NBA

Τέλος το μπάσκετ για τον Κάουν

Την απόσυρσή του από τα παρκέ ανακοίνωσε ο 31χρονος Ρώσος, Σάσα Κάουν, μετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος του ΝΒΑ με τους Κλίβελαντ Καβαλίερς.

Μετά από μια αξέχαστη χρονιά με τους Κλίβελαντ Καβαλίερς, με τους οποίους κατέκτησε το πρώτο του - και μοναδικό - πρωτάθλημα στο ΝΒΑ, ο Σάσα Κάουν ανακοίνωσε το φινάλε της μπασκετικής του καριέρας, στα 31 του χρόνια.

O σέντερ των «Καβς» είχε ξαναπάρει αυτή την απόφαση και πέρσι, όμως ένα συμβόλαιο με ομάδα του ΝΒΑ φάνηκε πως ήταν αρκετό για να αλλάξει γνώμη και να μείνει στα παρκέ για έναν ακόμα χρόνο.

Ο Κάουν είχε παραχωρηθεί στους Σίξερς πριν λίγες μέρες από τους «Ιππότες», από τους οποίους κόπηκε μόλις δύο μέρες μετά και ο ίδιος ήταν σε αναζήτηση μπασκετικής στέγης.

Τελικά, ο ίδιος ανακοίνωσε την απόσυρσή του από την ενεργό δράση και ένας από τους λόγους που το έκανε αυτό φαίνεται πως ήταν οι συχνοί τραυματισμοί του. Άλλωστε, δήλωσε σε τηλεφωνική συνέντευξη: «Ήμουν πολύ ευλογημένος και τυχερός για να παίξω όσο μπορούσα. Είχα μια υπέροχη εμπειρία και με την εθνική Ρωσίας κι επαγγελματικά. Ήταν ένα φαινόμενο» και συμπλήρωσε για τους τραυματισμούς: «Νιώθω ότι με ενοχλεί ο αστράγαλός μου εδώ και λίγο καιρό. Με τον πόνο που ερχόμουν αντιμέτωπος, ήθελα απλά να τελειώνω. Είναι κάτι που με ταλαιπωρούσε σε όλη μου την καριέρα. Γινόταν χειρότερο χρόνο με το χρόνο. Ειδικά ερχόμενος εδώ (στο ΝΒΑ). Η ένταση των παιχνιδιών με έκαναν να καταλάβω ότι δεν μπορώ να συνεχίσω άλλο. Σκέφτηκα ''Ξέρεις κάτι; Δε θα είμαι χαρούμενος αν παίζω... Δε θα είμαι χαρούμενος αν δεν παίζω... Οπότε ήταν η κατάλληλη στιγμή να σταματήσω''».

Επιμέλεια: Κάτια Πετροπούλου

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x