NBA

Τα 10 καλύτερα «δυάρια» στο φετινό ΝΒΑ (pics)

Μετά τους πλέιμεικερς - και με λίγες ώρες να απομένουν για την έναρξη της κανονικής περιόδου- το sport-fm.gr επιχειρεί να αναδείξει τα 10 καλύτερα «δυάρια» που αγωνίζονται αυτή τη στιγμή στο ΝΒΑ.

Μετά τους πλέιμεικερς - και με δύο μέρες να απομένουν για την έναρξη της κανονικής περιόδου- το sport-fm.gr επιχειρεί να αναδείξει τα 10 καλύτερα «δυάρια» που αγωνίζονται αυτή τη στιγμή στο ΝΒΑ.

Η θέση του «δυαριού» σίγουρα περνάει μια κρίση στο τωρινό ΝΒΑ. Η αποχώρηση του Κόμπι Μπράϊαντ «αποδυνάμωσε» κι άλλο τη θέση και άφησε πίσω της κενό μεγάλο και δυσαναπλήρωτο.

Όμως, είναι δεδομένο ότι υπάρχουν πολλοί καλοί παίκτες, οι οποίοι έχουν το ταλέντο και τις δυνατότητες να κρατήσουν το επίπεδο της θέσης ψηλά με την έφεση που διαθέτουν στο σκοράρισμα και γενικά με την συνεισφορά τους σε όλους τους τομείς του παιχνιδιού.

Η λίστα που ακολουθεί είναι «πλούσια» και περιέχει ταλέντο αλλά και εμπειρία. Παίκτες με προϋπηρεσία στον «μαγικό κόσμο», άλλοι που διανύουν την καλύτερη περίοδο της καριέρας τους, αλλά και μικροί που στοχεύουν να πρωταγωνιστήσουν στο μέλλον.

Να σημειωθεί ότι το αστέρι των Χιούστον Ρόκετς Τζέιμς Χάρντεν συμπεριλήφθηκε στην αντίστοιχη λίστα με τους πλέιμεικερς, καθώς αυτή θα είναι η θέση στην οποία θα αγωνιστεί φέτος. Επίσης, ο Τζίμι Μπάτλερ θα περάσει στη θέση «3» μετά τον ερχομό του Ντουέιν Γουέιντ στους Σικάγο Μπουλς.

Ετοιμαστείτε γιατί έρχεται αγνό επιθετικό κύμα!


10. Ντάνι Γκριν (Σαν Αντόνιο Σπερς)

inner

Ηλικία : 29 ετών
Σεζόν 2015-2016: 7.2 πόντοι ( 44.8% στα δίποντα, 33.2% στα τρίποντα, 73.9% στις βολές), 3.8 ριμπάουντ, 2.5 ασίστ, 1 κλέψιμο ανά 26.1 λεπτά συμμετοχής.

Η περσινή χρονιά ήταν απογοητευτική για τον Ντάνι Γκριν, ο οποίος είδε όλα τα στατιστικά του να πέφτουν κατακόρυφα. Όμως, το «δυάρι» των Σπερς έχει ζήσει πολλές δύσκολες καταστάσεις στην καριέρα του (ξεκίνησε από τα αζήτητα της D-League), και είναι ικανός να επιστρέψει πιο δυνατός από ποτέ.

Πλήρως εναρμονισμένος με την φιλοσοφία του Πόποβιτς σε άμυνα και επίθεση, αποτελεί πολυεργαλέιο που προσφέρει πολύτιμες λύσεις και στις δύο πλευρές του γηπέδου. Αποτελεί τον ορισμό του «φαρμακερού» σουτέρ με τα γρήγορα πόδια και τα μακριά χέρια, που στην καλή του βραδιά μοιάζει ασταμάτητος από μακρινή απόσταση.

Επίσης, είναι ένας από τους καλύτερους περιφερειακούς αμυντικούς στο ΝΒΑ, καθώς «κολλάει σαν βδέλλα» στον αντίπαλο, κάνει πολύ γρήγορες αλλαγές στα σκριν, ακολουθάει στα πόδια και κλείνει καλά τις γωνίες πάσας προστατεύοντας την ρακέτα της ομάδας του.

