Ελλάδα

Σλούκας στο sportfm.gr: «Μας λείπει σε όλους ένα μετάλλιο»

Οι περισσότεροι παίκτες της Εθνική έχουν κατακτήσει σχεδόν τα πάντα, αλλά τους λείπει ένα μετάλλιο, όπως δήλωσε ο Κώστας Σλούκας στο sportfm.gr. «Είναι το κατάλληλο τάιμινγκ για κάτι καλό φέτος»,είπε.

Ένα μετάλλιο με την Εθνική είναι το απωθημένο των διεθνών, όπως είπε ο Κώστας Σλούκας μιλώντας στο sportfm.gr. Άλλωστε πολλοί εξ αυτών έχουν κατακτήσει σχεδόν τα πάντα με τις ομάδες τους, αλλά τους λείπει μια μεγάλη επιτυχία με την «επίσημη αγαπημένη» και όπως ανέφερε ο γκαρντ της Φενέρμπαχτσε «… είναι το κατάλληλο τάιμινγκ για κάτι καλό φέτος». Ελπίζει, δε, να μη χαλάσει η ομάδα των Ανδρών ένα καλοκαίρι με ήδη πολλές επιτυχίες για το ελληνικό μπάσκετ.

Αναλυτικά η συνέντευξη του Κώστα Σλούκα στον Χρήστο Ρομπόλη:

-Ένα ακόμα καλοκαίρι με τις Εθνικές ομάδες, από παιδάκι πλέον έχεις φτάσει 27 και έρχεσαι ως πρωταθλητής Ευρώπης. Πως νιώθεις που είσαι ένα ακόμα καλοκαίρι στην Εθνική; Πέρσι ήσουν τραυματίας δεν μπόρεσες να βοηθήσεις αλλά φέτος σε βλέπουμε μια χαρά…
«Είναι το ραντεβού που έγινε λατρεία η Εθνική ομάδα και όντως είναι πολύ μεγάλη μου τιμή και χαρά να συμμετέχω στην προετοιμασία της Εθνικής ομάδας και να εκπροσωπώ την Ελλάδα. Τώρα οι προσδοκίες πάντα είναι πολύ μεγάλες όταν ξεκινάει η Εθνική ομάδα. Το ταλέντο υπάρχει όπως και η εμπειρία από τους προπονητές, αυτό που πρέπει να παρουσιάσουμε στο γήπεδο, γιατί μην ξεχνάμε πως είμαστε ομάδα 50 ημερών, είναι το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα».

inner

-Είναι έξτρα χαρά για σένα ότι φέτος έχεις προπονητή τον ίδιο που είχες το 2009 στο Ευρωπαϊκό στη Ρόδο, αλλά και συμπαίκτες τον Μπόγρη, τον Παππά, τον Μάντζαρη, τον Παπανικολάου και άλλα παιδιά;
«Ναι, είμαστε παιδιά που έχουμε μεγαλώσει μαζί στις εθνικές ομάδες. Αυτό είναι κάτι που προκαλεί μεγάλη χαρά. Είναι παιδιά τα οποία είναι της ίδιας ηλικίας και νοοτροπίας με μένα και δείχνουν ότι έχουν πετύχει, ότι έχουν χαράξει τον δικό τους δρόμο και είναι κάτι πάρα πολύ σημαντικό να πλαισιώνουν την Εθνική ομάδα. Επίσης είναι σημαντικό ότι η Εθνική ομάδα έχει εξέλιξη γιατί υπάρχει ταλέντο σε συνδυασμό και με τον προπονητή που μας είχε κιόλας. Βέβαια εδώ κάνουμε δουλειά και αυτό που λείπει από όλους από την καριέρα τους είναι ένα μετάλλιο με την Εθνική Ανδρών».

-Αυτή η κουβέντα είναι ένα βάρος, είναι μια έξτρα πίεση ή είναι ένα κίνητρο που σας δίνει ώθηση;
«Κατ’ αρχάς είναι όνειρο για τον κάθε παίκτη. Φυσικά είναι και ένα κίνητρο εξαιτίας κυρίως των αποτυχιών των προηγούμενων ετών σε συνδυασμό με τις προσδοκίες και τις ελπίδες που ήταν πολύ μεγάλες. Παρόλα αυτά δεν καταφέραμε να φτάσουμε στη ζώνη των μεταλλίων καθώς αποκλειόμασταν μια ανάσα πριν. Ο πήχης κατεβαίνει λίγο λιγότερο και αυτό γιατί πρέπει να κατεβάσουμε το κεφάλι, να γίνει απολογισμός των προηγούμενων χρόνων και να ξέρουμε πού βαδίζουμε και να πηγαίνουμε παιχνίδι με παιχνίδι».

-Θεωρείς ότι αυτή η γενιά είναι πιο έτοιμη από ποτέ; Πλέον και από πλευράς παραστάσεων, έχετε παίξει Final Four, τελικούς…
«Όλοι οι παίκτες έχουν πολύ μεγάλη εμπειρία από πολύ υψηλό επίπεδο, είναι καταξιωμένοι αθλητές όπως ο… Κώστας Παπανικολάου (σ.σ. καθώς περνούσε από δίπλα του εκείνη την ώρα και τον πείραζε) από Ευρωλίγκα, από Εθνικές ομάδες... Νομίζω ότι είναι το κατάλληλο τάιμινγκ να κάνουμε κάτι καλό φέτος».

-Σε ένα καλοκαίρι μάλιστα που εξελίσσεται πολύ καλά για το ελληνικό μπάσκετ. Τέταρτες οι Γυναίκες, πρώτοι οι Νέοι όπως και εσείς πριν από οχτώ χρόνια, πάνε καλά οι Έφηβοι…
«Ελπίζω να συνεχίσουμε εμείς την πορεία και να μην καταστρέψουμε το καλοκαίρι… (γέλια)».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x