Ευρώπη

Τζάκσον: «Με ήθελε ο Σφαιρόπουλος στον Ολυμπιακό»

Στην αποκάλυψη πως ο Γιάννης Σφαιρόπουλος τον ήθελε και στον Ολυμπιακό, προχώρησε ο Άαρον Τζάκσον, ο οποίος τώρα θα συνεργαστεί με τον Έλληνα κόουτς στη Μακάμπι Τελ Αβίβ.

Ως την καλύτερη επιλογή χαρακτήρισε τη Μακάμπι Τελ Αβίβ ο Άαρον Τζάκσον.

Ο Αμερικανός γκαρντ δήλωσε πολύ χαρούμενος που θα συνεργαστεί με τον Γιάννη Σφαιρόπουλο, ο οποίος –όπως αποκάλυψε- τον ήθελε και στον Ολυμπιακό.

Από 'κει και πέρα, ο έμπειρος γκαρντ μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τους Δημήτρη Ιτούδη και Έτορε Μεσίνα, ενώ αναφέρθηκε και στην καλή συνεργασία που είχε με τον Γιάννη Χριστόπουλο στην ομάδα του Πεκίνου.

«Έγινα καλύτερος στην ΤΣΣΚΑ και όταν πήγα στην Κίνα το αποκάλεσα ως “μπασκετική θεραπεία”. Στην Μπιλμπάο είχα πιο πρωταγωνιστικό ρόλο και όταν πήγα στην ΤΣΣΚΑ έμαθα να είναι έναν καλό συμπληρωματικό ρόλο, παίζοντας πίσω από τους Μίλος Τεόντοσιτς και Νάντο Ντε Κολό. Έμαθα πολλά από τον Μεσίνα και τον Ιτούδη και έγινα ακόμη πιο ανταγωνιστικός παίκτης. Στη συνέχεια, έφυγα για την Κίνα, όπου το επίπεδο δεν είναι τόσο υψηλό. Αλλά, είχα στα πρώτα χρόνια μου στους Ντακς είχα έναν Ευρωπαίο προπονητή (σ.σ. τον Γιάννη Χριστόπουλο) και γι’ αυτό έπαιξα σε ευρωπαϊκό στιλ. Τώρα, επέστρεψα στην Ευρώπη και νιώθω ότι μπορώ να γίνω μέλος μίας ομάδας υψηλού επιπέδου», δήλωσε αρχικά ο Άαρον Τζάκσον στην ιστοσελίδα «sport5.co.il».

Για τις φήμες που τον ήθελαν να είχε φέτος πρόταση από Αρμάνι και Φενέρμπαχτσε: «Ήθελα να παίξω στη Μακάμπι από την πρώτη μου χρονιά στην Μπιλμπάο. Τότε, είχαμε μία καλή χρονιά, όπου συμμετείχαμε στους τελικούς του ισπανικού πρωταθλήματος και η Μακάμπι ήταν από τις ομάδες που προσπάθησε να με αποκτήσει, αλλά τελικά δεν καταλήξαμε σε συμφωνία. Όταν ήμουν στην ΤΣΣΚΑ αντιμετώπισα τον Γιάννη Σφαιρόπουλο και θαύμαζα τον τρόπο δουλειάς του. Είναι απαιτητικός προπονητής. Είναι ένας προπονητής με μεγάλο ενδιαφέρον και πριν πάω στην Κίνα με ήθελε στον Ολυμπιακό. Με κάλεσε προσωπικά και αυτό σημαίνει πολλά για μένα. Στον Έτορε Μεσίνα είπε ότι είχαμε καλή συνεργασία στο παρελθόν, αλλά του τόνισα πως θεωρώ ότι η Μακάμπι μου δίνει τις περισσότερες πιθανότητες να πάω στο Final Four της Ευρωλίγκας και πως εκεί ήθελα να πάω και πως θέλω να κατακτήσω το τρόπαιο. Ήθελα να πάω σε μία ομάδα ανταγωνιστική. Η Μακάμπι έχει μεγάλη ιστορία και νομίζω ότι είναι κάτι ξεχωριστό για μένα».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x