Euroleague

Το τρέξιμο κάνει καλό...

Είναι ξεκάθαρο από το πρώτο κιόλας παιχνίδι της Ευρωλίγκας, πως ο Ολυμπιακός είναι μια νέα ομάδα και το στοιχείο που τον διαφοροποιεί σε πολύ μεγάλο βαθμό, έχει να κάνει με την ταχύτητα.

Του Χριστόφορου Ευαγγελάτου

Η διακοπή του πρωταθλήματος λόγω υποχρεώσεων Εθνικών ομάδων μας δίνει την ευκαιρία να μπούμε στα “χωράφια” του φίλου μας του Νίκου Ζέρβα και ν' πούμε δυο πράγματα για την πρεμιέρα του Ολυμπιακού στην Ευρωλίγκα. Και δεν χωρά αμφιβολία πως ήταν τόσο εντυπωσιακή η εικόνα των πειραιωτών που πολλοί έμειναν με το στόμα...ανοιχτό!

Είναι ξεκάθαρο από το πρώτο κιόλας παιχνίδι της Ευρωλίγκας, πως ο Ολυμπιακός είναι μια νέα ομάδα και το στοιχείο που τον διαφοροποιεί σε πολύ μεγάλο βαθμό, έχει να κάνει με την ταχύτητα που παίζουν οι ερυθρόλευκοι.

Ήταν κάτι παραπάνω από εμφανές στο χθεσινό ματς με την Χίμκι πως ο Ολυμπιακός παίρνει το αμυντικό ριμπάουντ και τρέχει. Και όταν γίνει η σωστή πρώτη πάσα τότε τα πράγματα γίνονται δύσκολα για κάθε αντίπαλη άμυνα.

Αυτό το κατάλαβε σε πολλές περιπτώσεις χθες βράδυ η Χίμκι. Και το κατάλαβε με τελειώματα από το πεντάρι (Μιλουτίνοφ, Λεντέι), από το τέσσερα (με τους εξαιρετικούς Πρίντεζη και Βεζένκοφ) αλλά και με σουτ από την περιφέρεια.

Η ουσία για τους πειραιώτες είναι ότι θέλουν να τρέξουν, θέλουν παίξουν γρήγορο μπάσκετ και μπορούν να τα καταφέρουν. Με παίκτες όπως ο Παπανικολάου, ο Τίμα, ο Στρέλνιεκς, ο Βεζένκοφ και ο Λεντέι είναι ξεκάθαρο ότι οι πειραιώτες μπορούν να πετύχουν πολλά σε ανοιχτό γήπεδο. Και αυτό ακριβώς κατάφερε να κάνει ο Ολυμπιακός, έχοντας για ηγέτη φυσικά τον Βασίλη Σπανούλη.

Το τρέξιμο κάνει καλό στον Ολυμπιακό γιατί πολύ απλά είναι ομάδα που μπορεί να τρέξει και μάλιστα με πολύ σωστό τρόπο. Γιατί έχει στο παρκέ έναν τεράστιο παίκτη, τον Βασίλη Σπανούλη, ο οποίος είναι σε θέση να δώσει την ασίστ με χίλιους τρόπους.

Είναι λοιπόν πολύ μεγάλη υπόθεση για την ομάδα του Πειραιά να προχωρήσει πάνω σε αυτό το πλάνο του Ντέιβιντ Μπλατ. Με γρήγορο μπάσκετ το οποίο θα βασίζεται στη συμμετοχή όλων των παικτών. Είδαμε άλλωστε σε αρκετές περιπτώσεις το Λεντέι να τρέχει «βέλος» στον αιφνιδιασμό για να πάρει την πάσα.

Ο Ολυμπιακός πέτυχε πολύ σημαντική νίκη στην Ρωσία. Και είναι μια νίκη που η σημασία της θα φανεί στην συνέχεια. Οι ερυθρόλευκοι κατάφεραν να πάρουν ένα πολύ δύσκολο ματς και αυτό θα το διαπιστώσουν οι ομάδες που θα πάνε στην Ρωσία για να παίξουν στην έδρα της Χίμκι.

Ο νέος Ολυμπιακός έδειξε με το “καλημέρα” στη νέα Ευρωλίγκα πως είναι μια νέα ομάδα που έχει αλλάξει πολλά στη φιλοσοφία της. Και ο προπονητής των πειραιωτών, Ντέιβιντ Μπλατ είναι αυτός που φτιάχνει το πλάνο με βάση παίκτες που μπορούν να το εφαρμόσουν. Και φυσικά με μπροστάρη τον τεράστιο Βασίλη Σπανούλη.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x