Euroleague

Σόκαρε την Φενέρ η Μάλαγα, μοιραίος ο Σλούκας! (video)

Με το αριστερό μπήκε στην Ευρωλίγκα η Φενέρμπαχτσε! Η ομάδα του Ζοτς… εξαφανίστηκε στην τέταρτη περίοδο κι όταν επιχείρησε το comeback, είδε τον Σλούκα να αστοχεί σε «νεκρό χρόνο» για τη νίκη (68-67).

«Σφαλιάρα» για την Φενέρμπαχτσε στην πρεμιέρα της Ευρωλίγκας.

Οι πρωταθλητές Ευρώπης… κοιμήθηκαν στο τέταρτο δεκάλεπτο, όπου δέχθηκαν «τρελό» σερί από τη Μάλαγα και τελικώς ηττήθηκαν στην Ανδαλουσία με σκορ 68-67!

Στο 38’, η ομάδα του Ζοτς βρέθηκε να χάνει με οκτώ πόντους (68-60), κατάφερε να «επιστρέψει» χάρη και στις εμπνεύσεις του Σλούκα, ωστόσο ο Έλληνας γκαρντ αστόχησε στην τελευταία επίθεση από τα 5,5 μέτρα και από ωραίος έγινε μοιραίος.

Πλουραλισμός στην επίθεση για τους θριαμβευτές, αφού μόνο ο Σερμαντίνι ήταν διψήφιος με 12 πόντους. 9 έβαλε ο Μούσλι και από 8 είχαν οι Μιλοσάβλιεβιτς, Νέντοβιτς και Βαζίνσκι. Η τραγική ειρωνεία είναι πως ο «Σλούκι Λουκ» ήταν ο κορυφαίος για τους ηττημένους, καθώς μέτρησε 15 πόντους, 7 ασίστ και 5 ριμπάουντ... Συμπαραστάτες οι Ντατόμε και Βέσελι με 13 και 12 πόντους αντίστοιχα.

Τα δεκάλεπτα: 20-20, 36-41, 50-57, 68-67

inner
inner

Το ματς

Μπορεί η Μάλαγα να μπήκε ελαφρώς πιο συγκεντρωμένη στο ματς, προηγούμενη 6-0, ωστόσο η… απάντηση της Φενέρμπαχτσε ήταν άμεση και «καταιγιστική». Με τους Τόμπσον-Βέσελι να αναλαμβάνουν δράση κοντά στη ρακέτα και τους Γουοναμέικερ-Ντατόμε να βάζουν τη δική τους… πινελιά, η ομάδα του Ομπράντοβιτς πήρε προβάδισμα με 8-13. Το πρώτο δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε σε πλήρη ισορροπία (20-20), με τους Νάναλι και Σάλιν να «μπουμπουνάνε» από την περιφέρεια.

Σλούκας-Γκούντουριτς πήραν από το… χέρι την Φενέρμπαχτσε στην εκκίνηση του δεύτερου δεκαλέπτου και με σερί 0-9, της έδωσαν για πρώτη φορά «καλό» προβάδισμα με 20-29. Οι φιλοξενούμενοι… βομβάρδιζαν συνεχώς από τα 6,75 και παγίωναν… σχεδόν διψήφιες διαφορές, 28-37 στο 18’. Στα τελευταία 120’’ του πρώτου μέρους, η Μάλαγα κατάφερε να… πληγώσει την άμυνα της αντιπάλου της και να ροκανίσει τη διαφορά, με τον Βαζίνσκι από μακριά να «υπογράφει» το 36-41 του ημιχρόνου.

Οι Ανδαλουσιάνοι δεν επέτρεψαν –προς στιγμήν- στην Φενέρμπαχτσε να ξεφύγει και κατάφεραν μάλιστα να μειώσουν στο καλάθι, 43-45. Οι παίκτες του Ομπράντοβιτς δεν έχασαν την ψυχραιμία τους, πήγαν σε «μυαλωμένες» επιθέσεις και κατόρθωσαν όχι μόνο να διατηρηθούν σε θέση ισχύος, αλλά να αποσπαστούν εκ νέου με διψήφια διαφορά, 45-55 στο 26’. Τελικώς η τρίτη περίοδο έκλεισε με το 50-57 υπέρ της Φενέρ, η οποία έδειχνε να «ελέγχει» την κατάσταση…

Και ξαφνικά τα πάντα ήρθαν πάνω-κάτω! Η Φενέρμπαχτσε έκανε τα ΠΑΝΤΑ λάθος, ο Ομπράντοβιτς είχε γίνει… μελιτζανί και η Μάλαγα, προφανώς, εκμεταλλεύτηκε την «κρίση» των Τούρκων. Πώς; Τρέχοντας επιμέρους σκορ 12-1 ως το 35’ και ανακτώντας τα ηνία της αναμέτρησης με 62-58! Οι φιλοξενούμενοι είχαν πάθει ανεπανάληπτο black out, ο Ζοτς δεν μπορούσε να βρει… τι φταίει και η Μάλαγα, που είχε μυριστεί αίμα, κατάφερε να ξεφύγει με 8 πόντους διαφορά (68-60), κρατώντας την αντίπαλό της στους τρεις πόντους ενεργητικό ως το 38’! Σε εκείνο το σημείο μίλησε η αυταπάρνηση των πρωταθλητών Ευρώπης και η… βιασύνη των γηπεδούχων να πανηγυρίσουν μια μεγάλη νίκη. Δύο μεγάλα καλάθια του Σλούκα, ένα τρίποντο του Ντατόμε και η αστοχία των Ανδαλουσιάνων (έμειναν άποντοι στο φίνις του ματς) διαμόρφωσαν το 68-67, με την Φενέρ να έχει τα τελευταία 9’’ υπέρ της για το… κόλπο γκρόσο. Ο μέχρι τότε MVP Σλούκας ανέλαβε την εκτέλεση από τα 5.5 μέτρα, ωστόσο η μπάλα δεν του έκανε το χατίρι και δεν μπόρεσε να αλλάξει την «ιστορία» του παιχνιδιού.

Δείτε το τελευταίο σουτ του Σλούκα


Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x