Euroleague

Θυμήθηκε τα 15 δίποντα του Σκόλα κόντρα στην Μπενετόν η Ευρωλίγκα (video)

Το ρεκόρ του Σκόλα με τα 15 εύστοχα δίποντα σε ματς 40 λεπτών θυμήθηκε η Ευρωλίγκα και έγινε σαν σήμερα το 2005, σε μία νίκη της Μπασκόνια (σ.σ. Ταού Κεράμικα τότε) επί της Μπενετόν.

Ξεχωριστή ημέρα η 5η Απριλίου για τον Λουίς Σκόλα στην Ευρωλίγκα.

Κι αυτό γιατί, σαν σήμερα το μακρινό 2005 ο Αργεντινός σέντερ, τώρα παίκτης της Αρμάνι Μιλάνο, σημείωσε ρεκόρ εύστοχων διπόντων στην ιστορία της διοργάνωσης σε ματς που κρίθηκε στην κανονική διάρκεια, δηλαδή που διήρκησε 40 λεπτά, καθώς είχε 15 στην εντυπωσιακή νίκη (98-59) της τότε Ταού Κεράμικα απέναντι στην Μπενετόν, μέσα στο Τρεβίζο, στο πρώτο παιχνίδι των playoffs.

Συγκεκριμένα, ο Σκόλα τελείωσε το ματς με 34 πόντους, έχοντας σχεδόν… τέλεια στατιστική με 15/16 δίποντα και 4/4 βολές. Άξιος συμπαραστάτης του Αργεντινού εκείνη την ημέρα για τους Βάσκους του –και τότε- Ντούσκο Ιβάνοβιτς, ο άλλοτε παίκτης και του Ολυμπιακού, Άρβιντας Ματσιγιάουσκας, με 21 πόντους.

Μάλιστα, κατά… διαβολική σύμπτωση το ρεκόρ αυτό του σπουδαίου ψηλού ήρθε και απέναντι στον νυν προπονητή του στους Μιλανέζους, Έτορε Μεσίνα, ο οποίος τότε ήταν στο πάγκο της ομάδας από το Τρεβίζο, έχοντας παίκτες όπως οι Σισκάουσκας, Μαρκονάτο, Μπαρνιάνι, Ντέιβιντ Μπλου και άλλους, αλλά ήταν αδύνατο να σταματήσουν τον Αργεντινό εκείνη την ημέρα όπως αποδείχθηκε…

Από ‘κει και πέρα, το ρεκόρ εύστοχων διπόντων στην ιστορία της Ευρωλίγκας ανήκει από τις 30 Οκτωβρίου του 2002 στον Λετονό Κάσπαρς Καμπάλα, ο οποίος ως παίκτης της Εφές Πίλσεν (σ.σ. τώρα Αναντολού Εφές) είχε σημειώσει 18 (σ.σ. 18/28διπ.) στην ήττα (92-91) από την Μπαρτσελόνα, όπου είχε έρθει στην παράταση.



Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x