Ευρώπη

Τζόρτζεβιτς: «Δεν γίνεται να διεξαχθούν αγώνες σε ανοιχτά γήπεδα - Αποσύρονται από το BCL οι Γάλλοι»

Για τον τρόπο διεξαγωγής του ιταλικού πρωταθλήματος και όχι μόνο, μίλησε ο προπονητής της Βίρτους Μπολόνια, Σάσα Τζόρτζεβιτς.

Για όλους και για όλα μίλησε στο ραδιόφωνο Rai ο τεχνικός της Βίρτους Μπολόνια, Σάσα Τζόρτζεβιτς, ο οποίος ξεκαθάρισε ότι δεν νοείται να διεξαχθούν αγώνες μπάσκετ σε ανοιχτά γήπεδα.

Παράλληλα, ο άλλοτε προπονητής του Παναθηναϊκού ξεκαθάρισε ότι όλοι οφείλουν να προσαρμοστούν στο γεγονός πως η Serie A θα διεξαχθεί -κατά τα φαινόμενα- με 18 ομάδες την επόμενη σεζόν.

Επίσης, ο 52χρονος Σέρβος μίλησε για τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, αλλά και την απόφαση που πήραν οι γαλλικές ομάδες να μην αγωνιστούν στο Basketball Champions League της επόμενης περιόδου.

Αναλυτικά:
- Για το αν μπορούν να γίνουν αγώνες σε ανοιχτό γήπεδο: «Είναι αδύνατο για πολλούς λόγους. Υπάρχει σοβαρός κίνδυνος τραυματισμού, αλλά και λόγω ζέστης. Είμαι εναντίον αυτής της λογικής. Στο “3 on 3” είναι εφικτό επειδή πρόκειται για εντελώς διαφορετικό τρόπο παιχνιδιού. Μιλάμε για μια ιδιαίτερη επιφάνεια του αγωνιστικού χώρου και διαφορετικούς κανόνες. Στο “5 εναντίον 5” είναι διαφορετικά».

- Για τις 18 ομάδες στη Serie A: «Αποδέχομαι την απόφαση και θα προσπαθήσω να προσαρμοστώ. Θα δούμε στη συνέχεια τα αποτελέσματα αυτής της απόφασης. Δεν είναι ξεκάθαρο αν θα αγωνιστούν και οι 18 ομάδες, αφού μπορεί κάποιες να μην δηλώσουν συμμετοχή».

- Για τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις: «Όλες οι γαλλικές ομάδες είπαν ότι δεν θα αγωνιστούν στο Basketball Champions League. Πρόκειται για μια δυνατή απόφαση από μια ισχυρή ομοσπονδία. Είναι μια χώρα με πολλά μετάλλια, με ιστορικά ονόματα, με πολλούς πρωταθλητές, που κατέκτησαν το χάλκινο μετάλλιο στο προηγούμενο Παγκόσμιο Κύπελλο. Είναι μια επιλογή που βάζει πρώτα την ποιότητα, από το να μπλέκουν σε πολλές ευρωπαϊκές διοργανώσεις».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x