Πάντως, η αστάθεια που παρουσιάζει στο παιχνίδι του είναι ένα θέμα. Πρέπει να προσθέσει μεγαλύτερη ποικιλία, να μην εξαρτάται μόνο στο μακρινό σουτ και είναι σίγουρο ότι έχει τα σωματικά προσόντα, το ταλέντο και την κατάλληλη ομάδα που θα «κρύψει» τις αδυναμίες του και θα του προσφέρει τα κατάλληλα συστήματα για να διακριθεί.


9. Τζέι Αρ Σμιθ (Κλίβελαντ Καβαλίερς)

inner

Ηλικία : 31 ετών
Σεζόν 2015-2016: 12.4 πόντοι ( 46.7% στα δίποντα, 40% στα τρίποντα, 63.4% στις βολές), 2.8 ριμπάουντ, 1.7 ασίστ, 1.1 κλεψίματα ανά 30.7 λεπτά συμμετοχής.

Το «σίριαλ» για το αν τελικά θα μείνει στους Καβαλίερς είχε θετική έκβαση καθώς η ομάδα από το Οχάϊο του προσέφερε τα 15.5 εκατομμύρια που επιθυμούσε κρατώντας τον στην ομάδα.

Με βάση την περσινή σεζόν, και πολύ καλά έκαναν. Βασικό «δυάρι» στο Κλίβελαντ, ο Τζέι Αρ Σμιθ πραγματοποίησε μια πολύ μεστή χρονιά, έδωσε πολλές λύσεις στην ομάδα του, έβαλε μεγάλα σουτ στους τελικούς και εν τέλει στέφθηκε πρωταθλητής του ΝΒΑ, σίγουρα στην κορυφαία στιγμή της 13χρονης καριέρας του.

Πρόκειται για ένα αγνό και ανόθευτο επιθετικό ταλέντο, «φονιάς» με εξειδίκευση στα «τρελά» σουτ και πολύ αθλητικός. Αν θέλει μπορεί να παίξει πολύ καλή άμυνα και να συνεισφέρει σε όλους τους τομείς του παιχνιδιού. Στο Κλίβελαντ μοιάζει να έχει βρει το «λιμάνι» του και μια ομάδα το περιβάλλον της οποίας τον ωθεί να παίζει μόνο μπάσκετ δίνοντας τον καλύτερό του εαυτό.

Ένα πραγματικά πολύ σημαντικό «γρανάζι» της ομάδας που όμως είναι ικανός για το καλύτερο αλλά και το χειρότερο. Μπορεί να βάλει το σουτ που θα… σώσει τον γαλαξία αλλά και να σε κάνει να τραβάς τα μαλλιά σου από την αστοχία του.

Αν βελτιώσει αυτό το κακό του ιδίωμα και παίζει με τη λογική περισσότερες φορές, είναι σίγουρο ότι το ταλέντο και η εμπειρία του θα του δώσουν πλεονέκτημα έναντι των υπολοίπων της θέσης. Και γιατί όχι με την ομάδα που αγωνίζεται να μην διεκδικήσει το δεύτερο συνεχόμενο δαχτυλίδι.


8. Βίκτορ Ολαντίπο (Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ)

inner

Ηλικία: 24 ετών
Σεζόν 2015-2016: 16 πόντοι ( 47.5% στα δίποντα, 34.8% στα τρίποντα, 83% στις βολές), 4.8 ριμπάουντ, 3.9 ασίστ, 1.6 κλεψίματα ανά 33 λεπτά συμμετοχής.


Το καλοκαίρι μετακόμισε από το Ορλάντο στην Οκλαχόμα για να «γεμίσει τα παπούτσια» του Ντουράντ. Φυσικά αυτό είναι σχεδόν απίθανο να συμβεί, όμως ο Βίκτορ Ολαντίπο αποτελεί μια πολύ σπουδαία περίπτωση παίκτη, ο οποίος φαίνεται πως ήρθε για να μείνει.

