Ευρώπη

Στο δεύτερο γκρουπ για την κλήρωση των προκριματικών του Ευρωμπάσκετ η Ελλάδα

Στις 22 Ιουλίου πραγματοποιείται η κλήρωση.

Η FIBA ανακοίνωσε τα γκρουπ δυναμικότητας για την κλήρωση του Ευρωμπάσκετ 2021 που θα γίνει στις 22 Ιουλίου. Η Ελλάδα βρίσκεται στο δεύτερο γκρουπ μαζί με τη Σλοβενία, την Κροατία και τη Ρωσία, τις οποίες και δεν μπορεί να αντιμετωπίσει.

Υπάρχουν συνολικά 8 γκρουπ και συνολικά θα πάρουν μέρος 32 ομάδες, με τις τρεις πρώτες κάθε ομίλου να προκρίνονται στα τελικά. Οι 32 ομάδες θα κληρωθούν σε 8 γκρουπ των 4 ομάδων, όπου θα πάρουν μέρος και οι ομάδες που θα φιλοξενήσουν έναν όμιλο Ευρωμπάσκετ, δηλαδή η Ιταλία, η Τσεχία, η Γεωργία και η Γερμανία, όμως δεν μπορούν δύο από αυτές τις χώρες να είναι στο ίδιο γκρουπ.

Στους ομίλους που συμμετέχουν οι τέσσερις διοργανωτές, θα προκριθούν οι ομάδες που φιλοξενούν όμιλο και οι δύο καλύτερες της βαθμολογίας. Οι ομάδες από το 1ο γκρουπ θα δυναμικότητας, θα κληρωθούν με τις ομάδες από το 4ο, το 5ο και το 8ο γκρουπ. Οι ομάδες του 2ου γκρουπ (ανάμεσά τους και η Ελλάδα) θα κληρωθούν με τις ομάδες από το 3ο, το 6ο και το 7ο γκρουπ.

Ο καταρτισμός σε γκρουπ δυναμικότητας έγινε με βάση την παγκόσμια κατάταξη της FIBA. Ο χάρτης των προκριματικών με όλες τις ομάδες από το 8ο γκρουπ δυναμικότητας θα προκύψει μετά τον τρίτο γύρο των προ-προκριματικών, που θα γίνει σε έξι αγωνιστικές από τις 3 Αυγούστου μέχρι τις 21 Αυγούστου.

Οι αγώνες πρόκρισης για το Ευρωμπάσκετ 2021 θα διεξαχθούν σε τρεις διαφορετικές χρονικές περιόδους: 17-25 Φεβρουαρίου 2020, 23 Νοεμβρίου - 1 Δεκεμβρίου 2020 και 15-23 Φεβρουαρίου 2021, με κάθε «παράθυρο» να περιλαμβάνει δύο αγώνες. Υπενθυμίζεται πως η FIBA «αφαίρεσε» ένα παράθυρο και έκανε… σύμπτυξη της διαδικασίας για να μην επιβαρυνθούν επιπλέον οι παίκτες σε μια ολυμπιακή χρονιά όπως η προσεχής.

Αναλυτικά τα γκρουπ δυναμικότητας:
1ο Γκρουπ: Ισπανία, Γαλλία, Σερβία, Λιθουανία
2ο Γκρουπ: Σλοβενία, Ελλάδα, Κροατία, Ρωσία
3ο Γκρουπ: Ιταλία, Λετονία, Τουρκία, Ουκρανία
4ο Γκρουπ: Φινλανδία, Γερμανία, Τσεχία, Πολωνία
5ο Γκρουπ: Γεωργία, Μαυροβούνιο, Βέλγιο, Ισραήλ
6ο Γκρουπ: Ουγγαρία, Βοσνία, Ολλανδία, Σκόπια
7ο Γκρουπ: Εσθονία, Βουλγαρία, Σουηδία, Αυστρία
8ο Γκρουπ: Αλβανία/Λευκορωσία/Δανία, Σλοβακία/Κύπρος/Ρουμανία, Λουξεμβούργο/Κόσσοβο/Μ. Βρετανία, Ελβετία/Πορτογαλία/Ισλανδία

inner

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x