Ελλάδα

Συμφωνία της ΑΕΚ με Άτκινς

Ακόμη μια σημαντική κίνηση για την Ένωση ενόψει της νέας σεζόν.

Σε συμφωνία έχει έρθει η ΑΕΚ με τον 28χρονο φόργουορντ/σέντερ, Ντάριον Άτκινς.

Η ομάδα του Ηλία Παπαθεοδώρου αναζητούσε έναν παίκτη «κλειδί» με διαφορετικά χαρακτηριστικά κυρίως για τη θέση «4» και απ’ ότι φαίνεται τον βρήκε στο πρόσωπο του Ντάριον Άτκινς. Ο 28χρονος φόργουορντ/σέντερ (2,03μ.) είναι αυτός που ξεχώρισε ο Ηλίας Παπαθεοδώρου, αφού διαθέτει όλα εκείνα τα στοιχεία που χρειάζεται η ομάδα του.

Ο ίδιος βρίσκεται τις τελευταίες ώρες στην Αθήνα, με σκοπό να πέσουν οι υπογραφές και να ενταχθεί στο δυναμικό της Ένωσης αποτελώντας τον έβδομο ξένο της ομάδας (έξι έχουν δικαίωμα συμμετοχής στην Basket League, θα παίζουν και οι επτά στο BCL).

Την περασμένη σεζόν αγωνίστηκε με τη φανέλα της Τενερίφη, με την οποία είχε κατά μέσο όρο 5,8 πόντους και 2,7 ριμπάουντ, ενώ μεσούσης της σεζόν αποφάσισε να συνεχίσει την καριέρα του στη γερμανική Μπάμπεργκ.

Ο Άτκινς αποφοίτησε από το Virginia το 2015 (με πτυχίο στην κοινωνιολογία) χωρίς να γίνει ντραφτ. Στην τελευταία του σεζόν είχε 7,6 πόντους, 5,9 ριμπάουντ και 1,1 τάπες σε 23,9 λεπτά κατά μέσο όρο, ενώ επελέγη στην καλύτερη αμυντική πεντάδα της περιφέρειας. Το καλοκαίρι του 2015 και αφού δεν επελέγη στο ντραφτ έπαιξε στο summer league με τους Σπερς και ακολούθως υπέγραψε προσωρινό συμβόλαιο με τους Νικς, αλλά δεν παρέμεινε και μετακόμισε στην θυγατρική τους στην G League.

Τη σεζόν 2016/17 και αφότου έπαιξε στο summer league με τους Γουόριορς έπαιξε για πρώτη φορά στην Ευρώπη με τη Χάποελ Χολόν και επελέγη στη δεύτερη καλύτερη πεντάδα του πρωταθλήματος. Το 2017/18 έπαιξε στην Στρασμπούρ με την οποία κατέκτησε το Κύπελλο Γαλλίας και το 2018/19 επέστρεψε στη Χολόν με την οποία έφτασε στα ημιτελικά του FIBA Europe Cup.

Δείτε ένα βίντεο με τα καλύτερά του

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x