Euroleague

Θορθάνο: «Εκτός έδρας δεν είμαστε ο… εαυτός μας»

Να παίξει όπως στο ΟΑΚΑ θα πρέπει ο Παναθηναϊκός για να νικήσει στην Μόσχα τη Χίμκι, όπως δήλωσε κατά την αναχώρηση της αποστολής ο βοηθός του Τσάβι Πασκουάλ, Ινίγο Θορθάνο.

Ο Παναθηναϊκός πέταξε λίγο πριν τις 14:00 το μεσημέρι για την Μόσχα, ενόψει του αυριανού παιχνιδιού με τη Χίμκι για την 10η αγωνιστική της Ευρωλίγκας και ελλείψει του Τσάβι Πασκουάλ, ο οποίος βρίσκεται στην Βαρκελώνη για ένα προσωπικό του πρόβλημα, δηλώσεις έκανε ο βοηθός του, Ινίγο Θορθάνο.

«Ο κόουτς έπρεπε να πάει στη Βαρκελώνη γιατί η μητέρα του υποβάλλεται σε επέμβαση στην καρδιά. Στον Παναθηναϊκό είμαστε οικογένεια και όταν υπάρχει πρόβλημα κάτι πρέπει να γίνεται. Θα είναι μαζί μας στη Μόσχα αύριο το πρωί και όλα θα είναι καλά», τόνισε αρχικά ο Ισπανός τεχνικός που σχετικά με την κατάσταση του τραυματισμού του Ιωάννη Παπαπέτρου, επεσήμανε: «Θα ταξιδέψει και θα δούμε αν θα είναι έτοιμος, οι υπόλοιποι είναι μία χαρά».

Μιλώντας για την απουσία του Αλεξέι Σβεντ, επεσήμανε: «Όλες οι ομάδες είναι επικίνδυνοι. Είναι λάθος να πιστεύεις ότι θα είναι πιο εύκολο επειδή δεν παίζει ο Σβεντ και θα λείψουν 25 πόντοι και 8 ασίστ, γιατί ένας παίκτης που βάζει συνήθως 2-3 πόντους, μπορεί να βάλει 12 ή 20 ή 25. Όλοι ξέρουν ότι η Χίμκι έχει φανταστικό ρόστερ, να ξεχάσουμε ποιος είναι έξω και να επικεντρωθούμε σε αυτούς που παίζουν για να δώσουμε το καλύτερο».

Για το πρόβλημα που έχει ο Παναθηναϊκός όταν αγωνίζεται εκτός έδρας: «Πρέπει να είμαστε ο εαυτός μας. Όταν παίζουμε στο ΟΑΚΑ είμαστε διαφορετικοί. Ο μόνος στόχος είναι να είμαστε επιθετικοί σε επίθεση και άμυνα, να παίζουμε γρήγορα και να παίρνουμε το ριμπάουντ. Δεν έχουμε άλλο πλάνο, θα ήταν απίθανο να είχαμε, μέχρι τώρα εκτός έδρας δεν ήμασταν ο εαυτός μας».

Τέλος, για το αγωνιστικό πλάνο που θα ακολουθήσουν οι «πράσινοι»: «Πρέπει να είμαστε καλύτεροι σε όλες τις καταστάσεις. Στα 12 - 28 δευτερόλεπτα βρίσκουμε καλά σουτ, αλλά όταν η επίθεση φτάνει στα τελευταία δευτερόλεπτα πρέπει να είμαστε πιο ήρεμοι και να βρίσκουμε το κατάλληλο σουτ. Χρειαζόμαστε όμως και αιφνιδιασμό και γι' αυτό είναι απαραίτητο το αμυντικό ριμπάουντ».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x