NBA

Το ατού των Σπερς για Λέοναρντ

Ο Κογουάι Λέοναρντ έχει έναν πολύ καλό λόγο να παραμείνει στους Σπερς.

Σήμερα συμπληρώνονται τρία χρόνια από το τριετές συμβόλαιο που είχε υπογράψει το 2015 με τους Σπερς ο Κογουάι Λέοναρντ.

Πλέον ο ηγέτης του Σαν Αντόνιο έχεις το δικαίωμα να υπογράψεις πενταετή επέκταση που θα του αποφέρει συνολικά 221 εκατ. δολάρια.

Το συγκεκριμένο ποσό είναι μακράν το καλύτερο που μπορεί να βρει στην αγορά. Εφόσον δοθεί με ανταλλαγή, τα περισσότερα χρήματα που μπορεί να βρει εφόσον υπογράψει επέκταση (έξι μήνες μετά την ανταλλαγή) είναι 108 εκατ. δολάρια για τέσσερα χρόνια, από τη σεζόν 2019/20. Αν ο Λέοναρντ μείνει ελεύθερος το επόμενο καλοκαίρι, το μάξιμουμ που μπορεί να υπογράψει είναι 190 εκατ. δολάρια για πέντε χρόνια ή 140 εκατ. δολάρια για τέσσερα χρόνια.

Έτσι λοιπόν, αν ο 27χρονος άσος μείνει στους Σπερς μπορεί να υπογράψει συμβόλαιο που θα αρχίζει από τα 44 εκατ. δολάρια το χρόνο, ενώ αν φύγει με ανταλλαγή για 17 εκατ. δολάρια λιγότερο. Αν κάνει… υπομονή και φύγει το επόμενο καλοκαίρι ως free agent, μπορεί να εισπράξει 38 εκατ. δολάρια ετησίως.

Είναι, συνεπώς, προφανές πως οι Σπερς έχουν ένα σημαντικό ατού στα χέρια τους για να τον κρατήσουν, αλλά μένει να φανεί αν ο Λέοναρντ θα αποφασίσει με γνώμονα τα χρήματα βάζοντας στην άκρη τις διαφορές του με την ομάδα ή θα κάνει… σκόντο για να αλλάξει παραστάσεις.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x