Euroleague

Στο πράσινο «κάστρο» γονατίζουν όλοι!

Από το ΟΑΚΑ δεν περνάει κανείς! Με τον Καλάθη να κάνει «μαγική» εμφάνιση (17π., 12α.) και τους Γκιστ, Σίνγκλετον, Παπά να... σιγοντάρουν, ο Παναθηναϊκός «καθάρισε» και την Μπαρτσελόνα (84-75)!

Στο ΟΑΚΑ έχει… στάση!

Ο Παναθηναϊκός ήταν εξαιρετικός στο δεύτερο ημίχρονο, βελτίωσε την άμυνά του και βγάζοντας ενέργεια στο παρκέ, «καθάρισε» και την Μπαρτσελόνα (84-75), διατηρώντας το εντός έδρας αήττητό του (9/9)!

Ακόμη μια φοβερή εμφάνιση από τον Νικ Καλάθη, ο οποίος με 17 πόντους και 12 ασίστ οδήγησε την ομάδα του στο ροζ φύλλο αγώνα και στο 12-5, με τους Γκιστ (17π., 6ρ.), Σίνγκλετον (14π., 5ρ.) και Παππά (15π.) να είναι κομβικοί στην εξέλιξη του παιχνιδιού!

Το πάλεψε για τρία δεκάλεπτα η Μπαρτσελόνα που είχε μπροστάρηδες τους Ερτέλ (18π.) και Τόμιτς (12π.) αλλά… λύγισε στην τελευταία περίοδο και σταμάτησε το νικηφόρο σερί της. «Έπεσαν» στο 6-11 οι Καταλανοί που την ερχόμενη αγωνιστική φιλοξενούνται στην έδρα της Βαλένθια, ενώ ο Παναθηναϊκός ταξιδεύει στην Τουρκία για το ματς με τη Φενέρ!

Το ματς



Ο Καλάθης με λέι απ στον αιφνιδιασμό έδωσε σκορ στο ματς, με τον Ρίμπας να απαντάει με τρίποντο για το πρώτο προβάδισμα των φιλοξενουμένων. Ο Παναθηναϊκός έβρισκε τον δρόμο προς το καλάθι έστω και με δυσκολία αλλά τα έβρισκε σκούρα στην άμυνα, με τον Τόμιτς να κάνει… πάρτι στην ρακέτα και με 8 πόντους να βάζει την Μπαρτσελόνα στο +6 (10-16). Ο Καλάθης ανέλαβε το σκοράρισμα και τη δημιουργία, οι «πράσινοι» έφεραν το ματς στα ίσα αλλά ο Ερτέλ έδωσε εκ νέου προβάδισμα στην ομάδα του με το πρώτο του τρίποντο (16-19). Μία στις δύο βολές του Γκάμπριελ έγραψαν το 17-19 που ήταν και το σκορ της περιόδου.

Με τον Γκιστ να προσφέρει θέαμα στο ξεκίνημα της δευτέρης περιόδου, κάνοντας πόστερ τους Κλαβέρ και Οριόλα, ο Παναθηναϊκός έφερε στα ίσα το σκορ (19-19) αλλά η Μπαρτσελόνα είχε έτοιμη την απάντησή της. Με τον Ερτέλ να παίρνει το… όπλο του, σκοράροντας επτά σερί πόντους και τον Κόπονεν να πετυχαίνει τους πρώτους τρεις πόντους του στον αγώνα, οι φιλοξενούμενοι βρέθηκαν για πρώτη φορά στο +7 (25-32). Κάπου εκεί οι «πράσινοι» σκλήρυναν την άμυνά τους, έβγαλαν ενέργεια στο παρκέ και με τους Γκιστ, Καλάθη, Σίνγκλετον να παίρνουν την ομάδα στην… πλάτη τους, έστειλαν τον Παναθηναϊκό μπροστά στο σκορ στο ημίχρονο (36-34).

inner

inner

Τόμιτς και Μόερμαν επανέφεραν το προβάδισμα για τους Καταλανούς, με τον Ρίμπας να σκοράρει και αυτός στέλνοντας την ομάδα του στο +3 (37-40). Κάπου εκεί οι γηπεδούχοι έδειξαν να «ξυπνάνε». Αφού επέτρεψαν στους φιλοξενούμενους να σκοράρουν κατά το πλείστον με βολές, άρχισαν να ανεβάζουν τη διαφορά. Γκιστ και Καλάθης ανέλαβαν δράση και προσφέροντας θέαμα και ουσία, έστειλαν το «τριφύλλι» στο +8 (54-46), με τον Ερτέλ να γράφει το 54-48 που ήταν και το σκορ του δεκάλεπτου.

Το νερό είχε μπει… στ’ αυλάκι για τον Παναθηναϊκό που σιγά σιγά στην τελευταία περίοδο άρχιζε να ανεβάζει τον δείκτη του σκορ αλλά και την διαφορά. Ο Καλάθης συνέχιζε να… σερβίρει έτοιμα καλάθια αλλά και να σκοράρει ο ίδιος, ο Παππάς μπήκε και αυτός στην εξίσωση και τα πράγματα έγιναν πιο απλά για την ομάδα του Τσάβι Πασκουάλ. Ναβάρο και Μόερμαν έριξαν τη διαφορά στους επτά στα 4:30 πριν το φινάλε (67-60), με τον Παππά να αναλαμβάνει δράση και με 9 σερί πόντους να εκτοξεύει τον Παναθηναϊκό (78-65). Το ματς είχε κριθεί, οι δύο ομάδες είχαν χαλαρώσει τις άμυνές τους και το παιχνίδι ολοκληρώθηκε με ένα απίθανο τρίποντο του Μόερμαν πίσω από τον διαιτητή (!) σε νεκρό χρόνο (84-75)!

Τα δεκάλεπτα: 17-19, 36-34, 54-48, 84-75.

Έτσι παρακολουθήσατε το ματς από το control room του sportfm.gr



inner

inner

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x