Ελλάδα

Χαραλαμπόπουλος: «Στην αρχή φοβόμουν στον Παναθηναϊκό»

Το άγχος που ένιωθε στις πρώτες του στιγμές στον Παναθηναϊκό θυμήθηκε ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος, μιλώντας στον ΣΠΟΡ FM 94,6, ενώ σχολίασε και την παρουσία την Εθνικής εφήβων στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα.

Στο στούντιο του ΣΠΟΡ FM 94,6 βρέθηκε για περίπου μια ώρα ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος, ο οποίος φιλοξενήθηκε απ’ την εκπομπή «Solo Basket» και τον Τόλη Κοτζιά.

Ο νεαρός φόργουροντ θυμήθηκε τις πρώτες του στιγμές στον Παναθηναϊκό, ενώ σχολίασε την παρουσία του Σάσα Τζόρτζεβιτς στον πάγκο των «πρασίνων».

Φυσικά αναφέρθηκε και στην παρουσία της Εθνικής Εφήβων στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα που έγινε στο Ηράκλειο, τονίζοντας τις προσδοκίες που υπάρχουν για τη συνέχεια που θα γίνει στο Πανευρωπαϊκό στο Βόλο.

Παράλληλα, αναφέρθηκε στην συνεργασία με τον Τάιλερ Ντόρσεϊ, την ατυχία με τον τραυματισμό του, αλλά και το δέσιμο που υπάρχει ανάμεσα στους παίκτες του αντιπροσωπευτικού συνόλου.

Αναλυτικά όσα είπε ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος:

Για τον τραυματισμό του: «Είχα μια ατυχία. Συμβαίνουν αυτά. Ήταν μια άτυχη στιγμή, στραβοπάτησα. Κάνω θεραπείες και προσπαθώ να επανέλθω».

Για το Πανευρωπαϊκό στο Βόλο: «Έχουμε πολλές προσδοκίες και πάλι. Πολλά έμπειρα παιδιά από τέτοιες διοργανώσεις, καλοί παίκτες, αλλά κυρίως καλό σύνολο».

Για το Παγκόσμιο που έγινε στο Ηράκλειο: «Ο στόχος ήταν το μετάλλιο. Προσπαθήσαμε πολύ και αυτό μας ευχαριστεί»

Για το αν επηρέασε η συνάντηση με τις ΗΠΑ, αντί για Κροατία ή Τουρκία: «Και οι τρεις είναι καλές ομάδες. Η Τουρκία έχει σαρώσει τα μετάλλια τα τελευταία χρόνια, η Κροατία έχει πολύ καλή παράδοση. Η Αμερική είναι πάντα φαβορί. Στον μικρό τελικό έπαιξε έναν μικρό ρόλο η κούραση, όμως περισσότερο η ψυχολογική κούραση μετά από το παιχνίδι με την Αμερική. Εκεί τα δώσαμε όλα. Ήταν σαν να μας κόπηκαν τα φτερά μετά απ’ αυτό».

Για την πορεία της Κροατίας: «Και αυτή είχε ατυχίες. Είδαμε, όμως, ότι τα παιδιά που έπαιξαν έδειξαν χαρακτήρα, ήταν πολύ καλό σύνολο και έφτασαν πολύ κοντά στο χρυσό. Δεν το περίμενε κανείς, αλλά έτσι είναι το μπάσκετ».

Για την συνοχή που υπάρχει στην Εθνική Εφήβων: «Είμαστε από μικροί μαζί, ξέρουμε πολύ καλά ο ένας τον άλλο και αυτό βγαίνει στο γήπεδο. Δεν είναι κάτι καινούριο για εμάς».

Για τον κόσμο που στάθηκε στο πλευρό της Εθνικής Εφήβων: «Σεβαστήκαμε κάθε αντίπαλο και τα δώσαμε όλα. Αυτό που δείξαμε σαν σύνολο έφερε τον κόσμο στο γήπεδο. Δεν είναι τυχαίο ότι ήρθε τόσος κόσμος να μας στηρίξει. Ήταν φοβερό αυτό που έγινε. Ούτε εμείς δεν το περιμέναμε. Αλλά όπως είδαμε ο κόσμος μας στήριξε και μας έδωσε μεγάλη ώθηση».

Για τον Τάιλερ Ντόρσεϊ: «Όλοι προσπαθήσαμε να τον εντάξουμε στο κλίμα αυτής της ομάδας. Είναι δύσκολο για ένα παιδί που έρχεται απ’ την Αμερική και δεν ξέρει τι γίνεται στην Ευρώπη. Είναι ένα παιδί που άκουγε, είναι ήσυχος, σέβεται την ομάδα και αυτό τον βοήθησε να έρθει κοντά μας. Το αποτέλεσμα φάνηκε στα παιχνίδια. Είναι πολύ καλός παίκτης».

Για την προσωπική του πορεία: «Ακόμα δεν έχω φτάσει πουθενά. Είμαι μικρός ακόμα, γι’ αυτό παίζουμε και στις μικρές Εθνικές. Θέλει δουλειά για να σταθείς σε υψηλό επίπεδο. Πρέπει να βελτιωθούν πολλά πράγματα».

Για το τι πρέπει να βελτιώσει: «Είναι προφανή, μπορεί να τα καταλάβει όποιος με δει να παίζω. Καταρχάς την ταχύτητά μου, την αλτικότητα, να πηδάω πιο ψηλά. Θέλω δουλειά ακόμα, προσπαθώ μέσα απ’ την προπόνηση να τα βελτιώσω».

Για τις συμβουλές που του έχει δώσει ο πατέρας του: «Να είμαι ταπεινός, να μην βλέπω τα δημοσιεύματα και να δουλεύω πολύ».

Για τις πρώτες στιγμές που θυμάται στον Παναθηναϊκό: «Στην αρχή φοβόμουν. Είναι δύσκολη η μετακίνηση απ’ την Β’ Εθνική και να σκέφτομαι πως θα έπαιζα στον Παναθηναϊκό. Όμως στην πορεία ήταν όλα ωραία. Και τις τρεις χρονιές είδα πολλά πράγματα, έζησα πολλές καταστάσεις που δεν μπορείς να καταλάβεις αν δεν τις ζήσεις. Μέσα στα αποδυτήρια βλέπεις καταστάσεις, συμπεριφορές και γίνεσαι καλύτερος παίκτης».

Για τον Σάσα Τζόρτζεβιτς στον Παναθηναϊκό: «Ήταν ένας απ’ τους μεγαλύτερους παίκτες στην Ευρώπη. Ελπίζω να έχουμε μια καλή συνεργασία. Δεν γνωρίζω τι προπονητής είναι».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x