Ελλάδα

Σώθηκε ο Άρης, «πνίγεται» ο Πανιώνιος

Με όπλο τη σπουδαία του άμυνα ο Άρης επικράτησε του κακού Πανιωνίου 60-48 στο Nick Galis Hall εξασφαλίζοντας τη σωτηρία του.

Ο Άρης των χιλίων προβλημάτων θα είναι και του χρόνου στην Α1. Οι «κίτρινοι» με αφετηρία την εξαιρετική τους άμυνα στραγγάλισαν τον Πανιώνιο, επικράτησαν 60-48 και εξασφάλισαν την παραμονή τους στην Α1 αφήνοντας με την αγωνία τους «κυανέρυθρους» στις δύο τελευταίες αγωνιστικές.

Κορυφαίος των νικητών ο Δημήτρης Φλιώνης με 12 πόντους και 7 ριμπάουντ, πολύτιμη η βοήθεια και του Λευτέρη Μποχωρίδη με 8 πόντους, 12 ριμπάουντ και 3 ασίστ.

Μαρκίθ Κάμινγκς με 14 και Μπορίς Νταλό με 9 πόντους και 11 ριμπάουντ προσπάθησαν περισσότερο από τους Νεοσμυρνιώτες που είχαν για πρώτη φορά στον πάγκο τους τον Βαγγέλη Αλεξανδρή και πιθανότατα θα χρειαστούν δύο νίκες απέναντι σε ΠΑΟΚ (εντός) και Ρέθυμνο (εκτός) για να σωθούν.

inner

Το ματς

Το καλό ξεκίνημα του Άρη (4-0) δεν είχε συνέχεια, καθώς γρήγορα οι φιλοξενούμενοι αντέδρασαν και με ένα επί μέρους 9-2 πέρασαν μπροστά (6-9). Οι Έλληνες των «κιτρίνων» φρόντισαν να ισορροπήσουν ξανά τον αγώνα και το τρίποντο του Πουλιανίτη έγραψε το 19-16 της πρώτης περιόδου. Ένα ξέσπασμα του Τσαϊρέλη και η εξαιρετική τους άμυνα βοήθησαν τους γηπεδούχους με ένα 8-0 να χτίσουν διψήφια διαφορά (31-21) και παρότι ο Άρης πέτυχε μόλις έναν πόντο στο δεύτερο μισό του δευτέρου δεκαλέπτου οι «κυανέρυθροι» δεν τα κατάφεραν πολύ καλύτερα και το ημίχρονο έκλεισε με 32-25 σε ένα κακό ποιοτικά παιχνίδι. Ενδεικτικό είναι πως οι Θεσσαλονικείς είχαν 2/15 τρίποντα και οι Νεοσμυρνιώτες 9 λάθη με μόνο 6 ασίστ.

Οι παίκτες του Βαγγέλη Αγγέλου επέστρεψαν αποφασισμένοι από τα αποδυτήρια και κυριάρχησαν στο παρκέ απέναντι σε έναν αποκαρδιωτικό Πανιώνιο. Με εννιά αναπάντητους πόντους ο Άρης ξέφυγε με +16 (41-25) κόντρα στους φιλοξενούμενους που έμειναν άσφαιροι στα πρώτα 6:09 του δευτέρου ημιχρόνου. Τα τρίποντα από Φλιώνη και Μποχωρίδη εκτόξευσαν τους «κίτρινους» στο 49-31 δύο λεπτά πριν το τέλος της τρίτης περιόδου. Ούτε η ζώνη του Βαγγέλη Αλεξανδρή έδωσε τη λύση στον Πανιώνιο, που τιμωρήθηκε από τρίποντο του Τσαϊρέλη και βρέθηκε στο -18 επτάμισι λεπτά πριν το τέλος. Οι «κυανέρυθροι» δεν απείλησαν στη συνέχεια και έχασαν και την ψυχραιμία τους με τους Μπρέιζελτον και Αλεξανδρή να χρεώνονται με τεχνικές ποινές.

Δεκάλεπτα: 19-16, 32-25, 49-34, 60-48.
inner
inner

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x