NBA

Συνεχίζει να καταρρίπτει ρεκόρ ο Εμπίντ (video)

Ακάθεκτος συνεχίζει την εντυπωσιακή του σεζόν στο ΝΒΑ και στην επίτευξη ρεκόρ, ο Τζόελ Εμπίντ.

Ανάμεσα στους αθλητές που έχουν κερδίσει τις εντυπώσεις τη φετινή σεζόν συμπεριλαμβάνεται δικαίως και ο Τζόελ Εμπίντ, ο οποίος τα ξημερώματα πρόσθεσε ακόμη μια σπουδαία εμφάνιση στο βιογραφικό του η οποία συνδυάστηκε με ένα ιδιαίτερο ρεκόρ για την ιστορία των Σίξερς.

Ο 24χρονος σέντερ κόντρα στους Πέισερς έκανε νταμπλ νταμπλ, ολοκληρώνοντας την αναμέτρηση με 40 πόντους (13/16β, 13/22 σουτ, 1/6 τριπ) και 21 ριμπάουντ, τα οποία συνόδεψε με 3 ασίστ, 1 κόψιμο και 1 κλέψιμο, στα 34 λεπτά συμμετοχής του.

Με την εμφάνιση αυτή, ο υψηλόσωμος αθλητής από το Καμερούν μπήκε στα βιβλία της ιστορίας των Σίξερς, αφού συγκαταλέγεται πλέον μαζί με τους Τσαρλς Μπάρκλει – Μόουζες Μαλόουν, με στους παίκτες του συλλόγου που έχουν καταγράψει στην στατιστική τους τουλάχιστον 30 πόντους και 20 ριμπάουντ σε κάποιο παιχνίδι, τις τελευταίες 35 σεζόν. Ο τελευταίος που είχε κάνει κάτι αντίστοιχο ήταν ο Μπάρκλει το 1990.

Επιπλέον, ο Εμπίντ χάρη στους 28 πόντους και τα 14 ριμπάουντ που είχε στο πρώτο ημίχρονο της αναμέτρησης με αντίπαλο τους Πέισερς, έγινε μόλις ο τρίτος παίκτης των Σίξερς που πραγματοποιεί το εν΄ λόγω επίτευγμα τα τελευταία 15 χρόνια. Οι Ντουάιτ Χάουαρντ (21 Μαρτίου 2018, κόντρα στους Νετς) και Κάρλος Μπούζερ (26 Μαρτίου 2007, κόντρα στους Γουίζαρντς) είχαν πετύχει κάτι ανάλογο στο παρελθόν και εντός του συγκεκριμένου χρονικού πλαισίου.

Τέλος, έγινε ο πέμπτος παίκτης στην ιστορία της ομάδας που έχει τουλάχιστον 40 πόντους και 20 ριμπάουντ σε ένα παιχνίδι, όντας πλέον στην λίστα με τεράστια ονόματα του χώρου, όπως οι Ουίλτ Τσάμπερλεϊν, Τσαρς Μπάρκλει, Ντολφ Στκέϊες και Μπίλι Κάνινγκχαμ.

Δείτε το βίντεο:












Επιμέλεια: Γιώργος Μαργέτης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x