Ελλάδα

Θα περιμένει μέχρι τέλους τον Σλούκα η Εθνική-Απόψε η πρόβα με Σερβία

Αισιοδοξία πως ο διεθνής γκαρντ θα είναι στο Παγκόσμιο. Καμία ανησυχία για Παπαπέτρου. Απόψε το πιο δυνατό τεστ με την πανίσχυρη Σερβία.

Η κατάσταση του τραυματισμού του Κώστα Σλούκα βρίσκεται στο επίκεντρο στις τάξεις της Εθνικής. Η θλάση που υπέστη στη γάμπα έθεσε σε κίνδυνο τη συμμετοχή του στο Παγκόσμιο Κύπελλο, αλλά εκφράζεται η αισιοδοξία πως θα είναι στην Κίνα.

Ο γκαρντ της Φενέρμπαχτσε έχει ήδη αρχίσει διπλές θεραπείες καθημερινά. Την Τρίτη θα γίνει μια πρώτη επανεκτίμηση της κατάστασής του, καθώς θα τον αναλάβει ο φυσιοθεραπευτής Δημήτρης Σκορδής, τον οποίο εμπιστεύεται για όλους τους τραυματισμούς του εδώ και χρόνια ερχόμενος συχνά ακόμη και από την Κωνσταντινούπολη για θεραπεία στην Αθήνα. Το παρήγορο είναι πως η θλάση δεν προήλθε από κόπωση αλλά από χτύπημα και σε αυτές τις περιπτώσεις η επούλωση είναι συνήθως γρηγορότερη. Προς τα τέλη της επόμενης εβδομάδας κι αφού έχουν συνεχιστεί οι θεραπείες, θα γίνει νέα εκτίμηση της πορείας αποκατάστασης και θα αποφασιστεί τι θα συμβεί στη συνέχεια. Το πιθανότερο σενάριο είναι ο παίκτης να ταξιδέψει για την Κίνα και να συναντήσει την υπόλοιπη αποστολή που θα βρίσκεται εκεί από την προσεχή Πέμπτη.

Ο Θανάσης Σκουρτόπουλος είναι αποφασισμένος να περιμένει μέχρι τελευταία στιγμή τον Σλούκα, ακόμη κι αν χάσει 2-3 παιχνίδια στο ξεκίνημα της διοργάνωσης. Η προθεσμία για να δηλωθεί η δωδεκάδα λήγει το βράδυ της 30ης Δεκεμβρίου, δηλαδή την παραμονή της έναρξης του Παγκοσμίου Κυπέλλου και κατόπιν δεν υπάρχει δικαίωμα αλλαγής στο ρόστερ. Ο ομοσπονδιακός τεχνικός θα τολμήσει να αρχίσει το τουρνουά ακόμη και με 11 διαθέσιμους παίκτες, αν έχει τη διαβεβαίωση από το ιατρικό τιμ πως ο 29χρονος γκαρντ θα μπορεί να παίξει στη συνέχεια χωρίς πρόβλημα.

Ο ίδιος ο Σλούκας είναι πολύ στενοχωρημένος με την ατυχία του και ελπίζει να μην ξαναζήσει το… 2016, όταν επέστρεψε τραυματίας από τους τελικούς στην Τουρκία και τελικά έχασε το Προολυμπιακό Τουρνουά. Είναι, δε, αποφασισμένος να εξαντλήσει τις πιθανότητες να αγωνιστεί και η Φενέρμπαχτσε που είναι ενήμερη για όλη την υπόθεση δεν έχει ασκήσει πιέσεις (όπως έχει πράξει και με τον τραυματισμό του Τζίτζι Ντατόμε για την Ιταλία) βλέποντας και τη θέληση του παίκτη να παίξει στην Κίνα.

Σε ό,τι αφορά στον Ιωάννη Παπαπέτρου, δεν υπάρχει ανησυχία για τον τραυματισμό του. Χθες παρουσίασε στη διάρκεια του φιλικού με τη Σερβία έναν μυϊκό σπασμό στη μέση και αποφασίστηκε περισσότερο προληπτικά να μη συνεχίσει στον αγώνα. Ακόμη κι αν προτιμηθεί να προφυλαχθεί σήμερα, δεν υπάρχει κίνδυνος για την παρουσία του στην Κίνα.

Απόψε (20:30, ΕΡΤ Sports, ΣΠΟΡ FM 94,6) η Εθνική δίνει τον τελευταίο της φιλικό αγώνα εν Ελλάδι αντιμετωπίζοντας στον άτυπο τελικό του τουρνουά «Ακρόπολις-Eurobank» τη Σερβία. Ο Θανάσης Σκουρτόπουλος θα έχει την ευκαιρία να βγάλει πολύτιμα συμπεράσματα απέναντι στους πανίσχυρους πλάβι. Στη δωδεκάδα θα επιστρέψει ο Γιάννης Μπουρούσης, που χθες πήρε ανάσες, ενώ πιθανότατα μετά το τέλος του αγώνα θα ανακοινωθεί ποιοι θα ταξιδέψουν στην Κίνα. Όλα δείχνουν πως θα «κοπεί» μόνο ένας από τους 14 παίκτες (πιθανότατα ψηλός) και η Εθνική θα αναχωρήσει με 12 παίκτες, αλλά χωρίς τον Σλούκα την Τετάρτη. Εφόσον ο Σλούκας προλάβει το Παγκόσμιο, θα «κοπεί» στην Κίνα πλέον ένας εκ των Κόνιαρη και Αθηναίου.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x