Ελλάδα

Σκουρτόπουλος: «Δεν κοιτάμε ποιους παίκτες θα μπορούσαμε να έχουμε, αλλά ποιους έχουμε»

Σίγουρος για την ομάδα που έχει στη διάθεσή του, ενόψει των δύο ματς που ακολουθούν με Εσθονία και Μεγάλη Βρετανία, δήλωσε ο προπονητής της Εθνικής Ανδρών.

Αναλυτικά, όσα είπε στη Media Day της Εθνικής ομάδας:
Για την καλή αρχή που έκανε η Εθνική στα παράθυρα: «Ελπίζουμε να έχουμε την ίδια τύχη και αυτή τη φορά. Είναι ένα δεύτερο ξεκίνημα για εμάς. Θέλουμε να ξεκινήσουμε από εκεί που σταματήσαμε. Δουλέψαμε πολύ σκληρά, ήταν μια πολύ δύσκολη εβδομάδα, πρωτόγνωρη για όλους. Το αποτέλεσμα τους δικαίωσε όλους. Να συνεχίσουμε στην ίδια βάση. Έχουμε δύο παιχνίδια μπροστά μας, πολύ σημαντικά, όπως είναι και όλα της σειράς. Με δεδομένο ότι μεταφέρουμε τα αποτελέσματα, κάθε ματς έχει τη σπουδαιότητά του. Να είναι όλα τα παιδιά υγιή, να δουλέψουμε αυτή τη βδομάδα χωρίς προβλήματα. Από αύριο θα είμαστε στην Κρήτη. Θέλουμε να έχουμε αυξημένη αυτοσυγκέντρωση, και με οδηγό την πρώτη εβδομάδα δουλειάς θα αντιμετωπίσουμε τα δύο επόμενα παιχνίδια».

Για το αν υπήρχε αβεβαιότητα: «Αβεβαιότητα δεν είχα ποτέ. Τα 15 αυτά παιδιά αποτελούν μια δομημένη ομάδα. Θα μπορούσαν να είναι και κάποια άλλα παιδιά, όλοι είναι εξαιρετικοί. Δεν κοιτάμε τι θα μπορούσαμε να έχουμε, αλλά τι έχουμε. Με αυτούς προχωράμε. Τα παιδιά έδωσαν εξαιρετικά δείγματα, και σαν αποτελέσματα και σαν λειτουργία. Είμαι σίγουρος ότι με τις μικρές αλλαγές που έχουν γίνει θα συνεχίσουμε με τον ίδιο τρόπο. Δεν είχα αμφιβολία. Η μόνη μου αμφιβολία είναι για το πώς θα μπορέσουν μέσα σε τρεις μέρες να γνωριστούν, να γίνουν ομάδα. Αυτό λειτούργησε καλά. Με βάση αυτό θα ξεκινήσουμε τη δουλειά για το δεύτερο παράθυρο».

Για τα επόμενα ματς: «Τώρα έχουμε το ματς με την Εσθονία, που έχει διαφορετικό στιλ παιχνιδιού από αυτά που έχουμε δώσει μέχρι τώρα. Τα πιο βαριά παιδιά πρέπει να προετοιμαστούν, για να γίνουν το αβαντάζ σε σχέση με τον αντίπαλο. Μετά είναι αυτό με την Αγγλία. Είναι παράξενο παιχνίδι, γιατί έχει ελπίδες πρόκρισης και είναι πολύ σημαντικό να ντουμπλάρουμε τις νίκες, για το αβαντάζ στη δεύτερη φάση. Οι ομάδες είναι καλές, χρειάζεται να έχουμε εγρήγορση μέχρι το τέλος».

Για το ροτέισον με πιο νεαρά παιδιά: «τα παιδιά που αποτελούν τον κορμό της ομάδας είναι 7-8. Η δεύτερη προτεραιότητα είναι τα παιδιά της χρυσής νέων ανδρών. Δεν ξέρουμε πόσοι από αυτούς θα μπορούν να πάρουν χρόνο συμμετοχής, αλλά θέλουμε να βρεθούν στο περιβάλλον της Εθνικής Ανδρών, για να προετοιμαστούν. Δεν είναι χρονικά μακριά η μέρα που θα ενσωματωθούν στην ομάδα. Είναι παιδιά με πολύ ταλέντο. Έχουμε σκοπό να καλέσουμε 2-3 ακόμα παιδιά, αλλά οι θέσεις είναι συγκεκριμένες. Η ομάδα πρέπει να διατηρεί τη δομή της. Δεν μπορούμε κάθε φορά να ανοιγόμαστε πάρα πολύ».

Για τη φιλοξενία στο Ηράκλειο: «Για εμάς είναι πάρα πολύ σημαντική η ζεστασιά που υπάρχει στο Ηράκλειο. Οι συνθήκες θα είναι πάρα πολύ καλύτερες αυτή τη φορά. Το Ηράκλειο θα αγκαλιάσει την Εθνική. Και για τα παιδιά είναι σημαντικό και για εμάς. Θα ανταποδώσουμε στον κόσμο με τον καλύτερο δυνατό τρόπο»

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x