NBA

Συγκλονίζει ο Γιάννης στα «60 λεπτά»: «Οι δυσκολίες με έκαναν πιο δυνατό»

Δείτε όσα είπε στην δημοφιλή αμερικανική εκπομπή.

Μια από τις πιο ιστορικές και δημοφιλείς εκπομπές των ΗΠΑ φιλοξένησε ένα αφιέρωμα 14 λεπτών στον Γιάννη Αντετοκούνμπο. Ο 23χρονος σταρ των Μπακς μίλησε για τις δυσκολίες που αντιμετώπισε μέχρι να μεγαλουργήσει στο ΝΒΑ και όχι μόνο.

«Ήταν δύσκολα, δεν είχαμε πολλά χρήματα. Αλλά είχαμε πολλή ευτυχία. Γι’ αυτό δεν ήμασταν φτωχοί από άποψη ευτυχίας. Όταν είχαμε προβλήματα επιβίωσης παλιά, ήμασταν όλοι μαζί σε ένα δωμάτιο. Στο ίδιο δωμάτιο και περνούσαμε καλά. Χαμογελούσαμε. Οι δυσκολίες με έκαναν πιο δυνατό, σίγουρα. Πουλούσαμε γυαλιά, ρολόγια, CD, DVD… Ήμουν ο καλύτερος πωλητής. Ήμουν επίμονος, δεν τα παρατούσα. Τους έκανα συνέχεια ερωτήσεις. Και ήμουν συμπαθητικός. Ήμουν μικρός. Ακόμη είμαι το ίδιο επίμονος. Θα συνεχίσω να κάνω κάτι μέχρι να το κάνω σωστά», αναφέρει ο ηγέτης του Μιλγουόκι.

inner

Ο Θανάσης Αντετοκούνμπο έδωσε ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα των οικονομικών δυσκολιών της οικογένειας. «Θυμάμαι μια φορά παίξαμε στο ίδιο παιχνίδι με το ίδιο ζευγάρι παπούτσια. Έβγαινε ο ένας αλλαγή και έδινε τα παπούτσια του στον άλλο», είπε.

Το άλμα από τον Φιλαθλητικό στο ΝΒΑ…

«Δεν ήμουν ο καλύτερος παίκτης στην Α2. Υπήρχαν πολλοί καλύτεροι από μένα, αλλά είχα την προοπτική να γίνω καλύτερος», ομολογεί, ενώ μιλά για τη μέρα που επελέγη από τους Μπακς στο ντραφτ. «Ήμουν ενθουσιασμένος. Ο Θανάσης ήρθε και με αγκάλιασε, αρχίσαμε να κλαίνε. Ξέραμε ότι η ζωή μας άλλαξε εκείνη τη στιγμή. Από εκείνο το σημείο και μετά η οικογένειά μας θα είχε ένα καλύτερο μέλλον. Όμως δεν γιορτάσαμε. Άλλοι παίκτες πήγαν σε κλαμπ για να μεθύσουν, αλλά εγώ κι ο Θανάσης απλώς γυρίσαμε στο δωμάτιό μας χαρούμενοι. Αρχίσαμε να χοροπηδάμε στο κρεβάτι».

inner

Πλέον στην Ελλάδα είναι είδωλο. «Ο κόσμος τρελαίνεται τώρα όποτε επιστρέφω στην Ελλάδα. Είναι απίστευτο. Πιστεύουν πως είμαι κάτι σπουδαίο. Εγώ δεν ξέρω αν είμαι κάτι σπουδαίο. Πρέπει να γίνομαι συνέχεια καλύτερος. Δεν υπάρχει άλλη επιλογή. Φοβάμαι την αποτυχία, γι’ αυτό πρέπει να γίνω καλύτερος», αναφέρει.

Ο πρόεδρος των Μπακς, Πίτερ Φέιγκιν, αποθεώνει τον Γιάννη. «Είναι ένα είδωλο σε μια μικρή πόλη που έχει παγκόσμια επιρροή. Ο Γιάννης έβαλε το Μιλγουόκι στον παγκόσμιο χάρτη, κάνοντάς το μια μεγάλη αγορά στο μπάσκετ. Αυτή τη στιγμή είναι ένας από τους καλύτερους 5-10 παίκτες στο ΝΒΑ, ένα διεθνές πρότυπο, που διαπερνά τις αγορές».

inner

Και για το τέλος… κάποιες αποδείξεις γιατί τον αποκαλούν Greek Freak.

-Πόσα βήματα χρειάζεται για να διασχίσεις το παρκέ;
«Έξι».

-Και πόσα από τη γραμμή της βολής;
«Ένα, μόνο ένα. Ίσως και κανένα. Πιστεύω πως μπορώ να πηδήξω από τη βολή».

-Ποιο από τα highlights σου ξεχωρίζεις;
«Την πάσα που έκανα μέσα από τα πόδια μου. Όταν το έκανα είπε ‘Ουάου, κοίτα τι έκανα μόλις!’. Δεν το είχα ξανακάνει. Απλώς μου’ ρθε και το έκανα. Ήταν πολύ καλή πάσα».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x