Ευρώπη

Τέλος οι cheerleaders από την Άλμπα Βερολίνου: «Ο σύλλογός μας είναι διαφορετικός»

Νέα εποχή στα μπρέικ των εντός έδρας ματς της θέλει να χαράξει η Άλμπα Βερολίνου, σταματώντας την παρουσία cheerleaders, σε μια προσπάθεια να δείξουν πως αγόρια και κορίτσια ανήκουν ισάξια στο μπάσκετ

Τέλος στην παρουσία cheerleader στα μπρέικ των αγώνων βάζει η Άλμπα Βερολίνου!

Ο γερμανικός σύλλογος ανακοίνωσε πως η ομάδα χορευτριών που συνοδεύει για 25 χρόνια την ομάδα στα εντός έδρας παιχνίδια της δεν θα συνεχίσει την παρουσία της σε αυτά.

Όπως αναφέρει, βασικό κίνητρο για αυτή την ενέργεια αποτελεί η εικόνα που διαμορφώνεται όταν γυναίκες χορεύουν ενώ άντρες παίζουν μπάσκετ, θεωρώντας πως με αυτόν τον τρόπο θα προωθήσουν την παρουσία ανδρών και γυναικών ισάξια εντός των αγωνιστικών χώρων ως αθλητές του μπάσκετ.

«Οι Alba Dancers έχουν κάνει εξαιρετική δουλειά τα τελευταία 25 χρόνια. Έχουν βραβευτεί αρκετές φορές ως η καλύτερη χορευτική ομάδα στην Ευρώπη. Οι χορεύτριες έχουν δουλέψει σκληρά και έχουν χρησιμοποιήσει ακούραστα τις ικανότητές τους για την ομάδα μας και τους οπαδούς στον αγωνιστικό χώρο. Θα ήθελα να εκφράσω τον θαυμασμό μου για την αφοσίωσή τους και να τις ευχαριστήσω με όλη μου την καρδιά για την προσφορά τους εκ μέρους όλου του συλλόγου. Ωστόσο, καταλήξαμε στο συμπέρασμα ότι η εμφάνιση νεαρών γοητευτικών γυναικών να εμφανίζονται στις διακοπές ενός αγώνα δεν ταιριάζει στην εποχή μας. Ξέρουμε ότι θα λείψουν από τους φιλάθλους μας», ανέφερε σχετικά ο διευθύνων σύμβουλος της Άλμπα, Μάρκο Μπάλντι και συνέχισε:

«Στα εντός έδρας παιχνίδια μας υπήρχε η εντύπωση ότι οι γυναίκες της Άλμπα ήταν υπεύθυνες για να χορεύουν στα διαλείμματα ενώ οι άνδρες παίζουν μπάσκετ. Ο σύλλογός μας όμως είναι διαφορετικός. Με το πρόγραμμα που έχουμε για τις μικρές ηλικίες είμαστε πρότυπα, αφού εμπνέουμε κορίτσια και αγόρια ισάξια να ασχοληθούν με τα αθλήματα. Στο μέλλον θέλουμε να προωθήσουμε ακόμα περισσότερο την εικόνα ότι οι γυναίκες στον χώρο του μπάσκετ μπορούν να είναι πρότυπα. Έχουμε ήδη τη μεγαλύτερη βάση παικτριών στην Γερμανία. Η πρώτη ομάδα γυναικών του συλλόγου ανέβηκε στην 2η κατηγορία πριν από έναν χρόνο. Θα ενισχύσουμε αυτή τη δυναμική με στόχο η ομάδα μπάσκετ γυναικών να παλέψει προκειμένου να βρεθεί στην πρώτη κατηγορία τα επόμενα χρόνια».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x