Ευρώπη

Σίμτσακ: «Περιμένουμε δύσκολα ματς»

Στη δυσκολία της αναμέτρησης στην έδρα της Μπούντουτσνοστ για τον Αρη στάθηκε ο Βασίλης Σίμτσακ, ενόψει του ματς για την έβδομη αγωνιστική του Euro Cup.

Ο σέντερ των «κιτρινόμαυρων» τόνισε πως οι Μαυροβούνιοι παίζουν το τελευταίο τους χαρτί στη διοργάνωση για την πρόκριση και πως πρέπει να επικεντρωθούν στο μαρκάρισμα του Κουκ και να φύγουν στον αιφνιδιασμό. Θεωρεί πως χρειάζεται συγκέντρωση για να αντιμετωπίσει τους αντίπαλους ψηλούς, σημαντικό επίτευγμα την πρόκριση στους «32», ενώ δε θέλησε να συγκρίνει την αναμέτρηση της Τετάρτης με αυτή κόντρα στον Άρη.

Αναλυτικά: «Είναι δύσκολο παιχνίδι. Για την αντίπαλό μας, είναι το τελευταίο της χαρτί. Αν χάσει, τελειώνει η διοργάνωση για αυτούς. Εμείς αντίστοιχα, αν νικήσουμε, κάνουμε πάρα πολύ σημαντικό βήμα για την πρόκριση, οπότε περιμένουμε δύσκολο παιχνίδι σε μια πάρα πολύ δυνατή έδρα.

Θα πρέπει να περιορίσουμε τον Κουκ, όπως είχαμε κάνει και στο πρώτο παιχνίδι. Πρέπει να σταματήσουμε τη δημιουργία του και, από κει και πέρα, να τρέξουμε πάρα πολύ το γήπεδο, γιατί οι δύο τους ψηλοί είναι καλοί στο 5 εναντίον 5, αλλά όχι τόσο δυνατοί στο transition παιχνίδι. Αυτά τα στοιχεία, μαζί με τα ριμπάουντ, θεωρώ πως θα είναι τα πιο σημαντικά στον αυριανό αγώνα. Βέβαια, έχεις έξτρα κίνητρο, ειδικά όταν παίζεις κόντρα σε παίκτες τέτοιου επιπέδου, ώστε να είσαι πολύ συγκεντρωμένος και να καταφέρεις να τους αντιμετωπίσεις.

Η πρόκριση στους «32» είναι ένας βασικός στόχος που τον είχαμε θέσει εξ΄ αρχής. Εφόσον καταφέρουμε να περάσουμε στην επόμενη φάση, θα είναι μεγάλο βήμα και για εμάς προσωπικά, αλλά και για την ομάδα και για τον κόσμο της, αφού τόσα χρόνια ήταν εκτός Ευρώπης.

Τα δύο παιχνίδια με Μπούντουτσνοστ και ΑΕΚ είναι πάρα πολύ σημαντικά. Τον αγώνα με την ΑΕΚ θα τον δούμε μετά την αναμέτρηση της Τετάρτης. Ακόμη είναι νωρίς. Όπως είπα, προέχει το αυριανό ματς. Είναι πάρα πολύ σημαντικό και για τις θέσεις και για την πρόκριση. Είναι πολλά που παίζονται, αν και μια ήττα δεν είναι καταστροφή, γιατί έχουμε κάνει μια πάρα πολύ καλή πορεία μέχρι τώρα. Έχουμε περιθώρια. Και το παιχνίδι με την ΑΕΚ είναι σημαντικό. Μπορεί με μια νίκη να βρεθούμε ξανά κοντά στις πρώτες θέσεις, με μια ήττα να μην απομακρυνθούμε.

Δεν νιώθουμε πως δίνουμε εξετάσεις, γιατί τα πιο πολλά κρίνονται στο τέλος. Ακόμη οι ομάδες και η δικιά μας έχουν ακόμη πολύ δρόμο. Έχουμε να βελτιώσουμε πολλά πράγματα».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x