Euroleague

Τα… πήρε και καθάρισε η ΤΣΣΚΑ Μόσχας!

Για τρία δεκάλεπτα τα βρήκε… μπαστούνια, αλλά στο τέλος η ΤΣΣΚΑ Μόσχας έδειξε τα δόντια της, επικρατώντας 93-86 της Μπασκόνια. Σταθερά στην κορυφή η ομάδα του Ιτούδη, παλεύουν για πλέι οφ οι Βάσκοι.

Εδραιώνεται όλο και περισσότερο στην κορυφή της Ευρωλίγκας η ΤΣΣΚΑ Μόσχας.

Αν και δυσκολεύτηκε πολύ για τρία δεκάλεπτα (71-71 το σκορ στο 30’), εντούτοις στο τελευταίο κομμάτι του παιχνιδιού η ομάδα του Δημήτρη Ιτούδη πήρε τα… πάνω της και «καθάρισε» τη Μπασκόνια με 93-86.

Η διαφορά έφτασε και στους 15 λίγο πριν το τέλος (92-77), με τους Ρώσους να χαλαρώνουν στο νήμα και τους Βάσκους να μετριάζουν τις εντυπώσεις της ήττας τους.

Στο 18-5 ανέβηκε η «αρκούδα» που οδηγεί την κούρσα της κανονικής περιόδου, στο 10-13 έπεσε η Μπασκόνια, η οποία βρίσκεται εκτός οκτάδας και θα παλέψει… μέχρι τέλους για μια θέση στα πλέι οφ.

Πρώτος σκόρερ για τους νικητές ο Κλάιμπερν με 19 πόντους, 17 είχε ο Ροντρίγκεθ, 14 ο Χίγκινς, 11 ο Κουρμπάνοφ, ενώ ο Ντε Κολό μέτρησε 8 πόντους και 7 ασίστ. Από πλευράς ηττημένων, στους 26 πόντους σταμάτησε ο Γκρέιντζερ (6/7 τρίποντα) και από 12 είχαν οι Μπομπουά-Σενγκέλια.

Το ματς

Την ώρα που η ΤΣΣΚΑ δεν είχε μπει πολύ ζεστά επιθετικά (1/5 τρίποντα), η Μπασκόνια ήταν… ακριβώς το αντίθετο και με 3/3 από τα 6,75 κατάφερε να προηγηθεί μέσα στη Μόσχα με 13-9. Με τον Γκρέιντζερ να κάνει ό,τι θέλει, οι Βάσκοι διατηρήθηκαν σε θέση ισχύος, φτάνοντας μέχρι και στο +10, 21-11, στο 7’. Οι Μοσχοβίτες μετέφεραν τη μπάλα κοντά στη ρακέτα (αφού από μακριά δεν έβγαινε… άκρη) και κατάφεραν να πλησιάσουν στους τρεις, 18-21, με τον Μπομπουά να βάζει τη σφραγίδα του στο τέλος για το 25-20 υπέρ των φιλοξενούμενων.

Το παιχνίδι είχε ανοίξει για τα καλά με εκατέρωθεν καλάθια και από τις δύο ομάδες και την Μπασκόνια να διατηρεί σταθερά το οριακό προβάδισμα με 32-29. Μπομπουά-Γκρέιντζερ έλυναν και έδεναν επιθετικά, έχοντας τους 24 από τους 41 πόντους της ομάδας τους, η οποία ήταν στο +7 (41-34) με την ΤΣΣΚΑ να μην μπορεί με τίποτα να ανακόψει την… επιθετικότητα των φιλοξενούμενων. Ο Σέρχιο Ροντρίγκεθ… κουβάλησε επιθετικά και έφερε το ματς σε πλήρη ισορροπία (41-41), 2:35’ πριν το τέλος του ημιχρόνου. Σενγκέλια-Τζάνινγκ είχαν τον… τελευταίο λόγο και με προσωπικά τους καλάθια διαμόρφωσαν το 49-44 υπέρ της Μπασκόνια στο 20’.

Με το καλημέρα στο δεύτερο μέρος, ο Κουρμπάνοφ… σήκωσε μανίκια και με συνεχόμενους πόντους διατήρησε την ΤΣΣΚΑ Μόσχας σε απόσταση… αναπνοής από την Μπασκόνια, με το τρίποντο του Κλάιμπερν να ισοφαρίζει σε 58-58 στο 24’. Οι Βάσκοι προσπαθούσαν με… νύχια και με δόντια να κρατήσουν το προβάδισμα, όμως, τα πάντα ήταν πλέον πολύ ρευστά. Και οι δύο ομάδες άρχισαν να επιδίδονται σε εύστοχα σουτ, με το σκορ να αλλάζει συνεχώς χέρια και να μην μπορεί καμία να πάρει κεφάλι… Ενδεικτικό αυτού το γεγονός πως η τρίτη περίοδος ολοκληρώθηκε με το ισόπαλο 71-71, με τον Σέρχιο Ροντρίγκεθ να βάζει την… πινελιά του.

Το τέταρτο δεκάλεπτο ξεκίνησε με επιμέρους σκορ 7-0 για την ΤΣΣΚΑ Μόσχας, η οποία εκμεταλλεύτηκε τα λάθη της Μπασκόνια και με αιχμή του δόρατος τον Σέρχιο… ξέφυγε με 78-71. Οι παίκτες του Ιτούδη έπαιζαν πλέον στα… κόκκινα, οι φιλοξενούμενοι έμοιαζαν να μένουν από δυνάμεις και στις δύο άκρες του παρκέ και… μοιραία Ντε Κολό-Χίνγκινς πήραν τη σκυτάλη για το 84-75 στο 35’. Οι γηπεδούχοι δεν είχαν όρεξη για… αστεία, η Μπασκόνια είχε «καταρρεύσει» επιθετικά και από το θρίλερ φτάσαμε στο…+15 για τους Μοσχοβίτες, 92-77, με το επιμέρους σκορ στο πρώτο επτάλεπτο της περιόδου να είναι 21-6. Τα πάντα πλέον είχαν αποκτήσει διαδικαστικό χαρακτήρα για να φτάσουμε, άνετα και δίχως συγκινήσεις, στο τελικό 93-86, με τους φιλοξενούμενους απλώς να μετριάζουν τη ζημιά..

Τα δεκάλεπτα: 20-25, 44-49, 71-71, 93-86

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x