Αν και ξεκίνησε την καριέρα του σαν πλέιμεικερ εξαιτίας του πολύ καλού χειρισμού της μπάλας, σταδιακά μετατράπηκε σ’ ένα πολύ πλήρες «δυάρι» με επιθετικές αλλά και αμυντικές αρετές. Καλός πασέρ, αθλητικότατος και με αξιόπιστο μακρινό σουτ αποτελεί κίνδυνο για την αντίπαλη άμυνα αλλά και «βράχο» για τη δική του.

Φέτος θα αποτελέσει τον δεύτερο σε ιεραρχία επιθετικό πόλο της ομάδας μετά τον Ράσελ Γουέστμπρουκ. Αυτό από τη μία είναι κακό καθώς δεν θα έχει την ευκαιρία να δείξει όλο το εύρος του ταλέντου του, από την άλλη όμως ίσως αυτό τον κάνει τον άνθρωπο- «κλειδί» για τους Θάντερ.

Με τα φοβερά του αθλητικά προσόντα θα τρέχει το γήπεδο, θα διεισδύει και θα προσφέρει πολλές θεαματικές φάσεις. Θα κληθεί να «ξεκολλήσει» επιθετικά την ομάδα, να παίξει μεγάλες άμυνες και να ανεβάσει τον ρυθμό.

Κάτι που χρειάζεται σίγουρα να βελτιώσει ο «Ντίπο» είναι ο ενθουσιασμός του που ορισμένες φορές τον οδηγεί σε λάθος επιλογές στην επίθεση, «τραβηγμένα σουτ» και εύκολα λάθη. Κατά τ’ άλλα έχει όλα τα φόντα να λάμψει στον «μαγικό κόσμο».


7. Έϊβερι Μπράντλεϊ (Μπόστον Σέλτικς)

inner

Ηλικία : 25 ετών
Σεζόν 2015-2016: 15.2 πόντοι ( 50.5% στα δίποντα, 36.1% στα τρίποντα, 78% στις βολές), 2.9 ριμπάουντ, 2.1 ασίστ, 1.5 κλεψίματα ανά 33.4 λεπτά συμμετοχής.


Ίσως ο καλύτερος αμυντικός της λίστας. Εξίσου πολύ καλός και στην επίθεση, όπου εκτελεί από μέση και μακρινή απόσταση με πολύ καλά ποσοστά. Οι τραυματισμοί του στο τέλος της περσινής σεζόν έγιναν αισθητοί στους Σέλτικς αποδυναμώνοντας την περιφέρεια τους. Φέτος μοιάζει πιο έτοιμος από ποτέ και αναμένεται να πρωταγωνιστήσει με την πολύ καλοδουλεμένη ομάδα των Σέλτικς.

Έτοιμος για την έβδομη σεζόν του στο ΝΒΑ και αποφασισμένος να κάνει φέτος ακόμη καλύτερη σεζόν από την περσινή στην οποία ήταν εξαιρετικός. Φανταστικός περιφερειακός αμυντικός, μαχητής, τρομερός εργάτης, πολύ καλός σουτέρ από τις γωνίες και πολύ εξελίξιμος σε όλους τους τομείς του παιχνιδιού.

Βελτιώνεται συνεχώς και έχει αποδείξει και με το παραπάνω ότι δεν είναι «κομπάρσος» , αλλά παίκτης που μπορεί να πρωταγωνιστήσει και να παίξει καθοριστικό ρόλο στην ομάδα του. Με τον δαιμόνιο Αϊζέια Τόμας στο πλευρό του γνωρίζει καλά πως θα έχει επιθετικά τον δεύτερο ρόλο, αλλά δεν έχει κανένα πρόβλημα με αυτό καθώς ταιριάζει απόλυτα στο ταπεινό αγωνιστικό προφίλ- να θυσιάζεται για το καλό της ομάδας δουλεύοντας στη «σκιά».

Μένει να βελτιώσει μικρολεπτομέρειες όπως η πάσα και οι βολές και τότε σίγουρα στην αντίστοιχη λίστα του χρόνου θα βρίσκεται σε υψηλότερη θέση.


