NBA

Τα πιτσιρίκια «μεγαλώνουν» στο L.A (video)

Στο πρώτο ματς της μετά-Κόμπι εποχής, οι Λος Άντζελες Λέικερς επιβλήθηκαν με 120-114 των Χιούστον Ρόκετς, αφήνοντας υποσχέσεις για το μέλλον.

Μπορεί η αύρα του Κόμπι Μπράιαντ να μην υπάρχει πια στο Λος Άντζελες, όμως οι Λέικερς είναι εδώ και το απέδειξαν τα ξημερώματα.
Σε ένα αγώνα με ταχύτατο ρυθμό, οι «λιμνάνθρωποι» επικράτησαν με 120-114 των Χιούστον Ρόκετς, παρά τις εξωπραγματικές επιδόσεις του Τζέιμς Χάρντεν.

Από το ξεκίνημα φάνηκαν οι συνθήκες κάτω από τις οποίες θα κυλήσει ο αγώνας, καθώς το σκορ ήταν ήδη 38-38, με τη λήξη της πρώτης περιόδου, με τις «ρουκέτες» να αποσπώνται με 8 πόντους στο ημίχρονο (61-69). Στο δεύτερο μέρος, οι ομάδες πήγαιναν πόντο-πόντο, σε ένα ρεσιτάλ run n’ gun παιχνιδιού, με υψηλά ποσοστά (51,2% το Χιούστον, 50,6% οι Λέικερς). Στο τέλος, όμως, το κρίσιμο καλάθι του Τζούλιους Ραντλ, αλλά και η ολοκληρωτική παρουσία του Τζόρνταν Κλάρκσον, έγειραν την πλάστιγγα υπέρ του L.A, με τους Ρόκετς να αδυνατούν να σκοράρουν στα τελευταία 100 δευτερόλεπτα.

Κορυφαίος για τους νικητές ήταν ο Τζόρνταν Κλάρκσον, ο οποίος σκόραρε 25 πόντους σε 24,5 λεπτά συμμετοχής, ερχόμενος από τον πάγκο, ενώ ο Ντι Άντζελο Ράσελ σταμάτησε στους 20, φαντάζοντας αρκετά πιο απελευθερωμένος υπό τις οδηγίες του Λουκ Γουόλτον. Εξαιρετικός παρουσιάστηκε και ο Τζούλιους Ραντλ, με τον δευτεροετή φόργουορντ να έχει 18 πόντους, 7 ριμπάουντ και 6 ασίστ.

Από την άλλη, ο Τζέιμς Χάρντεν «ζωγράφισε» στο ρόλο του καθαρού πλέι μείκερ, έχοντας 34 πόντους, 8 ριμπάουντ και 17 ασίστ, οι οποίες αποτελούν και ρεκόρ καριέρας. Ο Κλιντ Καπέλα έδειξε πως μπορεί να δικαιώσει τις προσδοκίες, με 16 πόντους και 9 ριμπάουντ, όμως το Χιούστον δεν απειλούσε από μακριά (7/29 τρίποντα), ενώ η απόλυτη εξάρτηση από το Χάρντεν έδειξε ότι δεν θα τους ωφελήσει μακροπρόθεσμα.

Δείτε εδώ τα highlights της αναμέτρησης:


Επιμέλεια: Μάριος Φορτούνης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x