Ευρώπη

Στο δεύτερο γκρουπ δυναμικότητας η Εθνική Γυναικών

Όπως και οι Άνδρες, έτσι και οι Γυναίκες, στο δεύτερο γκρουπ δυναμικότητας για τα προκριματικά του επόμενου Ευρωμπάσκετ.

Στο δεύτερο γκρουπ δυναμικότητας βρίσκεται η Εθνική Γυναικών εν όψει της κλήρωσης της Δευτέρας για τα προκριματικά του Ευρωμπάσκετ 2021, που θα γίνει σε Ισπανία και Γαλλία.

Η FIBA ανακοίνωσε τα γκρουπ δυναμικότητας, με τη «γαλανόλευκη» να βρίσκεται στο δεύτερο, μαζί με το Μαυροβούνιο, τη Λευκορωσία, την Τουρκία, την Τσεχία, την Ουκρανία, τη Βοσνία Ερζεγοβίνη, τη Σλοβακία και την Κροατία. Στο πρώτο γκρουπ δυναμικότητας συμπεριλήφθηκαν οι Σερβία, Μεγάλη Βρετανία, Βέλγιο, Σουηδία, Ουγγαρία, Ρωσία, Ιταλία, Σλοβενία και Λετονία, στο τρίτο οι Λιθουανία, Πολωνία, Ισραήλ, Ρουμανία, Γερμανία, Ολλανδία, Πορτογαλία, Ισραήλ και Ελβετία και στο τέταρτο οι Εσθονία, Βουλγαρία, Φινλανδία, Βόρεια Μακεδονία, Αλβανία και Δανία.

Τα αντιπροσωπευτικά συγκροτήματα θα χωριστούν σε εννέα ομίλους, έξι των τεσσάρων ομάδων και τριών των τριών ομάδων, και την πρόκριση θα εξασφαλίσουν οι εννέα νικητές κάθε ομίλου και οι πέντε καλύτεροι δεύτεροι, ύστερα από διπλά παιχνίδια (εντός κι εκτός έδρας).

Τα προκριματικά θα διεξαχθούν σε τρία «παράθυρα»: το διάστημα 10-18 Νοεμβρίου του 2019, στις 8-16 Νοεμβρίου του 2020 και από τις 31 Ιανουαρίου έως τις 8 Φεβρουαρίου του 2021. Τα ευρωπαϊκά αντιπροσωπευτικά συγκροτήματα δεν θα παίξουν στα προ-Προοολυμπιακά Τουρνουά, καθώς οι Σερβία, Ισπανία, Μεγάλη Βρετανία, Γαλλία, Βέλγιο και Σουηδία εξασφάλισαν τη συμμετοχή τους στο Προολυμπιακό Τουρνουά του Φεβρουαρίου μέσω του Ευρωμπάσκετ 2019.

inner

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x