Γενικά

Τσαρτσαρής στον ΣΠΟΡ FM: «Στη φετινή Ευρωλίγκα γίνεται… μύλος»

Ως μία διοργάνωση που δεν επιτρέπει προβλέψεις χαρακτήρισε την φετινή Ευρωλίγκα ο Κώστας Τσαρτσαρής σε δηλώσεις του στον ΣΠΟΡ FM.

Η φετινή Euroleague είναι μία διοργάνωση απρόβλεπτη που δεν επιτρέπει προγνωστικά σύμφωνα με όσα δήλωσε ο Κώστας Τσαρτσαρής.

Ο πρώην παίκτης και νυν προπονητής του Παναθηναϊκού φιλοξενήθηκε στον αέρα του ΣΠΟΡ FM 94,6 και στην εκπομπή «Face…ball» των Τόλη Κοτζιά και Σταύρου Χονδροθύμιου όπου μίλησε για την εθνική ομάδα και το χάσμα που έχει δημιουργηθεί μεταξύ της Euroleauge και της FIBA.

Παράλληλα αναφέρθηκε και στην παρουσία στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα των παικτών του «τριφυλλιού» αλλά και την αντίστοιχη απουσία αυτών του Ολυμπιακού, λέγοντας πως είναι άδικο να κατηγορούνται αυτοί και πως η ευθύνη βαραίνει τους ιθύνοντες.

Αναλυτικά όσα δήλωσε στον ΣΠΟΡ FM:

-την φετινή Ευρωλίγκα και αν υπάρχει κάποιο φαβορί:
«Δεν υπάρχει ομάδα στην Ευρωλίγκα που έχει δείξει κάτι τρομερό. Όλοι χάνουν από όλους. Η Φενέρ νίκησε την ΤΣΣΚΑ ενώ την προηγούμενη αγωνιστική ηττήθηκε από τον Ολυμπιακό. Γενικότερα η κατάσταση είναι ένας μύλος. Έχουν φύγει κάποιοι παίκτες έρχονται κάποιοι νεότεροι από πίσω. Το θέμα είναι μετά το Γενάρη τι γίνεται και ποιες ομάδες θα βρίσκονται σε καλύτερη φόρμα»

-την κόντρα της Euroleague με την FIBA:
«Δεν βγάζει σε καλό αυτή η διαδικασία. Πρέπει οι υπεύθυνοι να καθίσουν σε ένα τραπέζι και να βρουν λύση».

-την εικόνα που θα έχει η εθνική ομάδα:
«Είναι μικρός ο χρόνος προετοιμασίας. Όμως αυτό ισχύει και για τους άλλους. Θα έχουμε ενίσχυση στο δεύτερο ματς και αυτό που πρέπει να γίνει είναι να υπάρξει διάθεση και να ξεπεραστεί αυτό το εμπόδιο».

-το παιχνίδι κόντρα στη Μεγ. Βρετανία:
«Κάθε ματς είναι ξεχωριστό. Τα φιλικά που παίξαμε το καλοκαίρι ήταν δύσκολα παιχνίδια. Εκτός αυτού πρέπει να κοιτάξουμε και τη δική μας πλευρά. Μην κρυβόμαστε όμως το επίπεδο το δικό μας σε σχέση με τον Βρετανών είναι ανώτερο».

-την απουσία από την εθνική των παικτών του Ολυμπιακού:
«Προφανώς δεν βολεύει και το πρόγραμμα. Είναι άδικο να βάλουμε τους παίκτες στη μέση. Δεν ξέρω αν ο Παναθηναϊκός θα λειτουργήσει με τον ίδιο τρόπο στην επόμενη φάση, καθώς θα μεσολαβεί και το ντέρμπι των αιωνίων».

-τις αντιδράσεις των Ελλήνων φιλάθλων στις νίκες και στις ήττες:
«Το ότι γελάμε και κλαίμε έχει να κάνει με τη νοοτροπία μας. Έχουμε μάθει διαφορετικά και είμαστε άνθρωποι των άκρων. Στη νίκη όλα είναι μέλι γάλα, ενώ στην ήταν έρχεται η καταστροφή. Και για αυτό ευθυνόμαστε και οι προπονητές που πρέπει να διδάξουμε στα παιδιά να λειτουργούν διαφορετικά».

-τα νέα δεδομένα που υπάρχουν στο ευρωπαϊκό μπάσκετ:
«Τα ταξίδια είναι πολύ συχνά πλέον. Πολλοί παίκτες δεν έχουν ξανασυναντήσει τέτοια διαδικασία και είναι λογικό να υπάρχουν σκαμπανεβάσματα. Και σε αυτό το κομμάτι ξεχωρίζουν το ποιες ομάδες μπορούν να πάνε παραπάνω».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x