6. Νικολά Μπατούμ (Σάρλοτ Χόρνετς)

inner

Ηλικία: 27 ετών
Σεζόν 2015-2016: 14.9 πόντοι (49.2% στα δίποντα, 34.8% στα τρίποντα, 84.9% στις βολές), 6.1 ριμπάουντ, 5.8 ασίστ ανά 35 λεπτά συμμετοχής.


Ο μοναδικός Ευρωπαίος της λίστας είναι σίγουρα σπάνια περίπτωση παίκτη. Πήρε το καλοκαίρι πενταετές συμβόλαιο αξίας 120.000.000 δολαρίων. Πλέον, δεν έχει το παραμικρό άγχος, μπορεί να δουλέψει ακόμη πιο σκληρά και να βελτιώσει τις μικρές αδυναμίες του.

Η φυσική του θέση είναι «τριάρι» όμως φέτος θα παίξει στη θέση του σούτινγκ γκαρντ. Ψηλός, μπορεί να μαρκάρει τέσσερις θέσεις, είναι εξαιρετικός πασέρ, πολύ έμπειρος για την ηλικία του, αξιόπιστος σουτέρ, υπόδειγμα επαγγελματία και υγιής μέχρι στιγμής.

Στους Χόρνετς αισθάνεται σαν στο σπίτι του, έχει την απόλυτη εμπιστοσύνη του προπονητή του και είναι συνεπέστατος και στις δύο πλευρές του γηπέδου. Πλέον οφείλει να ανέβει άλλο ένα επίπεδο καθώς δεν είναι απλά ένας καλός ρολίστας, αλλά ένας τύπος με «φουσκωμένο» συμβόλαιο που πρέπει να αναλάβει τον ρόλο του ηγέτη της ομάδας.

Το στοιχείο που θα τον τελειοποιήσει θα είναι να βρει σταθερότητα στο μακρινό του σουτ. Αυτό θα τον απελευθερώσει περισσότερο και θα «τραβήξει» προς τα έξω τους αντίπαλους αμυντικούς δημιουργώντας χώρο για διεισδύσεις και πάσες σε ξεμαρκάριστους συμπαίχτες του. Εναλλακτικά, άγρια επίθεση στο αντίπαλο καλάθι. Για ένα παίκτη που φαίνεται ότι έχει πολύ μέλλον στο «μαγικό κόσμο».


5. Μπράντλεϊ Μπιλ (Γουάσινγκτον Γουίζαρντς)

inner

Ηλικία:23 ετών
Σεζόν 2015-2016:17.4 πόντοι (48.1% στα δίποντα, 38.7% στα τρίποντα, 76.7% στις βολές), 3.4 ριμπάουντ, 2.9 ασίστ, 1 κλέψιμο ανά 31.1 λεπτά συμμετοχής.

Σίγουρα το μεγάλο ερωτηματικό της λίστας. Ένας παίκτης που η μοίρα του έχει φερθεί άδικα και όλοι περιμένουν το «ξέσπασμα» του. Μπασκετμπολίστας με όλο το μέλλον μπροστά του που πρέπει να είναι υγιής για να δείξει όλο το εύρος των δυνατοτήτων του.

Θύμα συνεχών τραυματισμών ο σούτινγκ γκαρντ των Γουάσινγκτον Γουίζαρντς που στα 23 του, είναι πολύ ταλαιπωρημένος. Συνολικά, έχει χάσει 81 παιχνίδια στην καριέρα του (20 ανά σεζόν), αδυνατώντας να βρει ένα σταθερό ρυθμό στο παιχνίδι του. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα πολλοί να θεωρούν ότι δεν αξίζει το νέο «παχουλό» συμβόλαιο των 127 εκατομμυρίων για 5 χρόνια που υπέγραψε, σύμφωνα με όσα έχει δείξει έως τώρα.

