Ευρώπη

Στοχεύει τις 300 νίκες με την Φενέρ ο Ομπράντοβιτς

Η Φενέρμπαχτσε φιλοξενεί την Νταρουσάφακα για την 8η αγωνιστική της Ευρωλίγκας, με τον Ζέκικο Ομπράντοβιτς να επιδιώκει να φτάσει τις τριακόσιες νίκες στον πάγκο των γηπεδούχων.

Το ντέρμπι της Πόλης, ανάμεσα σε Φενέρμπαχτσε – Νταρουσάφακα αποκτά ιδιαίτερο ενδιαφέρον, καθώς ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς μπορεί να φτάσει τις 300 νίκες από την στιγμή που ανέλαβε τις τύχες των «κίτρινων καναρινιών».

Ο πολύπειρος Σέρβος προπονητής, από το 2013 που ανέλαβε τα ηνία της Φενέρ έχει καταγράψει 299 νίκες σε σύνολο 387 παιχνιδιών και απόψε (20/11, 20:00) μπορεί να προσθέσει ακόμα μια σπουδαία διάκριση στην πλούσια καριέρα του, συμπληρώνοντας τις 300 νίκες με τον τουρκικό σύλλογο.

Η επίδοση του 58χρονου τεχνικού με την Φενέρ είναι εντυπωσιακή, αφού το ποσοστό επιτυχίας του σε σχέση με το σύνολο των αγώνων αγγίζει το εντυπωσιακό 77%.

Με την Φενέρμπαχτσε, ο Ομπράντοβιτς σε 206 αγώνες τουρκικού πρωταθλήματος έχει 171 νίκες, σε 160 αγώνες Ευρωλίγκας 113 νίκες, 3 νίκες σε πέντε αγώνες Σούπερ Καπ Τουρκίας και 12 νίκες σε 16 παιχνίδια στο τουρκικό πρωτάθλημα.

Το γεγονός ότι έχει ηττηθεί μόλις 88 φορές στους 387 αποτελεί την πιο τρανταχτή απόδειξη της κυριαρχίας του, από την στιγμή που ανέλαβε τον πάγκο της Φενέρ.

Στα πέντε χρόνια παρουσίας του στην Τουρκία, ο Ομπράντοβιτς έχει κατακτήσει 9 τίτλους (4 πρωταθλήματα, 3 σούπερ καπ, 1 κύπελλο και 1 Ευρωλίγκα) με την Φενέρμπαχτσε.

Επιμέλεια: Γιώργος Μαργέτης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x