Ευρώπη

Στογιάκοβιτς: «Τίποτα δεν συγκρίνεται με τη φανέλα της εθνικής»

Ο Πέτζα Στογιάκοβιτς μίλησε για την αξία και την ευθύνη της εκπροσώπησης της χώρας σου.

Σε μια εποχή που οι απουσίες από τις εθνικές ομάδες είναι πολλές, ο Πέτζα Στογιάκοβιτς μιλά για την αξία που πρέπει να έχει το εθνόσημο.

«Δεν υπάρχει τίποτα που να συγκρίνεται με τη φανέλα της Εθνικής Ομάδας για τους Σέρβους παίκτες, κάτι που είναι προφανές με όλο το πάθος και το συναίσθημα που δείχνει ο καθένας έχει την ευκαιρία να το κάνει», δήλωσε ο assistant general manager των Κινγκς.

Όταν ρωτήθηκε για τους παίκτες που επιθυμούν να εκπροσωπήσουν τις χώρες τους και το έκαναν στα Παράθυρα του Παγκοσμίου Κυπέλλου, είπε: «Είναι ευθύνη του παίκτη. Πρέπει να αισθάνεσαι την Εθνική Ομάδα με τον σωστό τρόπο. Όλοι μεγαλώσαμε με την επιθυμία και την ανάγκη να εκπροσωπήσουμε τη χώρα μας, ήταν πάντα προτεραιότητά μας και πιστεύω ότι εμφυσήσαμε αυτό το συναίσθημα και στις νεότερες γενιές. Θεωρώ ότι αυτοί, οι νεότεροι παίκτες σκέφτονται τώρα με τον ίδιο τρόπο. Εμείς έχουμε αυτή τη νοοτροπία. Είναι μέσα μας. Όταν μπαίνεις σε αυτά τα παπούτσια, έχεις την ευθύνη να εκπροσωπείς τον εαυτό σου και τη χώρα σου».

Ο Στογιάκοβιτς είπε επίσης ότι δεν είναι αληθής η άποψη που ακούγεται ότι οι παίκτες που αγωνίζονται στο ΝΒΑ έχουν λιγότερη επιθυμία να εκπροσωπήσουν τη χώρα τους, ούτε τους απαγορεύουν οι ομάδες του ΝΒΑ να το κάνουν. «Αυτό δεν συμβαίνει ποτέ. Όταν ήμουν παίκτης, δεν υπήρξε ποτέ απαγόρευση για να παίξουμε στην Εθνική. Αντίθετα, τώρα που είμαι στη διοίκηση μιας ομάδας του ΝΒΑ, επιμένουμε ότι οι παίκτες μας είναι ενεργοί το καλοκαίρι για να παίξουν μπάσκετ. Υπάρχει άραγε καλύτερος τρόπος από το να παίζουν για τις Εθνικές ομάδες τους;».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x