Πάντως, ο νεαρός γκαρντ εντυπωσιάζει όταν έχει την ευκαιρία, με την τρομακτική εκτελεστική του δεινότητα αλλά και τα αθλητικά του προσόντα. Επιπλέον, παρά το νεαρό της ηλικίας του δεν φοβάται να πάρει την ευθύνη ενός μεγάλου σουτ, με μεγάλα ποσοστά ευστοχίας. Όλοι γνωρίζουμε ότι μπορεί να βάλει 30 πόντους στην καλή βραδιά του, αρκεί να είναι υγιής και να βρει έναν κώδικα επικοινωνίας με τον έτερο σταρ της ομάδας Τζον Γουόλ.

Πρέπει να δείξει ότι δεν είναι απλά ένα ποιοτικό «δυάρι», αλλά ένας παίκτης που μπορεί να γίνει ακόμη και ηγέτης σε μια ομάδα που στη θεωρία έχει ως πρώτο όνομα τον Τζον Γουόλ. Μακάρι φέτος να είναι η χρονιά που θα δικαιώσει τις υψηλές προσδοκίες που υπάρχουν γι’ αυτόν.


4. Σι Τζέι ΜακΚόλουμ (Πόρτλαντ Τρέιλ Μπλέιζερς)

inner

Ηλικία:25 ετών
Σεζόν 2015-2016:20.8 πόντοι (46.3% στα δίποντα, 41.7% στα τρίποντα, 82.7% στις βολές), 3.2 ριμπάουντ, 4.3 ασίστ, 1.2 κλεψίματα ανά 34.8 λεπτά συμμετοχής.


Από τους 5.3 και τους 6.8 πόντους στις δυο πρώτες σεζόν του στο ΝΒΑ, πήγε πέρυσι στους 20.8 (!) Νέος ρόλος, μαζί και νέο συμβόλαιο 106.000.000 δολαρίων! Φέτος οι προσδοκίες είναι μεγαλύτερες για τον 25χρονο γκαρντ, όπως μεγαλύτερες θα είναι και οι απαιτήσεις από τους ανθρώπους των Μπλέιζερς.

Φυσικά, κατέκτησε τον τίτλο του πιο βελτιωμένου παίκτη της χρονιάς, όντας καθοριστικός στην πορεία των Μπλέιζερς μέχρι το δεύτερο γύρο. Ο συνδυασμός του με τον Λίλαρντ, αποτελεί ένα εκ των κορυφαίων διδύμων περιφερειακών στο NBA.

Καθαρός σουτέρ και εξαιρετικός σκόρερ από κάθε σημείο του παρκέ. Μοιάζει ιδανικός για να βρίσκεται στο πλευρό του Λίλαρντ, καθώς είναι η δεύτερη επιλογή στην επίθεση και ένας πολύ καλός σουτέρ τριών πόντων. "Διαβάζει" καλά το παιχνίδι, "βλέπει" γήπεδο, μπορεί να λειτουργήσει και ως πλέιμεικερ. Γρήγορα πόδια και διεισδυτικότητα είναι τα στοιχεία που συμπληρώνουν το παζλ των μπασκετικών αρετών του ΜακΚόλουμ.

Έβγαλε πέρυσι τη σεζόν χωρίς προβλήματα τραυματισμών και παρά το ελαφρύ σκαρί του, καταφέρνει όχι απλά να "επιβιώσει", αλλά και να κάνει τη διαφορά, αφού στις καλές βραδιές του μπορεί να βάλει άνετα πάνω από 30 πόντους.

Το κομμάτι στο οποίο υστερεί κάπως είναι η άμυνά του. Η αλήθεια είναι πως το μικρό του «μέγεθος» και η πολύ λεπτή σωματοδομή του τον δυσκολεύουν στο ατομικό μαρκάρισμα, ειδικά όταν ο αντίπαλος έχει το παιχνίδι με πλάτη. Κατά τ’ άλλα επιθετικά είναι πλήρης παίκτης, ο οποίος ήδη είναι από τους καλύτερους στη θέση με προοπτικές περαιτέρω βελτίωσης.


3. Ντουέιν Γουέιντ (Σικάγο Μπουλς)

inner

Ηλικία: 34 ετών
Σεζόν 2015-2016:19 πόντοι (46.8% στα δίποντα, 15.9% στα τρίποντα, 79.3% στις βολές), 4.1 ριμπάουντ, 4.6 ασίστ, 1.1 κλεψίματα ανά 30.5 λεπτά συμμετοχής.

