Ευρώπη

Ώρα τελικού στο Eurocup

Κρίνεται η πρώτη ευρωπαϊκή κούπα και μια θέση στην Ευρωλίγκα.

Η Λοκομοτίβ Κουμπάν φιλοξενεί απόψε την Νταρουσάφακα στον πρώτο τελικό του Eurocup, που θα κριθεί στις τρεις νίκες και πέρα από το τρόπαιο θα χαρίσει στο νικητή και ένα εισιτήριο για την επόμενη Ευρωλίγκα.

Η «Λόκο» έφτασε αήττητη στους τελικούς μετρώντας 20 νίκες σε ισάριθμα ματς. Μάλιστα αν κερδίσει και απόψε, θα καταρρίψει το δικό της αήττητο σερί στη διοργάνωση, που είχε από τον τελικό του 2013 μέχρι τα προημιτελικά του 2015. Πάντως και η ομάδα του Ντέιβιντ Μπλατ δεν πάει πίσω έχοντας κερδίσει 17 από τα 20 παιχνίδια της στη διοργάνωση.

Ο τελικός είναι και η αναμέτρηση της καλύτερης άμυνας με τον κορυφαίο σκόρερ και MVP της διοργάνωσης. Η ομάδα του Σάσα Ομπράντοβιτς είχε παθητικό μόλις 68,7 πόντων φέτος, ενώ στα τελευταία 14 παιχνίδια της κανένας αντίπαλος δεν έχει φτάσει τους 75 πόντους! Στον αντίποδα, η τουρκική ομάδα διαθέτει στις τάξεις της τον Σκότι Γουίλμπεκιν, που είχε 18,9 πόντους στη διοργάνωση και στο τελευταίο του ματς, απέναντι στην Μπάγερν στο Μόναχο, έκανε ρεκόρ με 41 πόντους και 10 τρίποντα.

Το δεύτερο παιχνίδι θα γίνει την Παρασκευή στην Κωνσταντινούπολη και αν χρειαστεί τρίτο θα φιλοξενηθεί τη Δευτέρα ξανά στο Κράσνονταρ.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x