Ευρώπη

Το έκανε θρίλερ, αλλά πήρε τον… τελικό το Περιστέρι!

Τα είδε όλα, αλλά πήρε τη νίκη! Το Περιστέρι μετέτρεψε σε θρίλερ την αναμέτρηση με τη Μόρναρ Μπαρ κόντρα στην οποία προηγήθηκε μέχρι και με 17, επικρατώντας τελικά με 72-67, φτάνοντας στο 7-5.

Πήρε τον πρώτο τελικό και συνεχίζει το Περιστέρι!

Η ομάδα του Νίκου Παπανικολόπουλου παρά το γεγονός ότι στο δεύτερο ημίχρονο πέταξε στα… σκουπίδια μια διαφορά που είχε φτάσει μέχρι και στους 17 πόντους και παρουσίασε… αυτοκτονικές τάσεις, κατάφερε να επιβληθεί της Μόρναρ Μπαρ με 72-67 και να ανέβει στο 7-5, κάνοντας ακόμα ένα βήμα για την πρόκριση.

Κορυφαίος για τους γηπεδούχους που πέτυχε και το κρίσιμο «γκολ-φάουλ» στα τελευταία δευτερόλεπτα ήταν ο Γιανίκ Μορέιρα που είχε 16 πόντους, 6 ριμπάουντ, 1 κλέψιμο και 1 τάπα, ενώ στα πολύ δύσκολα, μίλησε με τρίποντες-βόμβες ο Παναγιώτης Βασιλόπουλος με 11 πόντους και 3/6 τρίποντα. Διψήφιος και ο Γκρέι με 11 πόντους και 3/5 τρίποντα.

Από την άλλη πλευρά, τη ζημιά λίγο έλειψε να κάνε ο Σέχοβιτς που είχε 21 πόντους.

Η ομάδα του Νίκου Παπανικολόπουλου στρέφει στην προσοχή της στο ντέρμπι της ερχόμενης αγωνιστικής στο Περιστέρι κόντρα στην Μπάμπεργκ (28/1, 19:00), που θα κρίνει εν πολλοίς και την πρόκριση στην επόμενη φάση.

Το ματς

Το παιχνίδι για το Περιστέρι κόντρα στη Μόρναρ Μπαρ ήταν δίχως αύριο και τη σημασία του ήταν εμφανές ότι είχαν αντιληφθεί και οι παίκτες του Νίκου Παπανικολόπουλου, που μπήκαν γκαζωμένοι στην αναμέτρηση. Περνώντας την μπάλα στη ρακέτα, τον Γκρέι να βάζει την… πινελιά του από την περιφέρεια και με την άμυνα να έχει αφοπλίσει τους Μαυροβούνιους, η διαφορά έφτασε από την πρώτη περίοδο σε διψήφια διαφορά (16-6) και με τη λήξη του δεκαλέπτου πήγε στην υψηλότερη τιμή της (21-9).

Το μοτίβο δεν άλλαξε ούτε στη δεύτερη περίοδο. Σκορδίλης και Μόουζες έκαναν… πάρτι στο «ζωγραφιστό» εκτοξεύοντας τη διαφορά στους 17 πόντους (26-9), την μπαγκέτα του σκοραρίσματος για τους γηπεδούχους ανέλαβε ο Ζωής Καράμπελας που με δύο συνεχόμενα τρίποντα κράτησε τη διαφορά σε διψήφια επίπεδα (32-18). Τελικά, το ημίχρονο έκλεισε με τους Μορέιρα και Γκρέι να δίνουν επιθετικές λύσεις από τη ρακέτα και την περιφέρεια αντίστοιχα και το Περιστέρι να διατηρεί τον εξαιρετικό ρυθμό, που είχε αποκτήσει μέσω της άμυνας (41-29).

Όσο συγκεντρωμένο ήταν το Περιστέρι στο πρώτο ημίχρονο, τόσο… χάλασε το μυαλό του στο δεύτερο, προφανώς υπερβολικά χαλαρό λόγω της ευκολίας που χειρίστηκε το πρώτο μισό του αγώνα. Χωρίς ευστοχία και χωρίς σωστές επιλογές στην επίθεση, οι γηπεδούχοι άρχισαν να χάνουν τη διψήφια διαφορά που είχαν «χτίσει» και μάλιστα στα 4’ πριν από τη λήξη της τρίτης περιόδου, η Μόρναρ μείωσε στους τρεις (43-40). Μια μικρή ανάσα έδωσε ο Σκορδίλης, ωστόσο, με δύο τρίποντα από Πάβιτς και Χάριτς οι Μαυροβούνιοι πέρασαν μπροστά για πρώτη φορά (45-46) στα δύο λεπτά πριν από τη λήξη του δεκαλέπτου. Τελικά, αυτό έληξε με τον καλύτερο τρόπο για το Περιστέρι, καθώς δύο σερί τρίποντα του Βασιλόπουλου έστειλαν τη διαφορά στους οχτώ (56-48).

Το καλάθι του Μόουζες έστειλε εκ νέου τη διαφορά σε διψήφια διαφορά (58-48), αλλά η Μόρναρ δεν κατέθεσε τα όπλα. Το 61-50 έγινε 63-62, με τους παίκτες του Νίκου Παπανικολόπουλου να μένουν χωρίς πόντο για περίπου τέσσερα λεπτά, διάστημα που τους κράτησε η άμυνά τους. Τελικά, η Μόρναρ με μία εύστοχη βολή του Σέχοβιτς πέρασε μπροστά με 64-65, αλλά εκεί μίλησε το «κρύο» αίμα του Παναγιώτη Βασιλόπουλου, αφού με τρίποντο έδωσε το προβάδισμα στην ομάδα του (67-65). Δύο βολές του Σέχοβιτς επανέφεραν την ισορροπία (67-67), ωστόσο το κρίσιμο καλάθι για τους Περιστεριώτες πέτυχε ο Γιανίκ Μορέιρα, καθώς με καλάθι και φάουλ στα 45’’ έκανε το 70-67, ολοκληρώνοντας τη… σεμνή τελετή με το άστοχο σουτ του Χάρις.

Τα δεκάλεπτα: 21-9, 41-29, 56-48

Περιστέρι (Παπανικολόπουλος): Κάζινς 5, Μπλέικ, Σκορδίλης 5, Αγραβάνης 2, Σαλούστρος 6, Μορέιρα 16, Καράμπελας 8, Γόντικας, Βασιλόπουλος 11, Χάτσερ 2, Γκρέι 11, Μόουζες 6

Μόρναρ Μπαρ (Παβίσεβιτς): Χάρις 8, Νίντχαμ 12, Γέλενιτς, Σέχοβιτς 21, Μουγκόσα, Πάβιτς 13, Μπέγκιτς, Βουγιόσεβιτς, Παβίτσεβιτς, Μάρκοτα, Βράνιες 3, Μπιέλιτσα 10

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x