Τα χρόνια έχουν περάσει. Ο «Flash» είναι πια στα 34. Μετά από 13 σεζόν στο Μαϊάμι, με τη φανέλα των Χιτ στους οποίους έγινε η «σημαία» της ομάδας, o Γουέιντ αποχαιρέτησε για να γυρίσει στην πατρίδα του, το Σικάγο.

Πληγωμένος από τη συμπεριφορά του Πατ Ράιλι, δεν ήταν σίγουρος πως πήρε τη σωστή απόφαση, όμως πλέον αισθάνεται ευτυχισμένος στους Μπουλς, την ομάδα με την οποία μεγάλωσε, την ομάδα στην οποία αγωνίστηκε το ίνδαλμά του, ο Mάικλ Τζόρνταν.

Την περσινή σεζόν δεν αντιμετώπισε προβλήματα τραυματισμών χάνοντας μόλις οκτώ παιχνίδια και πραγματοποίησε μια πολύ καλή και μεστή χρονιά. Πολύ τεχνίτης, ωραίες κινήσεις με πλάτη, αξιόπιστο σουτ από μέση απόσταση και μεγάλα ποσοστά επιτυχίας όταν αποφασίσει να διεισδύσει στο αντίπαλο καλάθι.

Φέτος, με ένα πλέιμεϊκερ σαν τον Ρόντο, που έχει πρώτο μέλημα να μοιράζει την μπάλα και απαλλαγμένος από το βάρος του ηγέτη, το οποίο θα επωμισθεί ο Μπάτλερ τα πράγματα φέτος δείχνουν πιο... ξεκούραστα.
Το πρόβλημα είναι ότι θα πρέπει κι αυτός να νιώσει πιο δυνατός από την περιφέρεια και να πάρει περισσότερες προσπάθειες, γιατί οι αντίπαλοι ξέρουν ότι δεν σουτάρει ούτε αυτός, αλλά ούτε και οι Ρόντο- Μπάτλερ και αυτό πρέπει να το χρησιμοποιήσει υπέρ του.

Εξαιρετικά ενδιαφέρουσα χρονιά για τους "Ταύρους" από το Σικάγο αλλά και για τον Γουέιντ. Το μυστικό είναι να βρεθεί η κατάλληλη «χημεία» ανάμεσα στα αστέρια της ομάδας και να μοιραστεί σωστά ο χρόνος που θα έχει ο καθένας τη μπάλα στα χέρια του. Πολλά θα εξαρτηθούν φυσικά και από το πόσα «καύσιμα» έχουν απομείνει στο ντεπόζιτο του Γουέιντ.

Ο «Φλας» από την πλευρά του πρέπει να βελτιώσει το πολύ κακό του μακρινό σουτ (πέρυσι είχε ποσοστό 17%) και να κάνει οικονομία δυνάμεων για να μπορέσει να ολοκληρώσει με επιτυχία μια από τις τελευταίες σεζόν της ένδοξης και «πλούσιας» καριέρας του.


2. Ντεμάρ Ντερόζαν (Τορόντο Ράπτορς)

inner

Ηλικία:27 ετών
Σεζόν 2015-2016: 23.5 πόντοι (45.8% στα δίποντα, 33.8% στα τρίποντα, 85% στις βολές), 4.5 ριμπάουντ, 4 ασίστ, 1 κλέψιμο ανά 35.9 λεπτά συμμετοχής.

Με νέο συμβόλαιο αξίας 139.000.000 δολαρίων, το αστέρι των Tορόντο Ράπτορς πρέπει στα 27 του πλέον να πάρει την ομάδα στις πλάτες του.

Προέρχεται από την καλύτερη σεζόν της καριέρας του, είναι εξαιρετικά συνεπής και σταθερός στο σκοράρισμα και παίρνει καλύτερες και πιο μυαλωμένες αποφάσεις. Επιπλέον, πασάρει πιο αποτελεσματικά, αποφεύγει τα εύκολα λάθη, όμως σουτάρει σχετικά μέτρια από την περιφέρεια και αποφεύγει μερικές φορές να πάρει ακόμη και τα ελεύθερα σουτ.

