Ελλάδα

Τέπιτς: «Εύκολη η απόφαση να έρθω στον ΠΑΟΚ»

Οι καλές σχέσεις του ΠΑΟΚ με την Παρτίζαν έκαναν ακόμη πιο εύκολη την απόφαση του Μιλένκο Τέπιτς, ώστε να πει το «ναι» στο «Δικέφαλο του Βορρά».

Χαρούμενος που θα συνεχίσει την καριέρα του στον ΠΑΟΚ δήλωσε ο Μιλένκο Τέπιτς. Ο 28χρονος γκαρντ αποκάλυψε πως σημαντικό ρόλο στην απόφασή του έπαιξαν οι καλές σχέσεις ανάμεσα στο «Δικέφαλο του Βορρά» και την Παρτίζαν, ενώ τόνισε πως η ελληνική νοοτροπία είναι παρόμοια με τη σερβική οπότε η προσαρμογή του θα είναι ακόμη πιο εύκολη.

«Ο ΠΑΟΚ είναι μεγάλη ομάδα, με σπουδαία παράδοση στο μπάσκετ. Έμαθα ότι είναι ομάδα με πάρα πολύ καλή οργάνωση στον τρόπο που αγωνίζεται, αλλά και στο διοικητικό τομέα. Είναι αδερφό σωματείο με την Παρτίζαν κι αυτό, σε συνδυασμό με όλα τα άλλα, έκαναν πιο εύκολη την απόφασή μου να δεχθώ την πρόταση που μου έγινε», δήλωσε αρχικά ο Μιλένκο Τέπιτς.

Για την πρότερη εμπειρία του με τη φανέλα του Παναθηναϊκού: «Έχω πάρα πολύ καλές αναμνήσεις από την περασμένη θητεία μου στο ελληνικό πρωτάθλημα με τον Παναθηναϊκό. Όλες οι σκέψεις που έχω είναι θετικές και σε ό,τι αφορά στο μπάσκετ, αλλά και σε ό,τι έχει να κάνει με όλα τα υπόλοιπα. Ο κόσμος στην Ελλάδα έχει παρόμοια νοοτροπία με τους Σέρβους και η προσαρμογή εδώ είναι πολύ εύκολη».

Για το ότι ο ΠΑΟΚ έχει τα τελευταία χρόνια το Σούλη Μαρκόπουλο στον πάγκο: «Είναι πολύ καλό που υπάρχουν ο ίδιος προπονητής και η ίδια φιλοσοφία τόσα χρόνια στο σύλλογο. Είναι ένδειξη σταθερότητας. Επειδή γνωρίζω τον τρόπο και την οργάνωση που υπάρχει στον ΠΑΟΚ η απόφαση μου να έρθω εδώ ήταν πολύ εύκολη. Θα μιλήσω με τον κ. Μαρκόπουλο, δεν το έχω κάνει από τη στιγμή που συμφώνησα με την ομάδα».

Για τους άλλους δύο Σέρβους παίκτες (Ούρος Ντούβνιακ, Νίκολα Μάρκοβιτς): «Πάντα όταν αλλάζεις περιβάλλον είναι δύσκολο να προσαρμοστείς, αλλά το γεγονός ότι υπάρχουν ήδη κάποιοι Σέρβοι στην ομάδα, ο κ. Πρέλεβιτς, αλλά και άλλοι γνωστοί που έχω ήδη εδώ με κάνουν να νιώθω πολύ καλύτερα».

Για τη θέση που του αρέσει να αγωνίζεται: «Δεν έχω πρόβλημα να παίξω σε οποιαδήποτε θέση θέλει ο προπονητής. Πέρυσι έπαιζα όλη τη σεζόν σαν πόιντ γκαρντ. Όπου θεωρήσει ο προπονητής ότι θέλει να βοηθήσω θα παίξω».

Για το εάν προτιμάει τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς ή τον Ντούσκο Βουγιόσεβιτς: «Είναι θέμα νοοτροπίας και φιλοσοφίας. Ο Ομπράντοβιτς είναι προπονητής που μπορεί να φέρει πάρα πολύ καλά αποτελέσματα σε επίπεδο Ευρωλίγκας, ενώ ο Βουγιόσεβιτς προετοιμάζει ουσιαστικά τους νεαρότερους παίκτες και τις ομάδες».

Για το φιλικό του ΠΑΟΚ με τον Ερυθρό Αστέρα: «Όταν το έμαθα, σκέφτηκα ότι και κάποιος άλλος, εκτός από μένα, ήθελε να παίξω στον ΠΑΟΚ. Θα είναι ιδιαίτερο για εμένα το ματς, αν και φιλικό».

Για το τι εισέπραξε από τους υποστηρικτές της Παρτίζαν, για τη μετακίνησή του στον ΠΑΟΚ: «Για αυτούς το να παίξω στον ΠΑΟΚ ήταν το καλύτερο που θα μπορούσα να κάνω εάν έπρεπε να φύγω από την Παρτίζαν. Λόγω της αδερφικής σχέσης που υπάρχει με τον ΠΑΟΚ η σκέψη τους για τη μετακίνηση ήταν θετική».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x