Ευρώπη

Οστάνδη: Εκεί που «έλαμψε» ο Λοτζέσκι

Δείτε το προφίλ της πρώτης αντιπάλου του Προμηθέα Πατρών στον 4ο όμιλο του Basketball Champions League.

Η μόνιμη πρωταθλήτρια Βελγίου, Οστάνδη, θα είναι η πρώτη αντίπαλος του Προμηθέα Πατρών στον 4ο όμιλο του Basketball Champions League. Η ομάδα του Γκιέργκια έκανε το νταμπλ και πέρσι στις εγχώριες διοργανώσεις, ενώ συνδέεται με το ελληνικό μπάσκετ, αφού εκεί ανακάλυψαν οι άνθρωποι του Ολυμπιακού τον νυν φόργουορντ του Παναθηναϊκού, Ματ Λοτζέσκι.

Το προφίλ της Οστάνδης

Έτος ίδρυσης: 1970.

Γήπεδο: Sleuyter Arena (5.000 θέσεων).

Τίτλοι: 19 πρωταθλήματα Βελγίου, 19 Κύπελλα Βελγίου, 11 Σούπερ Καπ Βελγίου.

Προπονητής: Ντάριο Γκιέργκια. Ο 43χρονος Κροάτης έχει μετατρέψει την Οστάνδη σε απόλυτο αφεντικό του βελγικού μπάσκετ από το 2011 που την ανέλαβε. Προ μερικών εβδομάδων ανέλαβε και την εθνική Βελγίου, ενώ είχε εργαστεί ως βοηθός του Περάσοβιτς στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας του το 2015.

Τι έκανε πέρσι: Χωρίς… αντίπαλο παίζει στις εγχώριες διοργανώσεις. Κατέκτησε το πρωτάθλημα Βελγίου για 7η διαδοχική σεζόν «σκουπίζοντας» την Αντβέρπ (3-0) στους τελικούς. Έκανε μάλιστα το νταμπλ (6ο σερί) κατακτώντας και το Κύπελλο νικώντας τη Μονς στον τελικό. Από ‘κει και πέρα, έμεινε εκτός των νοκ-άουτ του Basketball Champions League καθώς αποκλείστηκε στη φάση των ομίλων (6-8 το ρεκόρ της) υστερώντας στην ισοβαθμία με Ζιελόνα Γκόρα, Αβελίνο. Επίσης, στη φάση των «16» του FIBA Europe Cup έπεσε πάνω από τη Μόρναρ, από την οποία τέθηκε εκτός συνέχειας.

Τα φετινά παιχνίδια της: Σούπερκαπ: Μονς-Οστάνδη 57-63 (22/9). Πρωτάθλημα: Οστάνδη-Λέουβεν 70-63 (29/9), Βρυξέλλες-Οστάνδη 83-84 (7/10). Κύπελλο: Ιέπερ-Οστάνδη 70-85 (3/10).

Ρόστερ:

Γκαρντ: Ντούσαν Τζόρτζεβιτς, Λούκα Κοτρούλια, Λικ Σβαρτς, Ελίας Λασίσι, Τι Τζέι Ουίλιαμς.

Φόργουορντ: Σερβάας Μπουισχέρτ, Νεντίμ Μπούζα, Νεμάνια Τζούρισιτς, Τσέις Φίλερ, Βενσάν Κέστελουτ, Τιμ Λάμπρεχτ, Ζαν-Μαρκ Μουεμά.

Σέντερ: Μάριν Μάριτς, Γιανίκ Ντεσιρόν.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x