Euroleague

Τα… χρειάστηκε, αλλά νίκησε η ΤΣΣΚΑ

Την τρίτη νίκη της σε ισάριθμα παιχνίδια στην Ευρωλίγκα πανηγύρισε η ΤΣΣΚΑ, επικρατώντας πολύ δύσκολα με σκορ 79-75 της αξιόμαχης Νταρουσάφακα στη Μόσχα.

Πολύ πιο δύσκολα απ’ ότι θα περίμενε κανείς λόγω της διαφοράς δυναμικότητας των δύο ομάδων διατήρησε η ΤΣΣΚΑ το απόλυτο νικών στην Ευρωλίγκα. Η ρωσική ομάδα, με κορυφαίους Χίγκινς και Κουρμπάνοφ, επικράτησε 79-75 της Νταρουσάφακα στη «Megasport Arena» της Μόσχας για την 3η αγωνιστική.

Η τουρκική ομάδα, που είχε κορυφαίο τον πρώην παίκτη των ΑΕΚ και Πανελευσινιακού, Μάικλ Έρικ, προηγήθηκε στο ημίχρονο, αλλά πλήρωσε την πολύ κακή επιθετικά τρίτη περίοδο, με αποτέλεσμα να μη μπορέσει να κάνει τη σούπερ έκπληξη.

Το ματς

Η ΤΣΣΚΑ, σε ένα τυπικό πρώτο δεκάλεπτο για εκείνη, βρήκε επιθετικές λύσεις αλλά είχε θέματα στην άμυνα, με αποτέλεσμα να προηγηθεί 19-17 με πρωταγωνιστή στο σκοράρισμα τον Κουρμπάνοφ. Η Νταρουσάφακα είχε στη συνέχεια ρυθμό και επιθετικό πλουραλισμό και με σκόρερ τους Κιντ και Μπράουν, προηγήθηκε με 9 πόντους στο 17’ (36-27). Ο Ντε Κολό ήταν εγκλωβισμένος στην άμυνα της τουρκικής ομάδας, η ΤΣΣΚΑ είχε μόλις 4 ασίστ μέχρι εκείνο το σημείο, αλλά και κάκιστο ποσοστό στα τρίποντα (2/15 στο ημίχρονο), ενώ δε μπορούσε να εκμεταλλευτεί τις έξτρα κατοχές που είχε λόγω των επιθετικών ριμπάουντ. Έτσι, οι φιλοξενούμενοι πήγαν στα αποδυτήρια προηγούμενοι με 38-31.

Στο τρίτο δεκάλεπτο, με λύσεις από τον Πίτερς η ΤΣΣΚΑ, μείωσε σε 46-45 στο 25’. Οι παίκτες του Ιτούδη είχαν βρει ρυθμό, έπαιζαν καλύτερη άμυνα και ήλεγχαν απόλυτα την κατάσταση, με τον Χίγκινς να βοηθάει σημαντικά. Στην εξίσωση μπήκε και ο Σέρχιο Ροντριγκεθ με σκοράρισμα, και έτσι η ρωσική ομάδα έκανε επί μέρους 29-10 για να μπει στην τέταρτη περίοδο με προβάδισμα 60-48. Με τους Έρικ και ΜακΚάλουμ να δίνουν κάποιες επιθετικές λύσεις, οι φιλοξενούμενοι μείωσαν σε 70-65 με τέσσερα λεπτά να απομένουν.

Δύο καλάθια από Χάντερ και Ροντρίγκεθ, έδωσαν οριστικό τέλος στο ματς, με τη Νταρουσάφακα πάντως να έχει δικαιολογημένα παράπονα για ένα επιθετικό φάουλ που δόθηκε από τον ΜακΚάλουμ πάνω στον Ντεκολό, με το σκορ στο 78-74 και 17’’ να απομένουν…

Τα δεκάλεπτα: 19-17, 31-38, 60-48, 79-75.

ΤΣΣΚΑ Μόσχας (Ιτούδης): Ντε Κολό 10, Πίτερς 9 (3), Ούκχοφ, Αντόνοφ, Ροντρίγκεθ 11 (1), Βορόντσεβιτς, Κλάιμπερν 4, Χίγκινς 14, Χάκετ 4, Κουρμπάνοφ 13 (1), Χάινς 8, Χάντερ 6.
Νταρουσάφακα (Τσάκι): ΜακΚάλουμ 14 (2), Όζμιζρακ, Μπαιγκούλ 2, Ντεμίρ, Κιντ 15 (1), Σαβάς, Μπράουν 9 (2), Πέινερς 9, Ντίμπλερ 7 (1), Έβανς 4, Έρικ 15 (11 ριμπάουντ).

Επιμέλεια: Νίκος Ζέρβας

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x