Ευρώπη

Θρίαμβος για Παρτιζάν απέναντι στον Ερυθρό Αστέρα και κούπα!

Κόντρα στα προγνωστικά, η Παρτιζάν επικράτησε του Ερυθρού Αστέρα και κατέκτησε το Κύπελλο Σερβίας!

Μεγάλη επιτυχία για την Παρτιζάν απέναντι στον αιώνιο αντίπαλο -και πιο δυνατό- Ερυθρό Αστέρα!

Οι ψυχωμένοι ασπρόμαυροι επικράτησαν 81-75 και κατέκτησαν το έκτο Κύπελλο Σερβίας στην ιστορία τους, παίρνοντας... εκδίκηση για την περσινή τους ήττα από τους ερυθρολεύκους.

Οι νέοι Κυπελλούχοι μπήκαν εκκωφαντικά στην πρώτη περίοδο, όταν και το επιμέρους σκορ ήταν 25-9 υπέρ τους. Ως και το ημίχρονο διατήρησαν με άνεση τα ηνία του τελικού, ωστόσο στην τρίτη περίοδο η παρέα του (κακού απόψε) Φελντέιν... έφερε τα πάνω-κάτω και επέστρεψε για τα καλά στη διεκδίκηση του τροπαίου. Κατάφεραν να μειώσουν μέχρι και στους 5 (47-52), ωστόσο σε εκείνο το σημείο η Παρτιζάν έδειξε... σφυγμό και έκλεισε το δεκάλεπτο στο +10, 55-65. Πέντε λεπτά πριν το φινάλε, ο Ερυθρός Αστέρας έφτασε ένα... τρίποντο μακριά από τον αντίπαλό του (66-69), αλλά οι Γκάγκιτς-Γκος δεν... αγχώνονταν, διατηρώντας ένα «μαξιλαράκι» ασφαλείας (71-75, 75'' πριν τη λήξη). Δύο βολές του Ρότσεστι διαμόρφωσαν το 73-76 κι ενώ απέμεναν 53'' για το φινάλε. Ο Γκάγκιτς πήρε την επόμενη -κρίσιμη- επίθεση, βρήκε στόχο και ουσιαστικά έγειρε οριστικά την πλάστιγγα υπέρ της Παρτιζάν.

Κορυφαίος των Κυπελλούχων Σερβίας ο Γουίλιαμς-Γκος με 23 πόντους και 7 ασίστ, καθοριστικός στο φινάλε ο Γκάγκιτς με 12 πόντους, ενώ διψήφιοι ήταν και οι Βελίτσκοβιτς (13π.), Μαρίνκοβιτς (10π.).

Από πλευράς Ερυθρού Αστέρα 14 πόντους σημείωσε ο Ντάνγκουμπιτς, άλλους τόσους ο Μπιέλιτσα, 10 ο Ντίλαν, ενώ Φελντέιν και Ρότσεστι δεν βοήθησαν σχεδόν καθόλου. Ο άλλοτε γκαρντ του Παναθηναϊκού έμεινε στους 7 πόντους με 1/8 σουτ, ενώ τους ίδιους πόντους σημείωσε ο Αμερικανός, αν και αποτελεί το... βαρόμετρο της ομάδας.

Τα δεκάλεπτα: 9-25, 31-49, 55-65, 75-81

inner
inner

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x