Ευρώπη

Χάπι, αλλά… end για ΑΕΚ

Η ΑΕΚ χρύσωσε το χάπι του αποκλεισμού από το Eurocup νικώντας τη Νεπτούνας στο ΟΑΚΑ με 75-71. Επιστροφή από το -16 για την «Ένωση», που όμως είχε αποκλειστεί μετά τις νίκες Νίζνι και Χάποελ.

Αντίο, αλλά με αξιοπρέπεια είπε η ΑΕΚ στο Eurocup. H «Ένωση» έκανε το καθήκον της στο ΟΑΚΑ νικώντας τη Νεπτούνας με 75-71, ωστόσο αποχαιρέτησε την Ευρώπη γιατί Νίζνι και Χάποελ δεν της έκαναν τη χάρη να ηττηθούν.

Παρότι φλέρταρε με διασυρμό, οι αποδοκιμασίες του κοινού στο ΟΑΚΑ αφύπνισαν την ομάδα του Ντράγκαν Σάκοτα, που επέστρεψε από το -16. Κορυφαίος (και πάλι) ο Λουκάς Μαυροκεφαλίδης με 27 πόντους και 9 ριμπάουντ, ακολούθησε ο Μαρκ Κάρτερ με 10.

inner

Το ματς

Κατσίβελης, Σκραμπ, Χέρστον, Μαυροκεφαλίδης και Σαρικόπουλος άρχισαν το ματς για τη μουδιασμένη (ίσως και λόγω της «φτωχής» παρουσίας του κόσμου στο ΟΑΚΑ) ΑΕΚ, που είδε την χαλαρή Νεπτούνας να προηγείται με επτά στο πεντάλεπτο (5-12). Η είσοδος του Κάρτερ μεταμόρφωσε την «Ένωση» που βελτιώνοντας την άμυνα και με τον Μαυροκεφαλίδη να «ζεσταίνεται» απάντησε με 10-0 (15-12). Ο Παπαντωνίου έδωσε νέες λύσεις από τον πάγκο στους «κιτρινόμαυρους», που έφτασαν και στο +5 (22-17, 26-21). Ο Γιούιν με διαδοχικά καλάθια μάζεψε τη διαφορά και οι Λιθουανοί εκμεταλλευόμενοι την αφλογιστία της ΑΕΚ στο διάστημα που ξεκουραζόταν ο Μαυροκεφαλίδης ανέκτησαν τα πρωτεία (28-29) πριν το ημίχρονο (33-34).

inner

Τα κακά μαντάτα από τη Ρωσία και οι μη ευνοϊκές νίκες των Χάποελ και Κράσνι έφτασαν στο ΟΑΚΑ και ο αγώνας απέκτησε διαδικαστικό χαρακτήρα από τις αρχές του δευτέρου μέρους. Πάντως η ΑΕΚ παρουσίασε εικόνα διάλυσης και είδε τον αντίπαλο να ξεφεύγει με +16 (42-58), κάτι που προκάλεσε αποδοκιμασίες από το κοινό. Αυτές φαίνεται πως θορύβησαν τους «κιτρινόμαυρους», που με μπροστάρηδες Μαυροκεφαλίδη και Κάρτερ άρχισαν να πλησιάζουν (55-60) φτάνοντας σε απόσταση βολής στα μισά της τέταρτης περιόδου (63-66). Το τρίποντο του συγκινητικού Λουκά ολοκλήρωσε την ανατροπή της «Ένωσης» (68-67). Οι γηπεδούχοι ξέφυγαν και με 71-67, το τρίποντο του Ζαβάτσκας κράτησε όρθια τη Νεπτούνας, αλλά ο Κατσίβελης διόρθωσε το δικό του λάθος κερδίζοντας επιθετικό φάουλ και ο Καλαμπόκης έκανε το 73-70 με δύο βολές στα 22’’ πριν το τέλος, όπου οι αποδοκιμασίες έγιναν χειροκροτήματα.

Δεκάλεπτα: 22-19, 33-34, 53-60, 75-71.

ΑΕΚ (Ντρ. Σάκοτα): Παπαντωνίου 5, Ντ. Σάκοτα 5, Χέρστον 9, Μιλόσεβιτς 7, Σκραμπ, Μαυροκεφαλίδης 25, Κάρτερ 10, Σαρικόπουλος 2, Κατσίβελης 1, Καλαμπόκης 7, Μαυροειδής 2.

Νεπτούνας (Αντομάιτις): Γιούιν 22, Σίκσνιους 4, Μαζέικα 11, Γκιρτζιούνας 5, Μπάντερ 5, Σαρακάουσκας 1, Ζαβάτσκας 11, Γκραντ 9, Μπιρούτα, Μπουτκεβίτσιους 3.

Διαιτητές: Μπιριτσίκ (Τουρκία), Ράιτερ (Γερμανία), Πουτένκο (Ρωσία).

Επιμέλεια: Χρήστος Ρομπόλης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x