Με ψηλά παιδιά σε όλες τις θέσεις. Είναι καλό για μας, έχουμε πλεονέκτημα στο ύψος και αυτό μας βοηθά».

Για την επερχόμενη «μονομαχία» κόντρα στην Ελλάδα και τον Γιάννη Αντετοκούνμπο:

«Πιστεύω ότι η Ελλάδα είναι μία από τις καλύτερες ομάδες του Παγκοσμίου Κυπέλλου και παίζει εξαιρετικό μπάσκετ με το Γιάννη, είναι εκπληκτικός. Είναι καλό για μας να ελέγξουμε που βρισκόμαστε και πώς μπορούμε να παίξουμε και θα κοιτάξουμε να το κάνουμε με το δικό μας τρόπο αμυντικά και επιθετικά».

Για την νέα σεζόν με την Τσεντεβίτα Ολίμπια:

«Είμαι πολύ ενθουσιασμένος. Πρόκειται για μια νέα ομάδα, η οποία δημιουργήθηκε από τη συγχώνευση άλλων δύο και είναι ένα μεγάλο εγχείρημα με μεγάλες φιλοδοξίες. Πιστεύω ότι θα κάνουμε καλή δουλειά. Θα κάνω τα πάντα να βοηθήσω όλους τους συμπαίκτες μου και τους ανθρώπους του επιτελείου ώστε να πάμε καλά».


Επιμέλεια: Κωνσταντίνος Κωλαΐτης-Χρήστος Κατριμουστάκης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x