Euroleague

Το υγειονομικό πρωτόκολλο της Ευρωλίγκας-Συνεχή τεστ για όλους

Ισραηλινή ιστοσελίδα αποκαλύπτει το υγειονομικό πρωτόκολλο που προτείνεται εν όψει της νέας σεζόν.

Η Ευρωλίγκα είναι προγραμματισμένο να αρχίσει την 1η Οκτωβρίου, σχεδόν επτά μήνες μετά το άδοξο τέλος της περασμένης σεζόν λόγω κορωνοϊού. Η ισραηλινή ιστοσελίδα Walla αποκαλύπτει το υγειονομικό πρωτόκολλο που ετοιμάζεται να εφαρμόσει η διοργάνωση για τη νέα σεζόν.

Αυτό προβλέπει πως κάθε μέλος κάθε ομάδας θα υποβάλλεται σε τεστ κορωνοϊού μία φορά την εβδομάδα, ενώ σε χώρες που θα κρίνονται υψηλού κινδύνου δύο φορές. Σε περίπτωση θετικού κρούσματος, το όνομα δεν θα γίνεται γνωστό παρά μόνο αν το δεχτεί ο ίδιος ο φορέας και αν το εγκρίνει η Ευρωλίγκα. Μετά από ένα θετικό τεστ, θα υποβάλλεται σε δύο ακόμη εξετάσεις, ένα την επομένη μέρα και ένα ακόμη τρεις μέρες μετά. Αν είναι και αυτά αρνητικά, θα μπαίνει σε απομόνωση για τουλάχιστον δύο εβδομάδες και για να επιστρέψει στις υποχρεώσεις της ομάδας θα χρειαστεί να παρουσιάσει δύο αρνητικά τεστ. Επίσης, κάθε ομάδα θα ορίσει έναν υπεύθυνο για τη διαχείριση όλων των θεμάτων που αφορούν στην πανδημία μέσα στις επόμενες δύο εβδομάδες.

Όσο για την παρουσία κόσμου στα γήπεδα, παραμένει ανοιχτό και εξαρτάται από την κατάσταση που υπάρχει με τον κορωνοϊό σε κάθε χώρα. Όπου πάντως είναι εφικτό, οι φίλαθλοι θα πηγαίνουν σε συγκεκριμένες ώρες που θα ορίζονται για να αποφεύγεται ο συνωστισμός στις εισόδους, ενώ θα χρησιμοποιούνται ηλεκτρονικά εισιτήρια και όχι χάρτινα.

Η πιθανότητα αναβολής της πρεμιέρας είναι κάτι που έχει συζητηθεί, αλλά σύμφωνα με το δημοσίευμα όχι ιδιαίτερα πιθανό.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x