Βέβαια, ισορροπεί αυτή του την αδυναμία πηγαίνοντας στη ρακέτα κυνηγώντας το εύκολο καλάθι ή την επαφή, ξέρει να φθείρει τους αντιπάλους του και είναι πολύ καλός σουτέρ ελεύθερων βολών. Βρίσκεται σε μια ομάδα στην οποία όλοι τον εμπιστεύονται και τον αγαπούν, έχει αδελφική σχέση με τον πλέιμεικερ Κάιλ Λάουρι και κάνει συνεχώς βήματα προόδου.

Το παιχνίδι του περιέχει ωραίες ντρίμπλες, πολλές διεισδύσεις, σουτ από μέση απόσταση και αρκετές βολές, που είναι απόρροια του επιθετικού του στυλ. Πίσω από τη γραμμή του τριπόντου δεν επιχειρεί πολλές προσπάθειες, αν και η αλήθεια είναι πως βελτιώνεται συνεχώς. Πάντως, το σίγουρο είναι ότι αποτελεί μεγάλο κίνδυνο για τις αντίπαλες άμυνες και μαζί με τον Λάουρι συνθέτουν ένα από τα καλύτερα δίδυμα του πρωταθλήματος.

Ένα πρόβλημα που αντιμετωπίζει είναι η άμυνά του, κυρίως όταν κληθεί να παίξει στη θέση «3» και να μαρκάρει πιο ψηλούς και δυνατούς αντιπάλους. Έχει όμως όλα τα προσόντα – αθλητικά και νοητικά- να βελτιωθεί και σ’ αυτόν τον τομέα και να γίνει υπερπλήρης παίκτης.


1. Κλέι Τόμσον ( Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς)

inner

Ηλικία: 26 ετών
Σεζόν 2015-2016: 22.1 πόντοι (51% στα δίποντα, 42.5% στα τρίποντα, 87.3% στις βολές), 3.8 ριμπάουντ, 2.1 ασίστ, 0.8 κλεψίματα ανά 33.3 λεπτά συμμετοχής.


Μέσα στους 5 καλύτερους σουτέρ του «μαγικού κόσμου» και ίσως ο καλύτερος σκόρερ της λίστας. Κάθε σεζόν του είναι καλύτερη από την προηγούμενη, με αποκορύφωμα την περσινή, όταν υπήρχαν φορές σε κάποια παιχνίδια που πραγματικά ήταν ασταμάτητος.

Φέτος θα εκτελεί σίγουρα λιγότερο, από τη στιγμή που θα έχει δίπλα του και τον Κέβιν Ντουράντ και η λογική λέει πως δεν θα εκτελεί πάλι 8.1 τρίποντα ανά παιχνίδι. Πάντως, κανείς δεν μπορεί να μαντέψει τι ακριβώς θα συμβεί από τη στιγμή που μιλάμε για έναν σουτέρ που δεν σκέφτεται, δεν χάνει χρόνο και δεν διστάζει να εκτελέσει ανά πάσα στιγμή, ακόμη κι αν έχει προηγουμένως αστοχήσει.

Είναι ένας από τους καλύτερους και πιο υποτιμημένους περιφερειακούς αμυντικούς και το παιχνίδι του πάνω από τη στεφάνη βελτιώνεται κάθε σεζόν που περνάει. Πάντως, ορισμένες φορές οι επιλογές του στο σουτ είναι τραβηγμένες και θα πρέπει να βελτιώσει τις αποφάσεις του και να μην παρασύρεται από το «φονικό» του ένστικτο.

Σε οποιαδήποτε άλλη ομάδα της λίγκας θα ήταν πρώτη ή δεύτερη επιλογή στην επίθεση, στους Warriors θα είναι φέτος η τρίτη και αυτό δείχνει το πόσο ισχυρή θα είναι η ομάδα από το Όκλαντ, που φέτος θα στοχεύσει σ’ ένα ακόμα δαχτυλίδι.

Επιμέλεια: Άγγελος Μαλουσάρης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x