Ευρώπη

Τζεντίλε: «Η Serie A έχει γίνει μια G-League των υπόλοιπων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων»

Έντονη κριτική άσκησε ο Νάντο Τζεντίλε για τον τρόπο λειτουργίας τόσο των ιταλικών συλλόγων όσο και της Serie A, αναφορικά με την διαχείριση των νεαρών Ιταλών καλαθοσφαιριστών.

Η παλιά δόξα του ιταλικού μπάσκετ εξέφρασε τον προβληματισμό του για την νοοτροπία του πρωταθλήματος και των συλλόγων, σχετικά με την προώθηση των νέων αθλητών.

Σύμφωνα με τοποθέτηση του Τζεντίλε σε δημοσιογραφικό Μέσο το πρόβλημα του ιταλικού μπάσκετ είναι ότι δεν «παράγει» πλέον νεαρούς ποιοτικούς αθλητές.

Χαρακτηριστικά δήλωσε: «Η Serie A έχει γίνει μια G- League των υπόλοιπων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων. Πολλοί ξένοι και ιδιαίτερα Αμερικανοί παίζουν στην πρώτη κατηγορία, ωστόσο δεν προσθέτουν κάτι ιδιαίτερο στην ποιότητα του παιχνιδιού ή ακόμα και στο θέαμα. Έχουμε χάσει την ταυτότητά μας. Το Μιλάνο, ο πλουσιότερος ιταλικός σύλλογος, όπου πριν από δύο χρόνια ήμουν υπεύθυνος στο τμήμα των νέων, πλέον δεν έχει ούτε έναν νεαρό παίκτη στην ομάδα, επειδή δεν έχει διάθεση να δημιουργήσει ποιοτικούς παίκτες. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο δεν μπορούμε να έχουμε καλύτερα αποτελέσματα με την Εθνική ομάδα».

Επιμέλεια: Γιώργος Μαργέτης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x